Riera de la Boella

Infotaula de geografia físicaRiera de la Boella
Imatge
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Part deConques Internes de Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Inici
Entitat territorial administrativaAlmoster (Baix Camp), Constantí (Tarragonès), la Selva del Camp (Baix Camp), Reus (Baix Camp), la Canonja (Tarragonès) i Tarragona Modifica el valor a Wikidata
Final
Localitzaciómar Mediterrània Modifica el valor a Wikidata
Desembocaduramar Mediterrània (llacuna de la Universitat Laboral) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 08′ 12″ N, 1° 10′ 07″ E / 41.136739°N,1.168608°E / 41.136739; 1.168608

La Riera de la Boella o Riera de la Sisena és un curs fluvial que discorre per les comarques del Baix Camp i del Tarragonès. Neix entre els municipis de la Selva del Camp i d'Almoster a partir del barranc de la Coma, el torrent de la Llebreta i el torrent d'en Bartra. Després de creuar soterrat el polígon industrial de Constantí rep les aigües del barranc del Mas del Sol, formades per les del Barranc Brut i el Barranc de les Alzines.

Entra breument al terme municipal de Reus i queda canalitzada per sota de la pista de l'Aeroport de Reus, sota el Mas Vermell de Constantí. Travessa de nord a sud la partida de Quart, amb el Mas de Puig i el Mas de Riera a la vora esquerra. Entra al terme de la Canonja i passa pel cantó est del mas la Boella, amb el que comparteix el nom. Poc després creua el Sender del Mediterrani (GR 92) i la N-340 per tornar a quedar estretament canalitzada i en alguns trossos soterrada pel polígon sud del Complex petroquímic de Tarragona, allà es troba amb el Barranc de Castellet, poc després reapareix a la zona del Complex Educatiu de Tarragona formant la llacuna de la Universitat Laboral i desemboca directament al mar pel port de Tarragona.

En el seu transcurs hi destaca el jaciment del barranc de la Boella, on s'hi han trobat restes d'alt valor arqueològic.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Riera de la Boella
  1. Amigó, Ramon. Materials per a l'estudi dels noms de lloc i de persona, i renoms, del terme de Reus. Reus: Associació d'Estudis Reusencs, 1988, p. 553. ISBN 8486387655.