Secretaria d'Estat d'Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSecretaria d'Estat d'Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipussecretaria d'Estat d'Espanya Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaSecretaria d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació Modifica el valor a Wikidata
Creació2018
Governança corporativa
Depèn deMinisteri de Ciència, Innovació i Universitats

Lloc webciencia.gob.es Modifica el valor a Wikidata

La Secretaria d'Estat d'Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació d'Espanya és una Secretaria d'Estat de l'actual Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Funcions[modifica]

D'acord amb el Reial decret 865/2018, en el seu article 2, li corresponen a la Secretaria d'Estat:[1]

  • La superior adreça de les competències atribuïdes al departament en matèria de Universitats, recerca, desenvolupament i innovació.
  • El disseny, planificació i adreça de la política de beques i ajudes a l'estudi, en l'àmbit de les seves competències, en coordinació amb les pròpies del Ministeri d'Educació i Formació Professional.
  • La promoció de les polítiques d'igualtat, no discriminació i accessibilitat universal en l'àmbit científic, l'impuls d'actuacions i activitats per conèixer la situació de les dones respecte a la dels homes i l'efecte de les polítiques públiques engegades que afecten a les dones investigadores, tecnòlogues o científiques en relació al seu desenvolupament, implantació i impacte, així com el foment de la participació de les dones en l'àmbit universitari, investigador i innovador, en un pla d'igualtat, sense perjudici de les competències que corresponen a la Subsecretaria de Ciència, Innovació i Universitats.
  • L'impuls i coordinació de les relacions amb les comunitats autònomes i les corporacions locals en matèria universitària, de recerca, desenvolupament i innovació.
  • L'elaboració de les propostes de disposicions generals en les matèries de la seva competència, així com les relacions i consultes amb les comunitats autònomes, les Universitats i les persones jurídiques i físiques interessades durant la seva tramitació.
  • Les funcions pròpies com a Autoritat Nacional vinculades al programa Erasmus+.
  • L'adreça de les relacions internacionals en matèria d'Universitats, recerca, desenvolupament i innovació, així com el seguiment de les actuacions de la Unió Europea en aquest àmbit, així com la definició dels programes de cooperació internacional en l'àmbit universitari i de recerca, desenvolupament i innovació, de caràcter bilateral o multilateral, sense perjudici de les competències del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació d'Espanya.
  • Les funcions atribuïdes al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats en la gestió de Programes Operatius cofinançats per fons comunitaris en l'àmbit de recerca, innovació i Universitats, en l'àmbit de les competències d'aquesta Secretaria d'Estat.

Estructura[modifica]

Depenen de la Secretaria d'Estat d'Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació:

Organismes adscrits[modifica]

Titulars[modifica]

Antics secretaris d'estat[modifica]

Referències[modifica]