Santiago Gamboa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSantiago Gamboa

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1962 Modifica el valor a Wikidata (61/62 anys)
Bogotà (Colòmbia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de París
Universitat Complutense de Madrid
Pontifícia Universitat Xaveriana Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor, periodista Modifica el valor a Wikidata
GènereNovel·la Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm2020400 Allocine: 130830 Allmovie: p415680 TMDB.org: 1263354 Modifica el valor a Wikidata

Santiago Gamboa (Bogotà, Colòmbia, 1965), és un escriptor colombià.

Estudia literatura a la Universitat Javeriana de Bogotà. Viatja a Espanya, on viu fins al 1990, i es llicencia en Filologia Hispànica a la Universitat Complutense de Madrid. Després es trasllada a París, on cursa estudis de literatura cubana a la Universitat de la Sorbona.

Debuta com a novel·lista amb Páginas de vuelta (1995), obra amb què despunta com una de les veus més innovadores de la nova narrativa colombiana; més tard escriu Perder es cuestión de método (1997), que suposa el reconeixement de la crítica internacional i que es tradueix en italià, francès, grec, portuguès, txec i alemany, i de la que actualment s'està preparant una pel·lícula; i Vida feliz de un joven llamado Esteban (2000), novel·la amb què ha augmentat el seu prestigi internacional. És autor del llibre de viatges Octubre en Pekín (2001). Com a periodista, ha estat col·laborador del Servei Amèrica Llatina de Radio Francia Internacional a París, corresponsal del diari El Tiempo de Bogotà, i columnista de la revista Cromos.[1] Actualment resideix a Roma.

Referències[modifica]

  1. «Santiago Gamboa». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 17 febrer 2016].