Pingu

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Pingu és una sèrie de televisió d'animació stop motion suïssa creada per Otmar Gutmann, produïda per The Pygos Group i distribuïda per HiT Entertainment i Hot Animation. La sèrie mostra una família de pingüins antropomòrfics en el Pol Sud. El personatge principal és el seu fill, que s'anomena igual que el títol de la sèrie, Pingu.

El programa va ser creat, originalment, per quatre temporades, 1986-1998 a RTSI*; després d'acabar la temporada 4 es va cancel·lar la sèrie. No obstant això, la sol·licitud de HIT Entertainment per obtenir més episodis, va convèncer Pygos per portar de tornada la sèrie el 2004, amb 2 temporades més. Les estacions no van poder tornar a RTSI, i va ser traslladat a la BBC. Quan es va demostrar l'episodi final, l'espectacle va ser finalment cancel·lat per sempre el 2005.

Fons[modifica]

El programa passa a l'Antàrtida, on viuen les famílies de pingüins i els negocis i funcionen en iglús. Els caràcters principals són una família de pingüins, el nom del fill del qual és Pingu. Pingu se'n va sobre aventures amb la seva germana petita Pinga.

Una raó per a l'èxit internacional de Pingu és l'absència de llengües humanes. Tot el diàleg és en una espècie de llengua pingüina, i era inicialment actuat sense escriptura per Carlo Bonomi (d'una manera similar a La Linea, que també era batejat per Bonomi). Això permet a la gent de fons lingüístics clars per encara ser capaç seguir la història.

Història[modifica]

Un total de 156 episodis de cinc minuts es feia originalment, des de 1986 a 2005. Els episodis eren escrits per Silvio Mazzola, i es dirigien i eren animats per l'animació d'argila utilitzant Otmar Gutmann, a Trickfilmstudio a Russikon, Switzerland.

El 1989, David Hasselhoff va publicar (a Suïssa només) el single "Pingu Dance", un hit sobre els pantalons curts Pingu i que presenta mostres de Penguinese. Una porció d'aquesta cançó es fa servir com el tema a Pingu en airings internacionals.

Un episodi especial de 20 minuts ("Pingu a la Festa de Casament") també es produïa, el 1997, que presentava una família de pingüins verds i un roomba.

El 2001, la Diversió d'HiT comprada l'UK redreça a la sèrie (incloent-hi els 105 episodis originals) per a £15.9 million i refeia tots els episodis clàssics el 2002. La carta de títol original de l'espectacle es canviava per una inspiració de claymated de l'intro, i la música és mig del 'Single de Dansa de Pingu. Carlo Bonomi reprises els seus papers, i aquestes versions són l'única transmissió de versions avui. Més tard, HiT decidia portar l'espectacle i llavors produïa altres episodis de 52, creats en Estudis d'Animació Calents el 2004. Quan la conducta de parla de Bonomi es convertia en un problema, se'l reemplaçava per actors de veu nous Marcello Magni i David Sant. Magni i Sant, els actors italians i espanyols basats a Londres, tant tenen un fer mímica i fons que clowning i estaven ja conscients de la llengua de pallassos de "Grammelot" en què es basava la llengua de pingüins. El 2005, després de l'últim episodi airejat, Pingu finalment acabava la seva cursa de 19 anys a la televisió.

Pingu primer airejava als Estats Units en el programa d'òmnibus de matí de diumenge de Xarxa de Dibuixos Animats Món Petit, que els diversos pantalons curts de dibuixos animats presentats produïen internacionalment, des de 1996 fins al discontinuation d'aquell espectacle el 2001. L'espectacle retornaria a Amèrica el 2005, quan començaven a airejar els episodis en Brot de Nens de PBS. El 23 d'abril, de 2009, Diversió d'HiT demanava treure Pingu de l'horari de Brot a causa de la seva impopularitat i mai no es mostrava en televisió dels EUA una altra vegada.

Pingu també ha estat un pilar dels blocs de programació dels nens en TVOntario des de mitjan 1990.

