Resolució 699 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 699 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Inspector d'armes a Iraq (2002)
Identificador de llei o regulacióS/RES/699 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2994)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació17 juny 1991 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa qüestió palestina

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 699 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada per unanimitat el 17 de juny de 1991 després de recordar la Resolució 687 (1991) i assenyalar l'informe del Secretari General de les Nacions Unides, va demanar que el Consell, actuant en virtut del Capítol VII, va confirmar que l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i la Comissió Especial de les Nacions Unides tenen l'autoritat d'emprendre inspeccions d'armes a Iraq i eliminar o fer inofensives les armes.,

El Consell va demanar al Secretari General que presentés un informe sobre el progrés de l'aplicació de la resolució actual, i també va demanar als Estats membres que prestessin tota la seva assistència perquè les activitats abans esmentades es duguin a terme amb eficàcia. Tanmateix, només els Estats Units van aportar 2 milions de dòlars EUA a la Comissió, una petita fracció del que es requeria.[1] També va decidir que el Govern d'Iraq hauria de ser responsable dels costos de dur a terme les inspeccions, a causa de la seva recent invasió de Kuwait.[2]

Referències[modifica]

  1. Niblock, Tim. "Pariah States" & Sanctions in the Middle East: Iraq, Libya, Sudan. Lynne Rienner Publishers, 2002, p. 113. ISBN 978-1-58826-107-6. 
  2. «Statement by Thomas Pickering, US Ambassador to the UN, in testimony before the House Foreign Affairs Committee.». GlobalSecurity.org, 18-07-1991.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 699 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.