Plantilla:Infotaula geografia política

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l’historial ] [ refresca ]

Infotaula genèrica que dóna cobertura a tota mena d'articles de geografia política. És a dir: estats, regions, comarques, províncies, municipis, poblacions, entitats de població, etc.

Tot i que molts paràmetres serien aplicables als organismes que regeixen les unitats territorials definides (governs, ajuntaments, organismes supranacionals, etc.), per aquestes organitzacions NO S'HA DE FER SERVIR AQUESTA INFOTAULA, sinó la {{infotaula d'organització}}.

Aquesta infotaula ha substituït la plantilla {{Infotaula de divisió territorial administrativa}} i totes les infotaules especialitzades que, recolzant-se en ella, descrivien altres nivells territorials més detallats.

Els detalls sobre el procés de conversió que es va seguir per integrar el centenar d'antigues infotaules en una d'única, està descrit a la pàgina del projecte.

Funcionament

Les unitats territorials compten a Wikidata amb una bona cobertura de paràmetres bàsics: superfície, coordenades, ubicació dins l'estructura territorial. Aquesta plantilla en fa un ús intensiu d'aquests continguts, els quals aniran a millor amb l'evolució de WD.

Una altra característiques destacada és la construcció de mapes dinàmics amb capacitat de incorporar capes amb informació addicional, ajustament automàtic del zoom i, en alguns ítems, amb la representació del seu perímetre a partir de la informació disponible a OpenStreetMap.

Sintaxi

Aquesta infotaula compta amb un diccionari de dades de més de 270 paràmetres per poder atendre totes les situacions que fins ara s'han trobat. No cal dir que el sistema de tenir una "plantilla en blanc" per enganxar-la als articles i emplenar els paràmetres manualment, no té cap sentit.

D'altra banda, més d'un centenar de paràmetres es recuperen automàticament des de WD. Tot i que no seria necessari comptar amb l'opció d'aportar-los manualment, s'ha mantingut per raons de compatibilitat.

La forma correcta d'ús és:

 1. Fer servir la forma mínima {{infotaula geografia política}} i veure si es mostra tota la informació de que disposem o hauríem aportat manualment en condicions normals. Si és així, no cal fer res més.
 2. Si, per contra, hi ha alguna informació que no es mostra i de la que disposem:
  1. Si existeix com a propietat a WD (veure codi a "descripció paràmetres") l'hauríem de carregar a WD i tornar a previsualitzar per comprovar com es veu.
  2. Si no forma part del corpus de WD, es pot afegir el corresponent paràmetre manual. Si s'observa que hi ha molts paràmetres a carregar manualment, es pot facilitar aquesta tasca amb les plantilles buides que es troben als exemples per cada tipologia d'entitat.

Sovint hi ha una certa resistència a incorporar informació a WD i tenim la temptació d'aportar-la com a paràmetre manual per motius de facilitat o comoditat.

Tres bones raons per NO fer-ho així són:

 • Aportar la informació a WD està clarament alineat amb l'esperit WIKI, ja que serà patrimoni per molts articles de +280 wikipedies i no tant sols per un article d'una WP.
 • La cura pel seu manteniment passa a ser una responsabilitat col·lectiva (i sovint automatitzada amb bots). Especialment en dades volàtils (cens, càrrecs, dades econòmiques, etc.)
 • Quan un paràmetre disponible en WD el complimenteu manualment mai més anirà a buscar-ho a WD i, conseqüentment, no es recuperaran les actualitzacions que hom faci a WD.

Descripció paràmetres

Paràmetres de control de la infotaula

Els següents paràmetres permeten alterar el funcionament estàndard de la infotaula. El seu ús s'hauria de limitar a situacions excepcionals, per a mantenir l'homogeneïtat entre articles d'una mateixa temàtica.

paràmetre descripció
wikidata no, quan es vulgui forçar la desaparició del botó de "modificar Wikidata" que es mostra al peu de la infotaula
item "Codi d'item wikidata (Qnnnnn) que es vol fer servir quan sigui diferent al de l'article vigent. Pot ser útil quan la infotaula està en un espai de proves, d'usuari, etc. sense codi WD.

També és pot fer servir quan posem una infotaula d'un element dins l'article d'un altre."