El 2006, Pingu es presentava en un vídeo de música per al primer single de Discoteca d'Esquimal, 7-11. També el 2006, la icona pop Madonna deia a l'amfitrió de l'espectacle de xerrada suec Kristian Luuk que considerava Pingu (i TV en general) ser una mala influència en la canalla.

A l'Índia, Pingu era airejat per Doordarshan en l'últim '80 & primer 90. Des de 2000, és airejat per Hugama TV i Animax.

Al Japó, Pingu actualment aireja com a part del programa dels nens de NHK el Món de Nyanchu, i també es presenta en restaurants Japanese KFC com a part de l'Àpat dels seus Nens.

Llistes d'Episodis[modifica]

La llista alfabètica d'episodi Pingu titula (inclou títols alternatius) Llistes d'episodis Pingu amb sumaris - sèrie 1. 2. 3. 4. 5. 6. pel·lícula

Derivació de títols d'episodis[modifica]

Cap títol d'episodi oficial no apareix en pantalla, així les llistes es creaven inicialment des dels títols utilitzats sobre diverses emissions de DVD oficials. Els títols d'episodi principals per a la Sèrie 1 a 4 s'agafaven de les emissions de DVD japonesos oficials, i els títols alternatius de les emissions de DVD europees oficials. Els títols d'episodi per a la Sèrie 5 i 6 s'agafaven de les emissions de DVD europeus. Els canvis s'han fet posteriorment a aquests títols per portar-los més a la recta amb ús anglès i practicar (p. ex. corregir ortografia i gramàtica) i per relacionar-los amb els títols utilitzats a l'UK DVDs produïts a prop COLPEIXEN Diversió. Els títols alternatius han estat també apropiadament sumats, esmenat, etc. les dades de Títol també han estat complementades amb la informació des d'unes altres fonts, com els títols utilitzats pel BBC per a emissions de televisió i en cintes de vídeo. Emissions de BBC A l'UK, el BBC semblar mai no haver emès cap dels 5 episodis minúsculs normals de l'última meitat de sèries 3 (les 3.14 - 3.26) o de sèries 4 (4.1 - 4.26). Tanmateix, tots els episodis de l'última meitat de sèries 3 (les 3.14 - 3.26) s'han presentat a BBC vídeos produïts. Dels episodis que s'han emès, tot s'ha emès des de 4 de setembre de 2006 inclòs. Des de 2007, també com els episodis en una base autònoma el BBC han estat mostrant "L'Espectacle Pingu" ("Pingu dóna la benvinguda als espectadors al seu secret que funhouse format de balenes per a un espectacle que empaquetava amb marca esbossos nous, dos episodis clàssics, i la possibilitat d'aprendre més sobre el món sorprenent de pingüins en el Pingüí Facts").

Censura[modifica]

Episodis Pingu trets de la rotació. Es van prohibir a uns quants episodis de la sèrie a causa de material ofensiu percebut. Un episodi era la Història de Lavabo de Pingu, que contenia descripcions gràfiques d'urinar sense censurar i referències alcohòliques. Pygos era incapaç de censurar l'orina, que condueix a prohibir de l'episodi el 1990, l'any era produït. Un altre episodi era el Somni de Pingu que contenia una morsa de por que intentava capturar Pingu. L'episodi era el primer perquè se li prohibís a tots els països excepte el Japó. Es prohibia a alguns altres episodis o tenien tall d'escenes a causa d'unes altres raons.

Personatges[modifica]

Aquests són alguns dels personatges que apareixen a Pingu.

