Resolució 718 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 718 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/718 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3015)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació31 octubre 1991 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Cambodja
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 718 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, fou adoptada per unanimitat el 31 d'octubre de 1991 després de recordar les resolucions 668 (1990) i 717 (1991) i observant que a la Conferència de París es van signar un acord polític per partits a la situació a Cambodja, el Consell va autoritzar al Secretari General de les Nacions Unides a presentar un informe sobre les despeses de l'Autoritat Transitòria de les Nacions Unides a Cambodja (UNTAC) abans del seu establiment.

El Consell va donar la benvinguda a l'acord polític, pel qual els quatre partits van decidir crear "un sistema de democràcia liberal, sobre la base del pluralisme polític".[1] Es va autoritzar al Secretari General a designar un representant especial per a Cambodja per actuar en nom seu, acollint amb beneplàcit la seva decisió d'enviar una missió d'enquesta al país per preparar plans per implementar el mandat acordat a la Conferència de París. La resolució també va demanar la cooperació del Consell Nacional Suprem de Cambodja i totes les parts amb la Missió sobre l'aplicació dels acords en l'assentament polític, i que totes les parts observin un alto el foc.

L'informe del Secretari General fou examinat a la Resolució 745.[2]

Referències[modifica]

  1. Doyle, Michael W.; Johnstone, Ian; Orr, Robert Cameron Keeping the peace: multidimensional UN operations in Cambodia and El Salvador. Cambridge University Press, 1997, p. 90. ISBN 978-0-521-58837-9. 
  2. Mayall, James. The New interventionism, 1991–1994: United Nations experience in Cambodia, former Yugoslavia, and Somalia. Cambridge University Press, 1996, p. 133. ISBN 978-0-521-55856-3. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 718 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.