amplada_infotaula No es recomana modificar. En format 100px / 250px, etc.
color_capçalera Per canviar el color del fons de la capçalera i les seccions. Podeu consultar la llista de colors HTML. En condicions normals, el color de la capçalera s'hauria de calcular a partir de "tipus_infotaula" per aconseguir una homogeneïtat temàtica. Cal evitar fer servir aquest paràmetre.
imatgeWD no, quan es vulgui forçar que NO RECUPERI la foto des de Wikidata.
Paràmetre Explicació WD
Bloc SÍMBOLS
tipus_infotaula tipus d'entitat geogràfica: estat, regió, ciutat, barri, etc. instància de (P31)
imatge Imatge destacada del territori. No fer servir per mapes, ja que tenen espais propis imatge (P18)
peu Text al peu de la imatge llegenda (P2096) de imatge (P18)
alt Text alternatiu de "imatge"
mida_imatge Automàtic. Només necessari per fer petits ajustos
bandera imatge de la bandera oficial del territori imatge de la bandera (P41)
peu_bandera Enllaç a l'article que descriu la bandera bandera (P163)
alt_bandera Text alternatiu de "bandera"
mida_bandera Automàtic. Només necessari per fer petits ajustos
escut Imatge de l'escut oficial del territori imatge de l'escut (P94)
peu_escut Enllaç a l'article que descriu l'escut escut (P237)
alt_escut Text alternatiu de "escut"
mida_escut Automàtic. Només necessari per fer petits ajustos
nom Nom en català, si té versió catalanitzada
nom_original Nom en la seva llengua oficial nom en la llengua original (P1705) (M)
sobrenom Sobrenom del lloc sobrenom (P1449) (M)
etimologia Origen del nom del lloc anomenat en referència a (P138) (M)
lema Lema oficial lema (P1546) / lema (text) (P1451) (M+vigència)
simbol Símbol nacional símbol oficial (P2238) (M)
himne Himne oficial / nacional himne (P85)
registre_audio_himne Enregistrament d'àudio amb l'himne àudio (P51) de himne (P85)
peu_audio_himne Opcional. Text a posar al peu de l'himne
Bloc LOCALITZACIÓ
imatge_mapa Nom del fitxer que conté una imatge amb el mapa / plànol on la ubicació està ja marcada. Només té utilitat quan es vol mostrar un conjunt de localitzacions o una àrea no representable amb el "mapa_localitzador" o amb els mapes dinàmics.
mida_mapa Mida de "imatge_mapa". Per defecte, amplada de taula
alt_mapa Text alternatiu de "imatge_mapa"
peu_mapa Text descriptiu de "imatge_mapa"
draw_mapa Codi tipus
, que permet generar un mapa dinàmic afegint-li una capa amb una línia o un polígon que ressalta una àrea definida per un conjunt de coordenades.
lat_dec_lloc Coordenades expressades en decimal coordenades (P625)
lon_dec_lloc Coordenades expressades en decimal coordenades (P625)
zoom nivell de zoom del mapa (0-18): 0=mapamundi, 9-11=regió, 13=ciutat, 18=edifici. Per defecte calcula el zoom mínim per encabir la superfície del lloc. Si no existeix valor per superfície, posa un 6.
mapa_localitzador nom de la imatge que té un mapa de context on es destaca el lloc (municipi, regió, etc.)
territori_reclamat Estat o regió que reclama la titularitat sobre aquest territori en contradicció amb el que marca l'estructura territorial oficial descrita a WD o amb els paràmetres següents territori reivindicat per (P1336) (M)
pais_historic Nom de país o territori històric, amb independència de l'estat al que pertany oficialment.
admin_tipus1 Descripció del nivell més alt de l'estructura administrativa. Habitualment "Estat" situat a la unitat administrativa (P131) (encadenats)
admin1 Nom del nivell més alt instància de (P31) de situat a la unitat administrativa (P131)
admin_tipus2 Descripció del segon nivell dins l'estructura administrativa. situat a la unitat administrativa (P131) (encadenats)
admin2 Nom del segon nivell dins l'estructura administrativa. instància de (P31) de situat a la unitat administrativa (P131)
admin_tipus3 Descripció del tercer nivell dins l'estructura administrativa. situat a la unitat administrativa (P131) (encadenats)
admin3 Nom del tercer nivell dins l'estructura administrativa. instància de (P31) de situat a la unitat administrativa (P131)
admin_tipus4 Descripció del quart nivell dins l'estructura administrativa. situat a la unitat administrativa (P131) (encadenats)
admin4 Nom del quart nivell dins l'estructura administrativa. instància de (P31) de situat a la unitat administrativa (P131)
admin_tipus5 Descripció del cinquè nivell dins l'estructura administrativa. situat a la unitat administrativa (P131) (encadenats)
admin5 Nom del cinquè nivell dins l'estructura administrativa. instància de (P31) de situat a la unitat administrativa (P131)
admin_tipus6 Descripció del sisè nivell dins l'estructura administrativa. situat a la unitat administrativa (P131) (encadenats)
admin6 Nom del sisè nivell dins l'estructura administrativa. instància de (P31) de situat a la unitat administrativa (P131)
admin_tipus7 Descripció del setè nivell dins l'estructura administrativa. situat a la unitat administrativa (P131) (encadenats)
admin7 Nom del setè nivell dins l'estructura administrativa. instància de (P31) de situat a la unitat administrativa (P131)
Bloc POBLACIÓ
poblacio Cens d'habitants població (P1082)
poblacio_any Any del cens data (P585) de població (P1082)
poblacio_pos Posició del lloc en termes de població respecte de "poblacio_refer". Ex.: El 3er. Lloc respecte Europa.
poblacio_per Percentatge que representa la població del lloc respecte de "poblacio_refer". Ex.: El 14% respecte Europa.
poblacio_refer Lloc de referència per determinar "poblacio_pos" i "poblacio_per"
llars Nombre de llars del lloc nombre de llars (P1538)
llars_any Any del cens de llars data (P585) de nombre de llars (P1538)
gentilicis Nom amb què es designen les persones del lloc (habitualment: masculí, femení) gentilici (P1549)
gentilicis2 Segon conjunt de denominació, quan hi existeix.
malnom Malnom dels hjabitants del lloc
predoling Llengua de predomini lingüístic a les zones limítrofs o bilingües, en els termes descrits -específicament- per aquest concepte.
zonaling Sinònim de "predomini lingüístic", en territoris on s'anomena "zona lingüística" (Ex. País Valencià)
etiqueta_llengua Etiqueta per la llengua o idioma. Per defecte, llengua
llengua Idiomes oficials del territori idioma oficial (P37) (M)
religio Religió oficial del territori. S'acostuma a aplicar només a estats. religió (P140) / religió oficial (P3075) (M)
grups_etnics Grups èticns majoritaris
Bloc GEOGRAFIA
etiqueta_capital1 Text per definir la capital. Quan la capital coincideix amb la ciutat més gran, el text s'adapta per evitar repetir dues línies amb informació similar
capital1 Capital oficial de l'estat, regió, comarca, etc. capital (P36) (M)
etiqueta_capital2
capital2
etiqueta_capital3
capital3
etiqueta_capital4
capital4
3 conjunts etiqueta-nom per a encabir altres ciutats destacables
etiqueta_ciutat_gran Text per definir "Ciutat més gran". Ex.: Ciutat més populosa, etc.
ciutat_gran nom de la ciutat més gran. Aplica a estats o regions
etiqueta_nombre_subdivisions Text que defineix el concepte representat per "nombre_subdivisions": municipis, regions, lander, concejos, etc.
nombre_subdivisions Nombre de subdivisions administratives, regions d'un estat, municipis d'una comarca, etc.
conte_localitats Llista del nom de les subdivisions administratives en que es divideix conté la localitat (P1383) / conté la subdivisió administrativa (P150) (M+vigència)
partde Agrupació / organització a la que pertany el lloc. Poden ser agrupacions supranacionals (Arc mediterrani, Europa,..) o zones/regions de caràcter diferent a la jerarquia político-administrativa, com ara circumscripció electoral o regions d'interès econòmic o cultural compartit (Països catalans). part de (P361)
superficie Superfície total del territori d'aquest lloc superfície (P2046)
superficie_pos Posició del lloc en termes de superfície respecte de "superficie_refer". Ex.: El 3er. lloc respecte Europa.
superficie_per Percentatge que representa la superfície del lloc respecte de "superficie_refer". Ex.: El 14% respecte Europa.
superficie_refer Lloc de referència per determinar "superficie_pos" i "superficie_per"
superficie_aigua_per Percentatge de la superfície total del territori que és aigua (mar o grans llacs) aigua com a percentatge d'àrea (P2927)
dimensions Qualsevol combinació que permeti descriure la forma i dimensions del territori. És un paràmetre heretat per compatibilitat d'ús poc habitual.