Pingu és el personatge de títol de la sèrie. Al principi tenia 5 anys, i posteriorment va passar a tenir-ne set i vuit. Comunament utilitza l'"agrada megàfons bec" gest i "NUGG - NUGG!" sonar per indicar ràbia, felicitat, frustració o aconseguir atenció, tot i que al final de la sèrie indicant 5-6 episodis que diu això al final així probablement la seva felicitat. Pingu també es pot convertir en moltes formes a voluntat, com una pilota, o augment la seva llargada. Pingu és també molt propens d'accidents, molt a la molèstia dels seus pares. Pinga és la germana d'en Pingu. Ella primer havia aparegut en l'episodi Pinga Neix. En tot de la sèrie 1 i d'hora 2 episodis que sembla estar d'aproximadament divuit mesos. En la sèrie 3-4 episodis que té tres anys, i en els 5-6 episodis té quatre anys. Encara que Pinga es veu assistint a guarderia en un episodi, Pingu aconsegueix gelós quan s'ha de quedar a casa mentre se n'ha d'anar a escola. La Mare i el Pare són els pares de Pingu. El pare de Pingu és un carter, que fuma una pipa (Abandonaria més tard en els episodis posteriors). Té un Snowcat per repartir el correu. La mare de Pingu passa gran part del seu temps a casa a l'iglú. La Mare i Pare comparteixen molt de la feina a la casa (p. ex. teixint, cuinant i planxant). La mare de vegades porta ajuda de Pingu & Pinga, però en l'episodi Pingu Refusa Ajudar, els nens decideixen no ajudar-lo fins al final de l'episodi. Els seus noms genuïns són desconeguts. L'avi és l'avi de Pingu i Pinga i el pare del Pare. La seva edat té aproximadament noranta anys. És un acordionista expert, i, com demostra a "Pingu i els Elàstics", un anterior aixecador de pes professional des de 1938. Primer apareixia en Avi Pingu Has Music Lessons From His. La seva muller (àvia) probablement moria perquè no és en la sèrie. La Foca Robby The (Seymour anomenat la foca de criatures en els audiobooks) és el millor amic de Pingu. El seu nom és un joc de paraules; 'Robbe' és alemany per a 'Foca'. Primer apareixia a Pingu Goes Fishing, en el qual el Pingu i Robby lluiten però convenen als amics al final de l'episodi. Pingo és un amic de Pingu. Té un bec llarg, essencialment pla en el fons però una mica arrodonit en la part superior, també el seu cap és més ampli i més alt. És una mica agosarat i sovint desafia Pingu a fer salvatge i beneiteries. Pingg és un amic de Pingu. És més baix que Pingo, el seu cap és també més baix i el seu bec és una mica més llarg i més puntegut que el de Pingo. Pongi és un company de classe de Pingu. Porta ulleres. Primer apareixia a Pingu Plays Ice Hockey. Punki és també un altre un dels amics de Pingu. Primer apareixia a Pingu Helps To Deliver The Mail. Té una cresta al seu cap i porta pantalons ratllats. Només apareixia en uns quants dibuixos animats tanmateix. Bajoo és també un dels amics de Pingu. És mostrat per la Diversió d'HiT com a "nouvingut estrany a l'Antàrtida en l'aspecte d'un abominable home de les neus"! És de fet un abominable home de les neus que últimament apareixia sobre l'últim episodi Pingu i l'Abominable home de les neus. També apareixia en el vídeo de música i en l'Espectacle Pingu", que és un mecanisme de transmissió i no un episodi per si mateix. El mestre de l'escola és el professor de Pingu. Viu en una escola pròxima i sona la campana quan és temps per a començar l'escola o per a acabar. Primer apareixia a Pingu a l'Escola, i només apareixia sobre episodis que implicaven Pingu a escola, tanmateix sembla com a caràcter menor en alguns episodis. Pingi és l'interès d'amor de Pingu i l'amic de Pinga. Té alumnes als seus ulls un i una mica bec de mushed. Primer apareixia en l'Admirador de Pingu. Pingu és de vegades gelós a Pinga, ja que para més atenció a Pinga que a ell.

Videojocs[modifica]

Hi havia dos videojocs alliberats al Japó només basats en Pingu. El primer s'anomenava "Diversió! Diversió! Pingu", alliberat per Sony i Pygos el 1999 per a Playstation. El segon s'anomenava "el Carnaval Meravellós de Pingu!", alliberat per Square Enix el 2008 per la Nintendo DS. El Carnaval Meravellós de Pingu s'alliberarà als EUA el 2009.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pingu Modifica l'enllaç a Wikidata