Vés al contingut

Resolució 999 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 999 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Duixanbe, capital de Tadjikistan
Identificador de llei o regulacióS/RES/999 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3544)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació16 juny 1995 Modifica el valor a Wikidata
TemaTadjikistan

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 999 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 16 de juny de 1995. Després de recordar la Resolució 968 (1994) sobre la situació a Tadjikistan, el Consell va ampliar el mandat de la Missió d'Observadors de Nacions Unides a Tadjikistan (UNMOT) fins al 15 de desembre de 1995 i es va dirigir al procés de reconciliació nacional al país.[1]

Les converses entre el Govern del Tadjikistan i l'Oposició Unida Tadjik a Tadjikistan van ser positives i es va acordar un alto el foc per uns altres 3 mesos fins al 26 d'agost de 1995. Ambdues parts volien resoldre el conflicte pacíficament i la reconciliació nacional basada en concessions i compromisos mutus. Es va observar que la força de pau de la Comunitat d'Estats Independents (CIS) tenia el seu mandat estès fins al 31 de desembre de 1995. Ambdues parts, les forces de manteniment de la pau i l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa estaven en contacte directe entre elles.

El mandat de la UNMOT es va estendre fins al 15 de desembre de 1995 a condició que l'acord i l'alto el foc continuessin vigents i les parts continuessin treballant cap a la reconciliació i la democràcia. Es demanaria al Secretari General Boutros Boutros-Ghali que presentés informes cada tres mesos al Consell sobre la situació. Es va instar als partits a fomentar la confiança mitjançant l'intercanvi de presoners de guerra i permetre el retorn voluntari de refugiats.

El Consell va destacar la urgència d'un cessament d'hostilitats a la frontera entre Tadjikistan i Afganistan, i va demanar a tots els països que desencoratgessin activitats que podrien obstaculitzar el procés de pau a Tadjikistan.[2] En aquest sentit es va exigir al Secretari General que informés sobre les discussions amb les autoritats de l'Afganistan sobre un desplegament proposat del personal de les Nacions Unides al nord de l'Afganistan. Es va donar la benvinguda a les contribucions i l'ajuda humanitària d'alguns països i a l'assistència addicional. i

Referències[modifica]

  1. United Nations, Office of Public Information. UN monthly chronicle, Volumes 32–33. United Nations, Office of Public Information, 1995, p. 55. 
  2. Bailey, Sydney Dawson; Daws, Sam. The procedure of the UN Security Council. 3rd. Oxford University Press, 1998, p. 535. ISBN 978-0-19-828073-6. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 999 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.