Regió Autònoma de Príncipe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaRegió Autònoma de Príncipe

Localització
Map
 2° N, 7° E / 2°N,7°E / 2; 7
EstatSão Tomé i Príncipe Modifica el valor a Wikidata
CapitalSanto António Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Predom. ling.Principense, portuguès
Geografia
Superfície142 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud948 m Modifica el valor a Wikidata
ISO 3166-2ST-P Modifica el valor a Wikidata

La Regió Autònoma de Príncipe és l'ens administratiu en què es desenvolupa l'autonomia jurídica de l'illa de Príncipe dins de l'organització territorial de la República Democràtica de São Tomé i Príncipe. La Regió Autònoma de Príncipe comprèn tota l'illa de Príncipe, de 142 km², amb una població de 7.324 habitants, segons el cens de 2012.[1] La seva capital és la vila de Santo António.

Illes[modifica]

La principal és l'Illa de Príncipe. Altres són:

Creació[modifica]

La constitució de São Tomé i Príncipe de 1990 consagra en el seu article 137[2] l'existència de la Regió Autònoma de Príncipe amb un estatut polític-administratiu propi, atenent a la seva especificitat, i també defineix els seus òrgans d'autogovern que són l'Assemblea Regional i el Govern Regional. L'estatut va entrar en vigor el 29 d'abril de 1995.[3] Anteriorment, l'illa constituïa una de les dues províncies de São Tomé i Príncipe i comptava amb un districte únic, el de Pagué.

Assentaments[modifica]

Príncipe té una ciutat, Santo António, i un aeroport (codi IATA: PCP, OACI: FPPR), així com algunes viles inclses Bela Vista, Bombom, Futuro, Neves Ferreira, Paciencia, Ponta Fonte, Ribeira Ize, Santo António de Ureca i Vila Rosa. Algunes d'elles eren connectades a una petita xarxa de carreteres. Una de les poques millores va ser l'establiment d'una connexió de vol regular amb São Tomé en 1949.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]