Reial Club Nàutic de Tarragona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióReial Club Nàutic de Tarragona
Dades
Tipusclub nàutic
club de rem Modifica el valor a Wikidata
Creació1878
Activitat
Esportrem Modifica el valor a Wikidata
Altres
Número de telèfon+34-977-24-03-60 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrcntarragona.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: RCNTarragona Twitter (X): rcntarragona Modifica el valor a Wikidata

El Reial Club Nàutic de Tarragona (RCNT) és un club nàutic de Tarragona i un dels clubs esportius més antics d'Espanya.

El Reial Club Nàutic de Tarragona disposa d'unes instal·lacions de bona qualitat, comptant amb un port esportiu, un local social, restaurant i cafeteria, així com l'Escola de Marineria.

El port esportiu del RCNT té un espai de 500 m² amb amarratges. El club té seccions de vela esportiva, rem, natació, pesca esportiva i motonàutica.

Història[modifica]

El Reial Club Nàutic de Tarragona es va fundar l'any 1878. Als seus orígens, va ser conegut com el club dels "xiflats", perquè llavors molts no entenien com els primers socis del club podien divertir-se remant i navegant, l'àrdua feina de mariners i pescadors.

El primer local social era a un edifici del barri del Serrallo, davant del qual, l'any 1917, es va començar a construir un altre edifici que una riuada del Francolí destruí l'any 1930. Una vegada reconstruït les bombes de la Guerra Civil Espanyola tornen a malmetre l'edifici, que no serà reconstruït fins al 1945.

L'any 1958[1] es posa en marxa l'Escola de Marineria, impulsada i dirigida per Tomàs Forteza i Segura,[2][3] que va estendre l'afició als esports de mar entre els joves tarragonins.

La construcció del nou port esportiu fora de l'àmbit del Port Comercial i la col·laboració de l'Autoritat Portuària de Tarragona varen contribuir a l'expansió del RCNT durant les últimes dècades del segle xx. L'actual seu social del club va ser inaugurada l'any 1997 per la S.M. el Rei Joan Carles I.

L'any 2003 el Reial Club Nàutic de Tarragona va celebrar el seu 125è aniversari.

Mèrits[modifica]

Fruit de la tasca formativa de la seva Escola de Marineria, el Reial Club Nàutic de Tarragona ha rebut reconeixement esportiu a través d'innumerables títols i premis que omplen les vitrines de la seu social.

Referències[modifica]

  1. Roca Garcia J. La Escuela de Aprendices Marineros del Club Náutico, en Tarragona, una institució modélica. El Mundo Deportico 13-05-1962: 12
  2. Roca Garcia. La Escuela de Marineria del Club Náutico de Tarragona, vivero de patrones de barco. El Mundo Deportivo 03-12-1967: 13.
  3. Joan i Matas F. Olímpics tarragonins Valls: Cossetània Edicions, 2008. ISBN 978-84-9791-380-5, pàg. 151.

Bibliografia[modifica]

  • Miró Esplugas M, Serres Sena E, Solano Vernich P. Cent anys de vida esportiva i social: 1878-1978. Tarragona: Club Nàutic de Tarragona, 1982 (Llibres Google).

Enllaços externs[modifica]