amplada Amplada màxima del territori. Juntament amb "llargada" permet tenir una idea aproximadament de la forma del territori. S'acostuma a utilitzar amb illes o territoris amb perfils poligonals simples. amplada (P2049)
llargada Llargada màxima del territori. longitud (P2043)
unitat_mida Unitat en que estan expressades la "amplada" i "llargada"
etiqueta_long_limits Text que defineix el concepte representat per "long_limits".
long_limits Llargada dels límits territorials. Es pot aplicar per descriure el perímetre o la llargada fronterera, per exemple.
limits_amb Llista dels territoris amb els que estar a tocar limítrof amb (P47) (M+vigència)
long_costa Llargada de la línia de costa del lloc
banyat_per Mars, rius o llacs que hi toquen el territori banyat per (P206) (M)
altitud Altitud mitjana o "oficial" del territori elevació sobre el nivell del mar (P2044)
altitud_maxima Altitud màxima del territori. Quan correspon a un punt concret (cim) caldria indicar el seu nom a "punt_mes_alt". Aquesta informació s'obté des de WD quan existeix també el "punt més alt (P610)" a WD. elevació sobre el nivell del mar (P2044) de punt més alt (P610)
altitud_minima Altitud mínima del territori. Quan correspon a un punt concret (avenc, ..) caldria indicar el seu nom a "punt_mes_baix". Aquesta informació s'obté des de WD quan existeix també el "punt més baix (P1589)" a WD. elevació sobre el nivell del mar (P2044) de punt més baix (P1589)
punt_mes_alt Nom del punt més alt del territori punt més alt (P610) (M)
punt_mes_baix Nom del punt més baix del territori punt més baix (P1589) (M)
Bloc HISTÒRIA
anterior Nom anterior del territori. Pot recollir un simple canvi de denominació o la desaparició d'un territori en favor d'aquest que s'està descrivint reemplaça (P1365) / precedit per (P155) (M)
posterior Nom posterior del territori. Pot recollir un simple canvi de denominació o denota que el territori ha desaparegut en favor d'un altre successor (P1366) / succeït per (P156) (M)
etiqueta_fundacio Opcional. Permet col·locar una etiqueta prèvia a la llista d'esdeveniments relatius a la història. Per exemple: Creació, Independència, etc. Per defecte, és Formació.
fundador Nom de la persona que el va fundar fundador (P112) (M)
llista_fundacio Permet fer una llista de format lliure amb els fets fundacionals destacables. És incompatible amb els conjunts etiqueta-data fundació definits a continuació
etiqueta_fundacio1 Conjunt etiqueta-nom per a encabir esdeveniments destacables. El primer per defecte és "Creació", quan existeix data de creació a WD (P571)
data_fundacio1 Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables. data de creació o fundació (P571)
fundació_actual Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables.
etiqueta_fundacio2 Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables.
fundació_actual_data Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables.
data_fundacio2 Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables.
etiqueta_fundacio3 Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables.
data_fundacio3 Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables.
etiqueta_fundacio4 Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables.
data_fundacio4 Conjunt etiqueta-data per a encabir esdeveniments destacables.
fet_clau Llista de fets significatius dins la història no relacionats amb la creació/independència del territori. esdeveniment significatiu (P793) (M)
etiqueta_llista_celebracio Permet canviar el text de l'etiqueta per a la llista de celebracions o festius del territori. Per exemple: Festes nacionals, etc. Per defecte, és Dia festiu.
llista_celebracio Permet fer una llista de format lliure amb els dies festius destacables. És incompatible amb els conjunts etiqueta-data celebracio definits a continuació. dia festiu (P832) (M)
etiqueta_celebracio Opcional. Permet col·locar una etiqueta prèvia al conjunt etiqueta-data celebració que es descriuen a continuació.
etiqueta_celebracio1 Conjunt etiqueta-data per a encabir dies festius destacables.
data_celebracio1 Conjunt etiqueta-data per a encabir dies festius destacables.
etiqueta_celebracio2 Conjunt etiqueta-data per a encabir dies festius destacables.
data_celebracio2 Conjunt etiqueta-data per a encabir dies festius destacables.
etiqueta_celebracio3 Conjunt etiqueta-data per a encabir dies festius destacables.
data_celebracio3 Conjunt etiqueta-data per a encabir dies festius destacables.
etiqueta_celebracio4 Conjunt etiqueta-data per a encabir dies festius destacables.
data_celebracio4 Conjunt etiqueta-data per a encabir dies festius destacables.
dia_mercat Dia setmanal de mercat ambulant
patro Patronímic i/o dia de la festa religiosa patró (P417) (M)
Bloc GOVERN
etiqueta_org_territorial Text que defineix el concepte representat per "org_territorial".
org_territorial Descripció de la forma política d'organitzar el territori (Regions autonòmes, federació territorial, comarques i províncies, etc.).
etiqueta_forma_govern Text que defineix el concepte representat per "forma_govern".
forma_govern Fórmula jurídico-política de funcionament del territori: Parlamentarisme, mancomunitat, monarquia, etc. Permet complementar la comprensió dels òrgans de funcionament que es defineixen a continuació. forma de govern (P122) (M)
organ_executiu Nom de l'òrgan o poder executiu del territori. Govern òrgan executiu (P208)
organ_legislatiu Nom de l'òrgan o poder legislatiu del territori. Parlament òrgan legislatiu (P194)
organ_judicial Nom de l'òrgan o poder judicial del territori. Cort suprema màxima autoritat judicial (P209)
etiqueta_cap_estat Títol del cap d'estat (President, monarca, canciller, etc.). Per defecte: Cap d'estat càrrec ocupat pel cap d'Estat (P1906)
nom_cap_estat Nom de la persona que fa de cap d'estat. En principi només s'aplica als estat, però pot aparèixer en unitats inferiors per indicar qui és el cap d'estat corresponent. cap d'estat (P35)
etiqueta_cap_govern Títol del cap de govern (President, primer ministre, alcalde, etc.). Per defecte: Cap de govern càrrec ocupat pel cap de govern (P1313)
nom_cap_govern Nom de la persona que ocupa el càrrec de governar el territori sigui quina sigui la institució que correspon. cap de govern (P6)
cap_govern_any Any d'inici del cap de govern en el càrrec data d'inici (P580) de cap de govern (P6)
etiqueta_lider1
nom_lider1
...
etiqueta_lider5
nom_lider5
5 conjunts etiqueta-nom per a encabir altres càrrecs i polítics destacables.
etiqueta_representacio Etiqueta prèvia al detall de la representació política de la cambra que es descriuen a continuació. Els següents paràmetres permeten descriure el repartiment d'escons de l'òrgan de representació o de govern del territori
etiqueta_representacio1
representacio1
...
etiqueta_representacio4
representacio4
4 conjunts etiqueta-nom per a permet descriure la representació política dins la cambra, el ple municipal, el consell, etc.
membre_de Nom dels organismes o entitats que agrupen interessos socials, polítics, econòmics o culturals als quals pertany o és membre el territori. membre de (P463) (M+vigència)
Bloc ECONOMIA
PIB Producte Interior Brut PIB nominal (P2131)
PIB_posicio Posició del lloc en termes de PIB respecte de "PIB_refer". Ex.: El 3r. lloc respecte Europa.
PIB_refer Lloc de referència per determinar "PIB_pos" i "PIB_capita_pos"
PIB_any Any de l'indicador PIB data (P585) de PIB nominal (P2131)
PIB_capita Producte Interior Brut per càpita PIB per càpita (P2132)
PIB_capita_posicio Posició del lloc en termes de PIB per càpita respecte de "PIB_refer". Ex.: El 3r. lloc respecte Europa.
PIB_capita_any Any de l'indicador PIB_capita data (P585) de PIB per càpita (P2132)
reserves_totals Reserves totals del territori. Acostuma a aplicar-se a nivell d'estat reserves totals (P2134)
reserves_totals_any Any de l'indicador "reserves_totals" data (P585) de reserves totals (P2134)
pressupost Pressupost anual publicat pressupost (P2769)
pressupost_any Any de l'indicador "pressupost" data (P585) de pressupost (P2769)
exportacions Volum d'exportacions exportacions totals (P2135)
exportacions_any Any de l'indicador "exportacions" data (P585) de exportacions totals (P2135)
importacions Volum d'importacions importacions totals (P2136)
