Wonder Woman

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Wonder Woman
Anastasia Bakss as Wonder Woman.jpg

Imatge de Wonder Woman
Dades de la publicació
Editorial DC Comics
Creadors William Moulton Marston
Dades del personatge
Afiliació Lliga de la Justicia
Enemics Cheetah

La Dona Meravella, en anglès Wonder Woman és una heroïna fictícia creada per William Moulton Marston per l'editorial DC Comics. El personatge és una princesa de l’Amazones (basat en la mitologia grega) i és coneguda en la seva terra natal com la princesa Diana de Themyscira. Quan esta fora de la seva terra natal, utilitza un alter ego, per la qual cosa també és coneguda per la seva identitat secreta Diana Prince. Esta dotada amb una gran gama de poders superhumans i habilitats de lluita de batalles superiors, gràcies als seus dons obtinguts dels déus i el seu ampli entreteniment. Ella posseeix un ampli ventall d'armes i les principals són el llaç de la veritat, un parell de braçalets màgics indestructibles, i en alguns escrits, en l'edat d'or, va tenir un avió invisible.  

El personatge va aparèixer com a tal publicada per primera vegada en la revista de historietes All Star Comics #8 (de desembre de 1941) i amb el seu álter ego en la Sensation Comics #1 (de gener de 1942). El títol d'historietes de la Dona Meravella ha sigut publicada per DC comics casi contínuament a excepció d'un breu període on no va tenir sèrie al 1986. La seva representació com a heroïna que lluita per la justícia, l'amor, la pau i la igualtat sexual que ha portat a la Dona Meravella a convertir-se en una icona feminista.

Identitat secreta[modifica | modifica el codi]

La Dona Meravella sempre ha estat coneguda amb el alter ego de Diana Prince, aquesta identitat va ser creada per William Moulton Marston.

Durant el temps en què Marston va escrimer les seves primeres històries, Diana Prince era el nom d'una inferemera de l'exèrcit a qui Wonder Woman va ajudar. L'infermera volia anar a on estava el seu promés, qui havia sigut traslladat a Amèrica del Sud, pero va ser incapaç de recopilar els diners per a el viatge i poder reunir-se amb ell. Com Wonder Woman necessitava una identitat secreta per a poder vigilar i cuidar a Steve (que va ingresar al mateix hospital militar on Diana Prince va començar a treballar), i perque ambdues semblaven identiques, la Dona Meravella li va donar diners a la infermera i va prendre la identitat de Diana Prince com a el seu alter ego. Ella va començar a treballar com a infermera de l'exèrcit i més tard com a secretaria de la USAF.

El alter ego de "Diana Prince" tornaria a guanyar de nou un paper important en les aventures de Wonder Woman després dels events la "Crisis Infinita". Degut als events que van portar a Wonder Woman a assasinar al actualment Maxwell Lors i seguidament va ser transmesa a la transmissió a tot el món, don ell era la ment que controlava amb els seus poder telequinetics a Superman, ja que aquest tractava de matar a Batman. Quan la Dona Meravella el va lligar en el seu llaç màgic de la veritat, exigint-li que deixés de controlar la ment de Superman, Maxwell va revelar que l'unica manera de detendre'l era que ella el mates, així que com l'últim recurs Diana li va trencar el coll.

Caracterització[modifica | modifica el codi]

Encara que molts editors han representat a Diana amb personalitats diferents, el que ha estat constant ha sigut la seva capacitat per a poder sentir la comprensió i dóna amor sense discriminació.

Aquesta característica ha sigut la raó per la qual va ser acceptada en el Cos de Zafiro Estel·lar. La visió moderna del personatge ha demostrat que realitza accions letals i fatals quan es queda sense cap altre alternativa. Un primer exemple d'això, va ser quan ella va matar a Maxwell Lord, amb el fi de salvar la vida a Superman.

La personalitat de la Dona Meravella i el to com la dona ha oscil·lat entre el d'una típica i èpica lluitadora, una ambaixadora molt compassiva i serena, i en altres ocasions també com una persona ingènua i innocent.

Però un dels pilars i la tercera intenció originals, de la seva personalitat era ser una estrangera, que la diferenciaria davant el seu actual statu quo, sobre tot aquell que representa el nom de la humanitat i l'amor. La nova versió dels nous 52 del personatge ha sigut retratada com a una persona més jove, molt tossuda i amorosa. Brian Azzarello va declarar en una entrevista en vídeo a DC Comics que estan construint un personatge molt confident, impulsiu i de bon cor en ella. Es va referir al tret de sentir compassió ja que això representa tant la seva força com la seva debilitat. 

Aparença[modifica | modifica el codi]

El vestit de la Dona Meravella ha variat durant el temps, encara que sempre ha conservat una forma amb armadura, la tira, els braçalets i els seus símbols d'estrella en el disseny. El disseny del vestit s'ha basat originalment en el simbolisme d'Amèrica i la seva iconografia, que va permetre explicar més les seves arrels amazòniques. En el seu moment, la Dona Meravella lluïa una samarreta vermella amb un emblema d'una àguila d'or, un cinturó blanc, una faldilla blava plena d'estrelles i unes botes vermelles i daurades. Aquest uniforme es basava totalment en la bandera dels Estats Units, en aquell moment la Dona Meravella era una icona d'Amèrica. El 1942, el vestit es canvia i la faldilla passa a ser un pantaló curt arrapat i portava sandàlies.

Fonts externes[modifica | modifica el codi]

[1] Wikipedia (https://es.wikipedia.org/wiki/Wonder_Woman)

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. «Wikipedia».