Revista Cucafera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesRevista Cucafera

La revista Cucafera és una revista mensual en català dirigida a nens de 4 a 6 anys.[1] Es va fundar l'any 1994 i és editada per Bayard Revistas, S. A.. També ofereix una versió en castellà, que porta el nom de Caracola.

Origen[modifica]

La revista Cucafera va néixer al febrer de l'any 1994, i des d'aleshores està sota l'edició de Bayard Revistas, S. A..

Història[modifica]

Cucafera es va crear l'any 1994 amb l'objectiu d'estimular i fomentar el descobriment entre els nens de la segona etapa de l'Educació Infantil. Això ho fa incloent dins les seves revistes jocs, contes, informació, activitats i alguns dels personatges més emblemàtics que es van crear especialment per a Cucafera, com poden ser l'Ós Brunet, SamSam, la Família Noé o Polo.

Aquesta revista també intenta apropar els pares i els fills, perquè tinguin una major complicitat mitjançant la seva mutua interacció amb les diverses activitats. A més, Cucafera intenta que els temes que es tracten a la revista coincideixin amb els que els nens estan tractant a l'escola, establint així un vincle entre ambdós.

Des de la seva creació, la revista segueix amb seccions diverses com poden ser:

  • Històries amb registres variats: cada revista comença amb un conte diferent d'alguns dels personatges més emblemàtics de la revista.
  • Personatges que apareixen cada mes (com el SamSam, l'Ós Brunet, Polo).
  • Seccions per tal que els nens puguin descobrir el món: com poden ser “Descobreix per què”, “Els animals” o “Petits filòsofs”.
  • Activitats i jocs: en són exemples el “busca i troba” amb la Família Amagat i gossimeu, així com amb un gran recull de jocs i manualitats pels més petits.

Referències[modifica]

  1. «Altres revistes proposades». [Consulta: 29 octubre 2020].

Enllaços externs[modifica]