Portal:Còmic/setembre/18

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Kubert, l'any 2009
Azagra, l'any 2017
Carlos Azagra és un autor andalús nascut el 1957, creador de la sèrie Pedro Pico y Pico Vena, entre altres obres. En els anys 70 es traslladà a Barcelona per estudiar Belles Arts, i connectà amb el grup Butifarra!, amb els quals començà a col·laborar per a associacions veïnals barcelonines, mudant-se a viure a Santa Coloma de Gramenet en els anys 80. Allà començà a treballar per a les emergents revistes de còmic com Butifarra!, Makoki o El Víbora, així com en fanzines vinculats a sindicats com CNT o CGT, i en 1984 fitxa per la revista setmanal El Jueves, on roman des de fa més de vint anys. A l'esmentada revista apareixen publicats els seus personatges més populars com Pedro Pico y Pico Vena o Ovidio. A més, continua col·laborant en publicacions de còmic com TMEO, fanzines reivindicatius i revistes veïnals.
Joe Kubert (1926-2012) fon un autor estatunidenc d'origen polonés, fundador de l'Escola Kubert. Fou conegut pel seu treball en DC Comics amb personatges com ara Sgt. Rock i Hawkman. Kubert va ser promocionat al Saló de la Fama Jack Kirby en els Premis Harvey de 1997, i al Saló de la Fama Will Eisner als Premis Eisner del 1998.
Adam Strange (1958) és un superheroi de l'univers DC creat pel guionista Gardner Fox i el dibuixant Mike Sekowsky: va tenir la seua primera aparició en el Showcase número 17 (setembre del 1958). Adam Strange és una reminiscència de John Carter, personatge creat per Edgar Rice Burroghs. Ambdós tenen l'origen en el fet que són misteriosament transportats a un planeta llunyà on esdevenen herois. En el cas de Carter aquest planeta fou Mart, mentre que Adam Strange va ser transportat a Rann, tot i que les històries de John Carter descriuen un tipus d'aventura més crua que inclou espases, acció, nus i vessament de sang. Aquests elements no apareixen en les històries d'Adam Strange.
Altres efemèrides
Alexis (n. 1946) · Funny Picture Stories (1936) · Ranger (1965)