Salvador Larroca

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaSalvador Larroca
Biografia
Naixement 1964 (54/55 anys)
València
Activitat
Ocupació Autor de còmics
Modifica les dades a Wikidata

Salvador Larroca (València, 1964) és un dibuixant de còmics.

Després de diversos anys treballant en catografia digital va començar a treballar com a dibuixant per a Marvel UK, la base britànica d'aquesta editoral estatunidenca. Larroca estava treballant a Marvel UK quan va col·laborar en Dark Angel i Death's Head II. Temps després, Larroca va començar a treballar en el còmic mainstream dels EUA, com el Flash de DC Comics. Després, Larroca va treballar durant tres anys en les aventures del personatge, també de DC, Ghost Rider a mitjan dècada dels noranta. No fou fins a la seua carrera en Ghost Rider que Larroca es va donar a conèixer com un dels dibuixants de còmics més prometedors als Estats Units.

Seguint l'experiment de l'editoral Marvel de Heroes Reborn, l'editor Bobbie Chase va encomanar a Larroca la tasca de dibuixar el retorn del Capità Amèrica, Iron Man, Els 4 Fantàstics, The Avergers, i diversos herois més en la minisèrie Heroes Return. Després de l'eixida d'Alan Davis de Fantastic Four, Larroca va agafar les regnes de la sèrie juntament amb el guinista Chris Claremont. Larroca i Claremont van dur la sèrie durant tres anys.

Larroca va deixar aquest títol en mans de Carlos Pacheco mentre que ell es va encarregar de diverses publicacions com ara Uncanny X-Men, després de l'eixida d'Adam Kubert que va marxar per treballar en Ultimate X-Men. Larroca, llavors, va tornar a treballar amb el guionista Chris Claremont en X-Treme X-Men. Larroca va dibuixar 24 números i després d'això li van demanar que treballara en el personatge de Namor. Mentrestant Larroca va treballar en diversos projectes de minisèrie, incloent-hi Ultimate Daredevil & Elektra i Ultimate Elektra. Larroca fou sol·licitat per a Uncanny X-Men i X-Men. Aquestes publicacions van conduir a l'esdeveniment X-Men Reload i els títols van tenir nous escriptors, dibuixants i nova direcció d'històries. Larroca va treballar amb el guionista Chuck Austen en X-Men. Durant el seu treball amb els mutants, Larroca va dibuixar també la minisèrie Spider-Man: House fo M. Larroca, que enguany estava dibuixant els X-Men però amb un nou guinista, Peter Milligan, va deixar al juny la sèrie i s'ha unit a Warren Ellis en Newuniversal, un remake de Marvel's New Universe.

Larroca ha estat anunciat com un dels quatre artistes que dibuixarà Amazing Spider-Man Brand New Day.