importacions_any Any de l'indicador "importacions" data (P585) de importacions totals (P2136)
etiqueta_IDH Text per l'etiqueta del IDH, quan es vol un text diferent a "IDH"
IDH Índex de Desenvolupament Humà. Habitualment només existeix a nivell d'estat Índex de Desenvolupament Humà (P1081)
IDH_any Any de l'indicador IDH data (P585) de Índex de Desenvolupament Humà (P1081)
IDH_posicio Posició del lloc en termes de IDH respecte de "PIB_refer". Ex.: El 3r. lloc respecte Europa.
IDH_refer Lloc de referència per determinar "IDH_pos"
moneda Moneda (es) oficial moneda (P38)
moneda_iso Codi ISO de la moneda codi ISO 4217 (P498) de moneda (P38)
moneda_simbol Símbol fet servir com a abreviatura (E, $, ...) símbol d'unitat (P558) de moneda (P38)
taxa_atur Índes d'atur de la població en edat laboral. taxa d'atur (P1198)
taxa_atur_any Any de l'indicador "taxa_atur" data (P585) de taxa d'atur (P1198)
Bloc INDICATIUS
codi_postal Codi postal del territori codi postal (P281)
horari Fus horari. En territoris multifus, s'indica la zona on afecta cadascun zona horària (P421)+part implicada (P518)+vàlid en el període (P1264) (M)
horari_estiu Fus horari d'estiu per a aquells territoris que apliquin canvi horari
agermanaments Ciutats amb les que té agermanament agermanament amb (P190) (M)
domini Domini d'Internet del territori. Habitualment només apareix als estats domini de primer nivell (P78) (M)
codi_telef prefix telefònic nacional (en el cas dels estats) o regional (en la resta de territoris) prefix telefònic internacional (P474) / prefix telefònic local (P473) (M)
telefon_emergencies Telèfon únic d'emergències que es fa servir al territori número de telèfon d'emergències (P2852)
prefix_radiofonic Codi internacional assignat a les emissores de ràdio segons estat. Dada heretada, molt poc utilitzada.
transport Tipus de transport per accedir-hi. Aquesta dada només té sentit en territoris molt específics (una zona aïllada, un illa que té accés via pont, etc.) o quan l'accés sigui excepcional (només en 4x4, etc.). Seria excessiu aportar-ho en els casos normals.
colors Colors oficials del territori. Habitualment, aplica en el cas dels estats
Bloc FINAL
facebook Compte oficial de FB identificador de Facebook (P2013)
twitter Compte oficial de TW nom d'usuari de Twitter (P2002)
lloc_web Lloc web oficial lloc web oficial (P856)
notes Notes al peu. Algunes infotaules ho fan servir per mostrar les referències utilitzades dins el cos, evitant que vagin al peu de l'article.
color_notes Codi de color per l'àrea de notes al peu. Per defecte, en blanc.
bloc_geografia_especial Conjunt de dades formatats que apareixerien al final del bloc de dades geogràfiques
bloc_historia_especial Conjunt de dades formatats que apareixerien al final del bloc de dades històriques
bloc_govern_especial Conjunt de dades formatats que apareixerien al final del bloc de dades de govern
bloc_economia_especial Conjunt de dades formatats que apareixerien al final del bloc de dades econòmiques
bloc_indicatiu_especial Conjunt de dades formatats que apareixerien al final del bloc de dades d'indicatius. Aquest bloc ja és utilitzat per la pròpia infotaula per a situar tots els codis geogràfics. Si es fa servir per aportar informació manual, s'anul·larà la informació calculada
bloc_final_especial Conjunt de dades formatats que apareixerien al final del bloc de dades finals
etiqueta_poblacio1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
nom_poblacio1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
etiqueta_poblacio2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
nom_poblacio2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
etiqueta_poblacio3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
nom_poblacio3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
etiqueta_poblacio4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
nom_poblacio4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
etiqueta_poblacio5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
nom_poblacio5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de població
etiqueta_geografia1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
nom_geografia1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
etiqueta_geografia2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
nom_geografia2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
etiqueta_geografia3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
nom_geografia3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
etiqueta_geografia4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
nom_geografia4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
etiqueta_geografia5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
nom_geografia5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de geografia
etiqueta_historia1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
nom_historia1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
etiqueta_historia2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
nom_historia2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
etiqueta_historia3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
nom_historia3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
etiqueta_historia4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
nom_historia4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
etiqueta_historia5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
nom_historia5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de història
etiqueta_govern1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
nom_govern1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
etiqueta_govern2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
nom_govern2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
etiqueta_govern3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
nom_govern3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
etiqueta_govern4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
nom_govern4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
etiqueta_govern5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
nom_govern5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de govern
etiqueta_economia1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
nom_economia1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
etiqueta_economia2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
nom_economia2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
etiqueta_economia3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
nom_economia3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
etiqueta_economia4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
nom_economia4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
etiqueta_economia5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
nom_economia5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc de economia
etiqueta_indicatiu1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
nom_indicatiu1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
etiqueta_indicatiu2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
nom_indicatiu2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
etiqueta_indicatiu3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
nom_indicatiu3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
etiqueta_indicatiu4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
nom_indicatiu4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
etiqueta_indicatiu5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
nom_indicatiu5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc d'indicatius
etiqueta_final1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
nom_final1 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
etiqueta_final2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
nom_final2 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
etiqueta_final3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
nom_final3 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
etiqueta_final4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
nom_final4 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
etiqueta_final5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final
nom_final5 Comodins etiqueta-nom per afegir variables al final del bloc final

