Portada/article agost 6

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Article del dia
Andy Warhol (6 d'agost de 1928, Pittsburgh, PA22 de febrer de 1987, Nova York) va ser un pintor estatunidenc, figura central del moviment conegut com pop art. Després d'una reeixida carrera com a il·lustrador comercial, Warhol es va fer famós en tot el món pel seus treballs com a pintor, cineasta, productor musical, escriptor i escultor. El treball de Warhol, malgrat les múltiples crítiques oposades, ha estat objecte després de la seva mort de nombroses exposicions, llibres i pel·lícules. En general, Warhol és reconegut com un dels artistes més famosos del segle xx, de manera que va aconseguir molt més que el seu gran somni: «ésser famós durant 15 minuts». - Vegeu informació sobre la imatge

Andy Warhol[modifica]

Andy Warhol (6 d'agost de 1928, Pittsburgh, PA22 de febrer de 1987, Nova York) va ser un pintor estatunidenc, figura central del moviment conegut com pop art. Després d'una reeixida carrera com a il·lustrador comercial, Warhol es va fer famós en tot el món pel seus treballs com a pintor, cineasta, productor musical, escriptor i escultor.

El treball de Warhol, malgrat les múltiples crítiques oposades, ha estat objecte després de la seva mort de nombroses exposicions, llibres i pel·lícules. En general, Warhol és reconegut com un dels artistes més famosos del segle xx, de manera que va aconseguir molt més que el seu gran somni: «ésser famós durant 15 minuts».