Retolació

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

La retolació és posar per escrit un text amb qualsevol tipus d'advertiment. Per exemple, posar un rètol a un carrer, o posar un advertiment publicitari a un cotxe.

Arts audiovisuals[modifica]

En les arts audiovisuals retolar és posar un advertiment sobreimpressionat a la imatge. Retolar és l'acció de posar rètols, s'utilitza en el camp de l'audiovisual, o per afegir informació visual, es posa el rètol sobreimpressionat a la imatge. El seu contingut forma part del text dramàtic.

N'hi ha de diversos tipus i els més comuns són de nom, de nom i càrrec, de situació (per ubicar on passa l'acció), de temps (per ubicar a l'espectador en un moment del temps), de resultats esportius i d'informació meteorològica. A més d'aquests n'hi que són combinables dins l'espai visible de la imatge.

Arts escèniques[modifica]

En una posada en escena d'un espectacle dramàtic, és possible que hi hagi retolació amb text, per exemple projectat, amb els mateixos usos més o menys que al cinema i arts audiovisuals. És una manera més d'incloure text dramàtic i es considera part de l'escenografia.

Vegeu també[modifica]