Exemples

Amb el 100% de paràmetres des de WD

Els següents exemples no contenen cap paràmetre manual i són la mostra per poder entendre "com hauria d'estar" el contingut dins WD per a cadascuna de les tipologies d'unitat territorial.

És una ajuda per tots els que no estiguin familiaritzats amb WD o, simplement, per conèixer quina és la sintaxi que aplica en algunes propietats.

A la capçalera teniu l'enllaç directe a l'ítem de WD on es pot entendre quines propietats i qualificadors s'han de fer servir.

Cas d'ús només WD. Estat
fet amb D:Q30
Cas d'ús només WD. Regió
fet amb D:Q985
Cas d'ús només WD. Gran ciutat
fet amb D:Q84
Infotaula de geografia políticaEstats Units d'Amèrica
United States of America
Bandera d'Estats Units d'Amèrica Escut d'Estats Units d'Amèrica
Bandera dels Estats Units Gran Segell dels Estats Units

Himne The Star-Spangled Banner (3 març 1931)

Lema «In God We Trust» (1958)
Símbol pigarg americà
Etimologia Amèrica
Localització
USA orthographic.svg
40° N, 100° O / 40°N,100°O / 40; -100
Entitats de població
Capital Washington DC
Conté
Alabama (14 desembre 1819)
Arkansas (15 juny 1836)
Califòrnia (9 setembre 1850)
Colorado (1 agost 1876)
Connecticut (9 gener 1788)
Florida (3 març 1845)
Geòrgia (2 gener 1788)
Hawaii (21 agost 1959)
Idaho (3 juliol 1890)
Illinois (3 desembre 1818)
Indiana (11 desembre 1816)
Iowa (28 desembre 1846)
Kansas (29 gener 1861)
Kentucky (1 juny 1792)
Louisiana (30 abril 1812)
Maine (15 març 1820)
Maryland (28 abril 1788)
Massachusetts (6 febrer 1788)
Michigan (26 gener 1837)
Minnesota (11 maig 1858)
Mississipí (10 desembre 1817)
Missouri (10 agost 1821)
Montana (8 novembre 1889)
Nebraska (1 març 1867)
Nevada (31 octubre 1864)
Nou Hampshire (21 juny 1788)
Nova Jersey (18 desembre 1787)
Nou Mèxic (6 gener 1912)
Nova York (26 juliol 1788)
Carolina del Nord (21 novembre 1789)
Dakota del Nord (2 novembre 1889)
Ohio (1 març 1803)
Oklahoma (16 novembre 1907)
Oregon (14 febrer 1859)
Pennsilvània (12 desembre 1787)
Rhode Island (29 maig 1790)
Carolina del Sud (23 maig 1788)
Dakota del Sud (2 novembre 1889)
Tennessee (1 juny 1796)
Texas (29 desembre 1845)
Utah (4 gener 1896)
Vermont (4 març 1791)
Virgínia (25 juny 1788)
Washington (11 novembre 1889)
Virgínia de l'Oest (20 juny 1863)
Wisconsin (29 maig 1848)
Wyoming (10 juliol 1890)
Samoa Nord-americana
Washington DC (16 juliol 1790)
Guam
Illes Mariannes Septentrionals
Puerto Rico
Illes Verges Nord-americanes (31 març 1917)
Illes Perifèriques Menors dels EUA
Alaska (3 gener 1959)
Arizona (14 febrer 1912)
territori de Hawai (7 juliol 1898-21 agost 1959)
territori d'Alaska (24 agost 1912-3 gener 1959)
Delaware (7 desembre 1787)
Northwest Territory (13 juliol 1787-1 març 1803)
Territori del Sud-est (26 maig 1790-1 juny 1796)
Mississippi Territory (7 abril 1798-10 desembre 1817)
Indiana Territory (4 juliol 1800-7 novembre 1816)
Territory of Orleans (1 octubre 1804-30 abril 1812)
Territori de Michigan (30 juny 1805-26 gener 1837)
territori de Louisiana (4 juliol 1805-4 juny 1812)
Insular Government of the Philippine Islands (4 juliol 1901-15 novembre 1935)
Commonwealth of the Philippines (15 novembre 1935-22 octubre 1946)
Població
Total 323.952.889 (2016)
• Densitat 32,97 hab/km²
Gentilici estatunidenc, estatunidenca, nord-americà, nord-americana
Llengua anglès
Geografia
Superfície 9.826.675 km²
Punt més alt Mont McKinley  (6.190 m)
Limita amb
Mèxic
Canadà (1 juliol 1867)
Història
Anterior Tretze Colònies
Fundació 4 juliol 1776
Organització i govern
Presidencialisme i República federal
Legislatiu Congrés dels Estats Units
• President Donald Trump (2017)
Judicial Cort Suprema dels Estats Units
Membre de
Economia
PIB 17.419.000.000.000 $ (2014)
PIB per càpita 56.115,72 $ (2015)
Reserves totals 434.416.453.480 $ (2014)
IDH 0,915 (2014)
Moneda dòlar dels Estats Units ($, USD) (desembre 2013)
Indicatius
Fus horari
Domini d'Internet .us, .gov, .mil i .edu
Prefix telefònic +1
Emergències 911
ISO 3166-1 US
Altres dades

