Sergio Cariello

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSergio Cariello
Biografia
Naixement23 abril 1964 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Recife (Brasil) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballIl·lustració, còmic i caricatura Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, dibuixant de còmics, il·lustrador, autor de còmic, caricaturista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorMarvel Comics
DC Comics Modifica el valor a Wikidata

Youtube: hqcariello

Sergio Cariello (Recife, 23 d'abril de 1964) és un dibuixant de còmics brasiler-estatunidenc. Ha treballat per a moltes de les principals editorials de còmics a través de la seva carrera, incloent Marvel Comics i DC Comics,[1] així com empreses independents populars com CrossGen Comics i Dynamite Entertainment.

Biografia[modifica]

Als cinc anys, sabia que volia ser dibuixant d'historietes. Dels 11 als 14 anys va crear Frederico, o Detetive, una tira còmica setmanal per a un diari local, sent-ne l'escriptor i dibuixant.[2] Pel mateix diari va fer caricatures polítiques.[2] Als anys vuitanta, assisteix a l'Escola de dibuix i arts gràfiques Joe Kubert. Va guanyar la beca Dark Horse dos anys seguits, i gràcies al seu germà també dibuixant de còmics, va fer el seu primer treball de còmic professional per l'editorial Caliber Press.[2]

El seu primer còmic, per al mercat nord-americà fou Dagon, the Worlds of HP Lovecraft.[2] Durant el seu segon any al centre, Virginia Romita el va contractar com retolista per la Marvel, on va participar de l'edició de Daredevil i Spellbound.[2] Va marxar a DC amb Pat Garrahay, on va començar a treballar en els còmics de Deathstroke. Allà va participar en les col·leccions de Batman, Wonder Woman, Llanterna Verda o Flash.[2] Anys després, va aconseguir un treball com a professor en la Kubert School i va impartir diversos cursos durant més de 7 anys.[2] Cariello ha dibuixat més recentment The Lone Ranger de Dynamite Entertainment[3] i la sèrie Son of Samson, aquesta en col·laboració amb l'escriptor Gary Martin de Zondervan.[cal citació] També ha il·lustrat The Action Bible, una versió actualitzada de The Picture Bible de David C. Cook Publishing, que va ser llançada l'1 de setembre de 2010.

Referències[modifica]

  1. «Sergio Cariello» (en anglès). DC, 04-03-2012. [Consulta: 13 juliol 2022].
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 «Sergio Cariello» (en anglès). Lambiek, 14-12-2006. [Consulta: 23 agost 2022].
  3. «The Lone Ranger Definitive Edition» (en castellà). Whakoom. [Consulta: 24 agost 2022].

Enllaços externs[modifica]