Resolució 530 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 530 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/530 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2437)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació19 maig 1983 Modifica el valor a Wikidata
TemaHondures-Nicaragua

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 530 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada per unanimitat el 19 de maig de 1983, després d'haver escoltat declaracions de Nicaragua i d'altres Estats membres sobre el tema, el Consell va expressar la seva profunda preocupació per la situació a la frontera d'Hondures i Nicaragua, i una possible confrontació militar.

El Consell també va expressar el seu agraïment pel Grup de Contadora i els seus esforços per resoldre la situació a Amèrica Central. Els Ministres d'Afers Exteriors de Mèxic, Veneçuela, Panamà i Colòmbia havien expressat prèviament la seva preocupació per la ingerència estrangera en conflictes i disputes a Amèrica Central, insta als propis països, juntament amb els Grup de Contadora, per resoldre les controvèrsies per establir la pau a la regió.[1] La resolució va instar al grup de Contadora a "no escatimar esforços" per trobar solucions i, juntament amb el Secretari General de les Nacions Unides, a informar el Consell de l'evolució de la situació.

Referències[modifica]

  1. Cuéllar, Javier Pérez de. Pilgrimage for peace: a Secretary-General's memoir. Palgrave Macmillan, 1997, p. 396. ISBN 978-0-312-16486-7. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 530 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.