Ramon de Rosselló

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRamon de Rosselló
Biografia
Naixementc. 1250 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XIII Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciótrobador, compositor Modifica el valor a Wikidata
MovimentPoesia trobadoresca i música medieval Modifica el valor a Wikidata

Ramon de Rosselló (fl....mitjan s. XIII...) fou un trobador rossellonès. Se'n conserva només una composició.

Vida[modifica]

No es tenen notícies d'aquest trobador llevat del fet que seria rossellonès. Una al·lusió a un altre trobador (Montan) que fa en l'única cobla que se'n conserva permet de datar-lo a mitjans del segle xiii (ja que Montan, al seu torn, té una tensó amb Sordel). L'únic text es conserva en els cançoners F i P (en aquest darrer com a anònim). Tal com explica Riquer,[1] aquest trobador ha estat a voltes anomenat Ramon Bistort de Rosselló, però això es deu únicament a un error de còpia del copista del manuscrit (que havia copiat més enrere les poesies de Raimon Bistortz d'Arle), que l'esmenà ratllant-lo ell mateix. Cal no confondre, doncs, Ramon de Rosselló amb Raimon Bistortz d'Arle (PC 416).

Obra[modifica]

  • (395,1)[2] Non truob qin ren mi reprenda

Referències[modifica]

  1. Història de la literatura catalana p. 124, nota 4
  2. Una explicació sobre la numeració de la poesia trobadoresca d'acord amb el repertori de Pillet i Carstens es troba a l'article Alfred Pillet.

Bibliografia[modifica]

Repertoris[modifica]

  • Alfred Pillet / Henry Carstens, Bibliographie der Troubadours von Dr. Alfred Pillet [...] ergänzt, weitergeführt und herausgegeben von Dr. Henry Carstens. Halle : Niemeyer, 1933 [Ramon de Rosselló és el número PC 395 (amb el nom Raimon de Rousillon - Raimon Bistortz de Rusillon)]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]