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata
Infotaula de geografia políticaBaden-Wurtemberg
Bandera de Baden-Wurtemberg Escut de Baden-Wurtemberg
Bandera de Baden-Württemberg escut de Baden-Württemberg
Ludwigsburger Schloss.jpg
Palau de Ludwigsburg

Localització
Locator map Baden-Württemberg in Germany.svg
48° 32′ 16″ N, 9° 02′ 28″ E / 48.537777777778°N,9.0411111111111°E / 48.537777777778; 9.0411111111111
Estat Alemanya
Entitats de població
Capital Stuttgart
Conté
Població
Total 10.703.000 (2014)
• Densitat 299,37 hab/km²
Geografia
Superfície 35.751,65 km²
Altitud 327 m
Punt més alt Feldberg  (1.493 m)
Limita amb
Història
Anterior Baden del Sud, Württemberg-Baden i Württemberg-Hohenzollern
Fundació 25 abril 1952
Organització i govern
Legislatiu Parlament Estatal de Baden-Württemberg
• Cap de govern Winfried Kretschmann (2011)
Judicial Tribunal Constitucional de l'Estat de Baden-Württemberg
Indicatius
Fus horari UTC+01:00
ISO 3166-2 DE-BW
NUTS DE1
Regió Alemanya 08
Altres dades

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata
Infotaula de geografia políticaLondres
London
Bandera de Londres
Bandera de Londres
London collage.jpg
De baix a dalt: Ciutat de Londres, Tower Bridge i London Eye, Palau de Westminster

Localització
London (European Parliament constituency).svg
51° 30′ 26″ N, 0° 07′ 39″ O / 51.507222222222°N,0.1275°O / 51.507222222222; -0.1275
Estat Regne Unit
País Anglaterra
Comtat cerimonial Gran Londres
Població
Total 8.416.535 (2012)
• Densitat 5.354,03 hab/km²
Geografia
Superfície 1.572 km²
Banyat per Tàmesi
Altitud 35 m
Història
Anterior Londinium
Fundació 43 dC
Organització i govern
• Alcalde Sadiq Khan (2016)
Indicatius
Codi postal E, EC, N, NW, SE, SW, W, WC, BR, CM, CR, DA, EN, HA, IG, KT, RM, SM, TN, TW, UB i WD
Fus horari
Prefix telefònic 20, 1322, 1689, 1708, 1737, 1895, 1923, 1959 i 1992
Altres dades
Agermanament

Web Lloc web oficial
Facebook LDNgov
Twitter ldn_gov
Modifica dades a Wikidata
Cas d'ús només WD. Municipi
fet amb D:Q12258
Cas d'ús només WD. Entitat de població
fet amb D:Q2610272
Cas d'ús només WD. Illa
fet amb D:Q52636
Infotaula de geografia políticaSabadell
Bandera de Sabadell Escut de Sabadell
Bandera de Sabadell Escut de Sabadell
Sabadell - Eix Macià.jpg

Localització
Localització de Sabadell.png
41° 32′ 54″ N, 2° 06′ 27″ E / 41.548333333333°N,2.1075°E / 41.548333333333; 2.1075
Estat Espanya
Autonomia Catalunya
Província província de Barcelona
Comarca Vallès Occidental
Població
Total 208.246 (2016)
• Densitat 5.509,15 hab/km²
Gentilici Sabadellenc, Sabadellenca
Geografia
Superfície 37,8 km²
Altitud 190 m
Limita amb
Història
Aplec de la Salut
Patró Feliu de Girona
Organització i govern
Executiu Ajuntament de Sabadell
Legislatiu Ple de l'Ajuntament de Sabadell
• Alcalde Julià Fernàndez i Olivares (2015)
Indicatius
Codi postal 08200–08208, 08802 i 08805
Fus horari UTC+01:00
Prefix telefònic 93
Codi INE 08187
Codi IDESCAT 081878
Altres dades
Agermanament Argub
Matagalpa
Sarajevo

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata
Infotaula de geografia políticaSpiere
Spiere - Kerk Sint-Amandus en Heilig Hart 1.jpg

Localització
SpiereLocation.svg
50° 43′ 06″ N, 3° 21′ 20″ E / 50.7183°N,3.3556°E / 50.7183; 3.3556
Estat Bèlgica
Regió regió Flamenca
Província Flandes Occidental
Municipi Spiere-Helkijn
Població
Total 1.162 habitant (2006)
• Densitat 194,31 hab/km²
Geografia
Superfície 5,98 km²
Altitud 17 m
Indicatius
Codi postal 8587
Modifica dades a Wikidata
Infotaula de geografia políticaMenorca
Bandera de Menorca Escut de Menorca
bandera de Menorca
Albufera es grau 2.jpg
Albufera des Grau

Localització
LocationMenorca2.png
39° 58′ 00″ N, 4° 05′ 00″ E / 39.966666666667°N,4.0833333333333°E / 39.966666666667; 4.0833333333333
Estat Espanya
Autonomia Illes Balears
Entitats de població
Capital Maó
Conté
Població
Total 94.383 (2010)
• Densitat 136,39 hab/km²
Gentilici Menorquí, menorquina
Llengua castellà i català
Geografia
Forma part de Illes Balears
Superfície 692 km²
Banyat per mar Mediterrània
Punt més alt El Toro  (357 m)
Indicatius
Fus horari UTC+01:00
NUTS ES533
Modifica dades a Wikidata


Paràmetres manuals bàsics

Per a copiar i enganxar als articles, cas que sigui necessari incorporar paràmetres manuals.

