Ponto-chō

Plantilla:Infotaula geografia políticaPonto-chō
Vista nocturna
Imatge

Localització
Map
 35° 00′ 29″ N, 135° 46′ 16″ E / 35.00796°N,135.77111°E / 35.00796; 135.77111
EstatJapó
Prefecturaprefectura de Kyōto
Ciutat designadaKyoto
Districte urbà al JapóNakagyō-ku Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Banyat perriu Kamo Modifica el valor a Wikidata
Creació1674 Modifica el valor a Wikidata

Ponto-chō a la nit
Geisha a Ponto-chō

Ponto-chō (先斗町?) és un barri hanamachi de Kyōto, al Japó, conegut per les seves geisha i maiko. Té moltes okiya (cases de geisha) i restaurants i cases de te tradicionals. Igual que Gion, Ponto-chō és conegut per la conservació de formes tradicionals d'arquitectura japonesa, com els inuyarai.

El seu nom Ponto-chō és un mot creuat format a partir de la paraula portuguesa ponte (pont) i la paraula japonesa -chō, que significa veïnat o carrer.[1]

Ponto-chō com a barri està construït majoritàriament al voltant d'un carreró llarg i estret, que va des de l'avinguda Shijō-dōri fins a Sanjō-dōri, adjacent a la riba oest del riu Kamo. Es troba, per tant, a l'altra banda del riu i molt a prop de Gion, el barri hanamachi més conegut de Kyōto.

Aquest lloc també es coneix tradicionalment com el lloc on va néixer el kabuki com a forma d'art. Per això hi ha una estàtua del fundador del kabuki, Izumo no Okuni, es troba al costat oposat del riu. L'escut del districte és un corriol d'aigua estilitzat, en japonès anomenat chidori .

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Dalby, L. Geisha. 3a. ed. Londres: Vintage Random House, 2000. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ponto-chō