Richard J. Terrile

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaRichard J. Terrile
Dades biogràfiques
Naixement 22 de març de 1951 (67 anys)
Nova York
Activitat professional
Ocupació Astrònom
Ocupador Jet Propulsion Laboratory
Modifica dades a Wikidata

Richard J. Terrile va nàixer en 1951. Es va criar en Flushing en Queens. Va estudiar en l'Institut d'Ensenyança Mitjana John Brown de Flushing i posteriorment en la Universitat Estatal de Nova York en Stony Brook on va aconseguir una doble llicenciatura en Física i Astronomia. Va fer el doctorat de Ciències Planetàries en l'Institut Tecnològic de Califòrnia treballant en el telescopi de 5 metres de Mont Palomar. Va ser deixeble de Tobies C. Owen. En la dècada dels 80 va participar com a astrònom en la missió del Voyager 1 i 2 on va fer diversos descobriments:

  • En octubre de 1980 va descobrir en les fotografies del Voyager 1 la luna Atles de Saturn que orbita lleugerament exterior a l'anell A de Saturn i manté la seva vorera.
  • En la mateixa època a l'observar que la lluna pastora de l'anell F de Saturn Telesto tenia una òrbita excèntrica va pensar que l'anell F també seria excèntric pel que se li va ocórrer comparar fotos dels anells a un costat i a l'altre del planeta demostrant l'excentricitat del F i d'un altre anell en l'interior d'una divisió de l'anell C.
  • El 20 de gener de 1986 a l'acostar-se el Voyager 2 a Urà va descobrir les llunes pastores de l'anell èpsilon, Cordèlia i Ofèlia.
  • En 1989 a l'acostar-se el Voyager 2 a Neptú va descobrir la llunes Nàiada i Talassa.

Ha participat en diversos projectes més de la NASA i com astrònom en l'estudi de planetes extrasolars.