Cas Estat

Plantilla buida Exemple amb D:Q142 Resultat
{{infotaula geografia política
|imatge_mapa     =
|peu_mapa      =
|predoling      =
|etiqueta_llengua  =
|grups_etnics    =

|etiqueta_capital2  =
|capital2      =
|etiqueta_ciutat_gran=
|ciutat_gran     =
|etiqueta_nombre_subdivisions=
|nombre_subdivisions =

|superficie_pos   =
|superficie_per   =
|superficie_refer  =
|long_costa     =

|etiqueta_fundacio  =
|etiqueta_fundacio1 =
|etiqueta_fundacio2 =
|data_fundacio2   =
|etiqueta_celebracio1=
|data_celebracio1  =
|etiqueta_celebracio2=
|data_celebracio2  =
|org_territorial   =

|etiqueta_lider1   =
|nom_lider1     =
|etiqueta_lider2   =
|nom_lider2     =
|etiqueta_representacio1=
|representacio1   =
|etiqueta_representacio2=
|representacio2   =

|etiqueta_poblacio1 =
|nom_poblacio1    =

|etiqueta_geografia1 =
|nom_geografia1   =

|etiqueta_historia1 =
|nom_historia1    =

|etiqueta_economia1 =
|nom_economia1    =

|etiqueta_indicatiu1 =
|nom_indicatiu1   =

|etiqueta_final1   =
|nom_final1     =
}}
{{infotaula geografia política
| imatge         = French republic+EEZ without Antarctica-en.svg
| mida_imatge       = 300px
| peu           = Territoris francesos
| poblacio_refer     = el món 
| poblacio_pos      = 21
| superficie_pos     = 40
| superficie_refer    = mundial
| etiqueta_fundacio1   = [[Tractat de Verdun]] 
| data_fundacio1     = 843
| etiqueta_fundacio2   = Revolució francesa
| data_fundacio2     = 22 setembre 1792
| etiqueta_fundacio3   = Fundació [[Unió Europea|UE]]
| data_fundacio3     = 1 gener 1958
| etiqueta_fundacio4   = Establiment 5a República
| data_fundacio4     = 4 octubre 1958
| PIB_posicio       = 6
| PIB_per         =  
| PIB_refer        = el món
| PIB_capita_posicio   = 10
| IDH_posicio       = 22
| IDH_refer        = el món
}}
Infotaula de geografia políticaFrança
Bandera de França Escut de França
bandera de França Emblema nacional de França
French republic+EEZ without Antarctica-en.svg
Territoris francesos

Himne La Marsellesa (14 febrer 1879)

Lema «Llibertat, igualtat, fraternitat»
Etimologia Francs
Localització
France on the globe (France centered).svg
47° N, 2° E / 47°N,2°E / 47; 2
Entitats de població
Capital París
Conté
Població
Total 66.628.000 (2016)
• Posició 21è de mundial
• Densitat 103,49 hab/km²
Llengua francès
Geografia
Superfície 643.801 km²
• Posició 40è del món
• Aigua 0,3 %
Punt més alt Mont Blanc  (4.810,02 m)
Punt més baix Les Moëres
Limita amb
Història
Tractat de Verdun 843
Revolució francesa 22 setembre 1792
Fundació UE 1 gener 1958
Establiment 5a República 4 octubre 1958
Festa nacional francesa
Organització i govern
Sistema semipresidencialista i Estat unitari
Executiu Govern de França
Legislatiu Parlament francès
• President de la República francesa François Hollande
• Primer Ministre Bernard Cazeneuve (2016)
Judicial Court of Cassation (France)
Membre de
Economia
PIB

2.829.192.039.171 $ (2014)

 (6è del món)
PIB per càpita

36.205,57 $ (2015)

 (10è del món)
Reserves totals 143.977.170.863 $ (2014)
IDH

0,721 (1980)

 (22è del món)
Moneda euro (€, EUR) (2014)
Indicatius
Fus horari
Domini d'Internet .fr, .bzh, .tf, .re, .wf, .yt, .pm i .paris
Prefix telefònic +33
Emergències 112, 15, 17 i 18
ISO 3166-1 FR
NUTS FR
Altres dades

Web Lloc web oficial
Facebook franceiine
Modifica dades a Wikidata

Cas municipi

Plantilla buida Exemple amb D:Q1492 Resultat
{{infotaula geografia política
|malnom       =
|predoling      =
|etiqueta_nombre_subdivisions=
|nombre_subdivisions =
|long_costa     =
|etiqueta_fundacio  =
|etiqueta_fundacio1 =
|etiqueta_fundacio2 =
|data_fundacio2   =
|etiqueta_fundacio3 =
|data_fundacio3   =

|etiqueta_celebracio1=
|data_celebracio1  =
|etiqueta_celebracio2=
|data_celebracio2  =

|dia_mercat     =

|etiqueta_lider1   =
|nom_lider1     =
|etiqueta_lider2   =
|nom_lider2     =
|etiqueta_lider3   =
|nom_lider3     =
|etiqueta_lider4   =
|nom_lider4     =

|etiqueta_representacio=
|etiqueta_representacio1=
|representacio1   =
|etiqueta_representacio2=
|representacio2   =
|etiqueta_representacio3=
|representacio3   =

|etiqueta_poblacio1 =
|nom_poblacio1    =

|etiqueta_geografia1 =
|nom_geografia1   =

|etiqueta_historia1 =
|nom_historia1    =

|etiqueta_economia1 =
|nom_economia1    =

|etiqueta_indicatiu1 =
|nom_indicatiu1   =

|etiqueta_final1   =
|nom_final1     =
}}
{{infotaula geografia política
|etiqueta_nombre_subdivisions= Districtes
|nombre_subdivisions = 10
|etiqueta_llista_celebracio = Festa Major
|etiqueta_representacio=Repr. plenari
|etiqueta_representacio1= Equip de govern
|representacio1   = 11 [[Barcelona en Comú|BComú]], 4 [[PSC]]
|etiqueta_representacio2= Oposició
|representacio2   = 10 [[CiU]], 5 [[C's|Cs]], 5 [[ERC]], 3 [[PP]] i 3 [[CUP]]
}}

S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts. S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts.


Manteniment

El funcionament s'estructura en dues plantilles: aquesta, que anomenarem "base", i una sub-plantilla invocada per aquesta que anomenarem "format".

Aquesta estructura permet especialitzar el codi de cadascuna d'elles tal com es descriu a continuació. En Infotaules complexes i multi-funció com aquesta, combinar el tractament de dades manuals i de WD, juntament amb condicions de format de dades i de presentació de dades, produeix un codi molt espès i difícil de seguir i mantenir. Per aquesta raó s'ha dividit en dues parts:

 • Plantilla "base" = "Tractament de dades"
 • Plantilla "format" = "Presentació de dades"

Plantilla base

La plantilla "base" té el nom principal que fan servir els articles.

