Carles Azagra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Carlos Azagra)
Infotaula de personaCarles Azagra

Carles Azagra a les VII Jornades de Còmic de València. Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement18 setembre 1957 Modifica el valor a Wikidata (66 anys)
Morón de la Frontera (Província de Sevilla) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióautor de còmic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorEl Jueves Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

Discogs: 2455131 Modifica el valor a Wikidata

Carles Azagra (Morón de la Frontera, 18 de setembre de 1957) és un dibuixant i autor de còmics català, famós per publicar la sèrie Pedro Pico y Pico Vena entre altres obres.

Biografia[modifica]

Azagra va néixer a Morón de la Frontera, encara que es va criar a Saragossa, on va ser alumne de José Antonio Labordeta. Mitjançant el seu contacte col·labora amb Andalán,[1] i poc després comença a col·laborar amb el Col·lectiu Zeta,[1] amb qui tindria una condemna per ofensa a la religió.[2] En els anys 70 es trasllada a Barcelona per estudiar Belles Arts, i comença a interessar-se en la política col·laborant amb grups clandestins com la Unió de Joventuts Comunistes d'Espanya, i diverses associacions veïnals aragoneses. El seu interès per la política marcaria la seva obra posterior, amb un fort component reivindicatiu.

A Barcelona, connecta amb el grup Butifarra! amb els quals comença a col·laborar per a associacions veïnals barcelonines,[2] mudant-se a viure a Santa Coloma de Gramenet en els anys 80. Allà comença a treballar per a les emergents revistes de còmic com Butifarra!, Makoki o El Víbora, així com en fanzines vinculats a sindicats com CNT o CGT, i el 1984 fitxa per la revista setmanal El Jueves, on continua col·laborant després de diferents etapes. A l'esmentada revista apareixen publicats els seus personatges més populars com Pedro Pico y Pico Vena o Ovidio. A més, continua col·laborant en publicacions de còmic com TMEO, fanzines reivindicatius i revistes veïnals.

Carles Azagra és fundador del Partido de la Gente del Bar (PGB).[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Cuadrado (2000), p. 95.
  2. 2,0 2,1 2,2 Hernández, Oscar (15/12/2010). Carlos Azagra: "Hay apatía, nos dan tortas y aguantamos" Arxivat 2010-12-18 a Wayback Machine., "El Periódico".

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Carles Azagra