Pygmaeocereus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPygmaeocereus Modifica el valor a Wikidata

Pygmaeocereus bylesianus Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreCaryophyllales
FamíliaCactaceae
SubfamíliaCactoideae
GènerePygmaeocereus Modifica el valor a Wikidata
H.Johnson i Backeb.
Tipus taxonòmicPygmaeocereus bylesianus Modifica el valor a Wikidata

Pygmaeocereus és un gènere de cactus diminuts que pertanyen a la família de les cactàcies. Aquestes espècies no assoleixen més de 8 cm d'altura, produint llargues arrels tuberoses i flors aromàtiques nocturnes. Comprèn 6 espècies descrites i d'aquestes, només 2 han estat acceptades.[1]

Descripció[modifica]

El gènere té una petita tija cilíndrica amb costelles tuberculiformes poc profundes i moltes espines. Les flors són nocturnes, de color blanc i que s'obren en l'extrem de tubs florals llargs i prims que tenen escates i són peluts. En el seu hàbitat, aquest gènere es limita al Perú, particularment a la zona de boira al llarg de la costa. En el cultiu, l'espècie es conrea entre els col·leccionistes de cactus més experts, però no es conrea comercialment.

Taxonomia[modifica]

El gènere va ser descrit per H.Johnson i Backeb. i publicat en National Cactus and Succulent Journal 12(4): 86. 1957.[2] L'espècie tipus és: Pygmaeocereus bylesianus Andreae & Backeberg

Etimologia

Pygmaeocereus: nom genèric que deriva del llatí: "pygmaeus" = "nan" i "Cereus" = un gènere de les cactàcies; per tant significa "Cereus nan".

Espècies acceptades[modifica]

A continuació s'ofereix un llistat de les espècies del gènere Pygmaeocereus acceptades fins al maig de 2015, ordenades alfabèticament.Per a cadascuna s'indica el nom binomial seguit de l'autor, abreujat segons les convencions i usos.

Referències[modifica]

  1. «Pygmaeocereus». The Plant List. [Consulta: 31 maig 2015].
  2. «Pygmaeocereus». Tropicos.org. Missouri Botanical Garden. [Consulta: 31 maig 2015].

Enllaços externs[modifica]