Les seves funcions són:

 • Versionat de paràmetres: Tractar homogèniament les diferents versions de noms de paràmetres que es facin servir. Un paràmetre pot tenir diferents denominacions per raons lingüístiques (versió catalana / anglesa) o perquè s'hagin integrat antigues plantilles temàtiques en aquesta i calgui acceptar altres denominacions per compatibilitat amb els articles preexistents.
 • Recuperar des de Wikidata: Quan no existeixi valors manuals per a un paràmetre, recuperar el contingut equivalent a WD. Aquí s'ubica el coneixement sobre com funcionen i com estan formatades cada propietat i els seus qualificador per fer el tipus de recuperació que convingui.
 • Format dades Wikidata: Habitualment, les dades manuals porten el format final que es vol representar: llistes amb punts, dades amb any de referència entre parèntesi, fent servir alguna plantilla que dóna format (com la {{coord}}, etc. Quan la informació es recupera des de Wikidata, cal preparar-la per a que aparegui de forma similar a com siguin es dades manuals.
 • Dades condicionades: Que una dada hagi d'aparèixer o no en funció d'una altra, és aquesta plantilla la que s'encarrega que es traslladi o no a la plantilla "format". Exemples concrets són:
  • Si no hi ha imatge, no es traspassa el peu, tot i que hi sigui.
  • Si no és donen les condicions (edificiWD=si + existència S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts. (p276) o tenir edificiitem) prepararà infotaula edifici.
  • Determinar el color de la taula en funció del tipus_infotaula, el tipus d'organització i la llista de colors prevista.
  • Construir "mapa de localització" segons la informació d'adreça disponible (municipi i estat, són determinants) i les coordenades aportades o obtingudes de WD com a propietat de l'organització, o de la seu on consta que està ubicada l'organització.
 • Blocs de dades: Quan un conjunt de dades calgui ser tractat en bloc en lloc de passar les dades individualment a la infotaula format, és aquesta infotaula "base" qui ho prepararà i ho passarà com a una única dada. Un exemple que ja es tracta és la construcció d'una {{infotaula d'edifici}} que tracta dotzenes de dades i les trasllada totes juntes com a una única dada (bloc_edifici). En aquest cas, el format final d'aquestes dades és responsabilitat d'aquesta infotaula i no de la infotaula "format", a que per a ella només existeix un paràmetre i no té capacitat d'alterar-lo. Aquesta via permet crear blocs d'informació especialitzada que afecti a un conjunt específic d'articles (p. ex: dades tècniques d'aerolínies) que, tot i coincidir un 90% amb les dades d'empresa, tenen un 10% que són importants però exclusives. Per a evitar inflacionar el diccionari de dades que s'intercanvien ambdues plantilles, aquesta és una fórmula ja explorada en altres infotaules base, com a la {{infotaula persona}} i les de determinades professions: artista, músics, científic, etc.

El resultat que traspassa a la infotaula "format" és un directori de dades amb continguts sobre els que ja s'ha aplicat la lògica de format de dades i que ja s'ha triat si correspon anar un valor manual o de WD.

Plantilla format

La segona sub-plantilla estructura el format final de presentació de les dades que li ha preparat la {{Infotaula geografia política}}.

Tracta el diccionari de dades acordat només amb el nom oficial de cada paràmetre. Les seves funcions són:

 • Agrupar les dades subministrades en blocs temàtics i determinar l'ordre d'aparició, d'acord al disseny que es vulgui de la infotaula.
 • Determinar l'estructura global de la infotaula: títol, subheaders, imatges, etc.
 • Gestionar l'aparició condicionada de dades (no la construcció), com ara les capçaleres intermèdies
 • invocar a {{infotaula}} com instrument bàsic per a fer la presentació.

Pre-infotaula

En alguns casos l'adaptació d'una infotaula pre-existent dins aquesta és especialment complex per algun d'aquests motius:

 • perquè el nom dels paràmetres originals entren en conflicte amb els que ja s'estan fent servir a la infotaula base.
 • perquè la lògica de formatar la informació és molt específica, i complicaria el codi global per un cas.
 • perquè la forma de tractar una dada entra en conflicte amb el tractament que es fa per la mateixa dada en la infotaula base. En aquesta situació el tractament habitual és alinear el tractament cap al de la "infotaula base", ja que un dels objectius de concentrar infotaules és normalitzar formats. No obstant, no sempre és possible i cal respectar el tractament original.
 • perquè cal afegir algun paràmetre a tots els articles que eren tractats per la infotaula pre-existent i, si s'integra totalment, es convertirà en una mera redirecció sense opció a conèixer l'origen (ex: afegir "tipus_infotaula" per poder fer tractaments específics, assignar color infotaula, etc.).

Tots aquests casos requereixen fer una intervenció als articles per "adaptar els paràmetres" antics a la futura situació. És a dir, començar l'homogeneïtzació des dels articles antics o fins i tot migrar-los cap al nou diccionari de dades. Aquesta activitat és feixuga, i inabordable quan hi ha molts articles, sense comptar amb un bot.

Una solució alternativa que s'ha seguit en altres casos, com a {{infotaula persona}}, és la transformació de l'antiga infotaula en una "pre-infotaula" que ajusti els antics paràmetres als nous: canvi de nom, preparació de formats singulars i afegir nous paràmetres identificadors del tipus d'articles que tracta (ex: diferenciar si és una empresa o un organisme cultural. Entre les avantatges poden destacar:

 • la facilitat de preparar-la.
 • la reducció dels tractaments ad-hoc a situar a la infotaula base, evitant haver de tocar un codi comú.

Per contra, els inconvenients són:

 • perpetuar l'existència de codi dispers amb preparació de dades per a infotaules i la dificultat d'harmonitzar futurs canvis.
 • un major esforç de manteniment per garantir funcionament harmònic d'aquestes pre-infotaules amb la infotaula base. És a dir, si volem que els articles tractats per la pre-infotaula gaudeixin de l'amplitud del nou diccionari de dades i se li puguin incorporar els nous paràmetres a les crides, caldrà que aquesta pre-infotaula els consideri fent una còpia sense cap altre tractament (paràmetre = {{{paràmetre|}}}. Lògicament, els futurs canvis o ampliacions en el diccionari de dades cal fer-lo extensiu també a les pre-infotaules.
En resum


Pre-infotaula (opc)
 
Canvia nom paràmetres cap els del dicccionari
Prepara format dades individuals, no format taula
Prepara blocs dades temàtics
Per compatibilitat, trasllada tots els paràmetres del diccionari.
 
 
 
 
 
 
Infotaula base
 
Sinonimitza paràmetres
Recupera WD
Prepara format dades individuals, no format taula
Prepara blocs dades temàtics
 
 
 
 
 
 
Infotaula format
 
Gestiona format i condicions de presentació
No recupera ni formata dades
 

Vegeu també

S'ha exhaurit el temps assignat per a l'execució d'scripts.