Saint Germain (banda)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSaint Germain
(fr) St Germain Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusésser humà Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Activitat1995 Modifica el valor a Wikidata –
Segell discogràficF Communications
Blue Note Modifica el valor a Wikidata
GènereDetroit techno (en) Tradueix, jazz, house, Nu Jazz i jazz house (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc webstgermain-music.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: StGermainOfficial Instagram: stgermainofficial Youtube: UCCKFnWNRBFpXk82JFF9-Ncw Spotify: 484sZUYmnRXN84zmk3GY1n iTunes: 14115108 Last fm: St.+Germain Musicbrainz: 9a04dc8c-82f1-457a-a25a-3ff19e1b471e Songkick: 521797 Discogs: 74 Allmusic: mn0000159062 Deezer: 1469025 Modifica el valor a Wikidata

Saint Germain és un grup francès de jazz i música electrònica, liderada pel músic francès Ludovic Navarre, que ha publicat tres àlbums. Del seu primer disc Boulevard, publicat l'any 1995, va vendre més de 300.000 còpies. Pel que fa al segon, titulat Tourist i editat l'any 2000, ha venut més de 200.000 còpies. La seva música conté elements que van des del nu jazz, al acid jazz i el house. Considerant els tres àlbums en conjunt, s'aprecia un gradual major protagonisme del jazz, en perjudici de l'estil del house.[1]

Biografia[modifica]

Ludovic Navarre, és músic i productor del projecte Saint Germain i precursor del French Touch. Va agafar el nom per al seu grup del comte de Saint Germain (1696-1784). Navarre va néixer l'any 1973 i va créixer al barri parisenc de Saint-Germain-en-Laye, fill d'un tapisser. En la seva joventut, la seva meta era ser un esportista professional, però als catorze anys va patir un accident amb motocicleta que el va tenir immobilitzat durant dos anys i el seu destí va canviar pel de la música i les computadores.

Influenciat per la música negra i fidel devot de Lightnin’ Hopkins, va viure escoltant a Bob Marley, Milers Davis, Toots, i Kool and the Gang. Va començar a gravar discos al començament dels anys 90 i va editar molt de material sota diversos noms: Sub System, Deep Contest, Deepside, L 'n' S, Soofle, i Modus Vivendi, per a un gran nombre de segells discogràfics.

L'any 1994 va fundar F Communications, editant el seu primer Ep anomenat Mezzotinto, ja amb el nom de Saint Germain. El primer disc de llarga durada, que va fer l'any 1995, va ser Boulevard i estava enfocat cap a una fusió del jazz i l'electrònica. L'àlbum va ser designat com a millor disc de l'any a Anglaterra i nominat als (IDMA) Dance Music Awards a Londres, compartint la categoria amb artistes com Goldie, D’Angelo i Michael Jackson. L'any 2000, el seu segon disc Tourist aconsegueix el reconeixement a nivell mundial, amb una equilibrada factura, on es fusionen el jazz i el house. Editat pel segell americà Blue Noti, el disc és considerat un veritable clàssic i sense cap dubte, la millor peça de la banda Saint Germain.

Segons paraules del propi Navarre: «No sóc un músic, el que domino és el ratolí de la computadora. De fet, després de Boulevard pensava deixar la música. Pensava anar pel camí erroni: house fet per un blanc».

L'any 2015 Saint Germain va tornar als escenaris, després de 12 anys de silenci, amb un nou disc anomenat St Germain (Parlophone). Amb aquest llançament va recórre tot el continent europeu.

Membres[modifica]

Encara que Navarre és el líder de la banda i la persona que s'encarrega de la part electrònica, també han participat a Saint Germain els següents instrumentistes:

Discografia[modifica]

Referències[modifica]

  1. «St Germain» (en español). [Consulta: 5 enero 2021].

Enllaços externs[modifica]