Vés al contingut

Portulacaria armiana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPortulacaria armiana Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreCaryophyllales
FamíliaDidiereaceae
GènerePortulacaria
EspèciePortulacaria armiana Modifica el valor a Wikidata
van Jaarsv., 1984

Portulacaria armiana és una espècie de plantes amb flors que pertany a la família de les didiereàcies.

Descripció[modifica]

Portulacaria armiana creix com un subarbust de 50 a 70 cm d'alçada amb una escorça està pelada i és de color marró groguenc. El petit tronc fa els 3,5 cm de diàmetre. Les fulles suculentes fan entre 3 a 7 cm de llargada i entre 3 a 3,5 cm d'amplada, són de color verd grisós de 9 a 12 mm de gruix i els brots es troben en una tija de 2 a 5 mm de llargada, d'obovades a ovades. La base de la fulla té forma de falca, la punta de la fulla arrodonida i la vora lleugerament ondulada.

La inflorescència dreta que pot arribar a fer entre 3 a 5 metres (de vegades fins a 8 metres) d'altura i té moltes branques delicades que apunten cap amunt. Aquests fan de 5 a 10 cm i estan coberts de grans bràctees de 3 × 1,4 cm. Es formen sèpals de 5 mm de llargada sobre les flors blanques. Els cinc pètals són allargats i fan entre 2,5 i 3 mm de llargada.

Distribució[modifica]

Portulacaria armiana està molt estesa al sud de Namíbia i a la província sud-africana del Cap Septentrional, molt localment sobre roques de granit prop del riu Orange.

Taxonomia[modifica]

La primera descripció de Portulacaria armiana va tenir lloc el 1984 per Ernst Jacobus van Jaarsveld i publicat a Journal of South African Botany 50(3): 393 (1984).[1]

Etimologia

Portulacaria: gènere que va ser dedicat a l'explorador francès François Alluaud (1861-1949).

armiana: epítet en honor del seu descrobridor Anthony R. Mitchell.

Referències[modifica]

  1. «Portulacaria armiana». Tropicos.org. Missouri Botanical Garden. [Consulta: 15 gener 2021].

Bibliografia[modifica]

  • Rowley, Gordon Douglas. Urs Eggli. Sukkulenten-Lexikon Band 2 Zweikeimblättrige Pflanzen (Dicotyledonen) (en alemany). Stuttgart: Ulmer, 2002, p. 453–454. ISBN 3-8001-3915-4. 

Enllaços externs[modifica]