Societat Geològica d'Espanya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSociedad Geológica de España
Dades
Nom curtSGE
TipusONG
EspecialitatSocietat científica
Objectiuspromoure, fomentar i difondre el coneixement, progrés i aplicacions de la geologia.
Història
Creació1985
Activitat
ServeisPublicacions, congressos i reunions geològiques

Lloc webhttp://www.sociedadgeologica.es/index.php

La Societat Geològica d'Espanya (SGE) és una associació científica sense ànim de lucre dedicada a la promoció de la geologia a Espanya.[1]

Junta de govern i comissions[modifica]

La junta de govern està constituïda per un president, un vicepresident, dos secretaris, un sotssecretari, un tresorer, set vocals i amb veu, però sense vot, els editors i l'organitzador del Congrés Geològic d'Espanya.[1]

La Societat ha establert diferents comissions sobre temes específics: Tectònica, Patrimoni Geològic, Història de la Geologia, Dones i Geologia, Geologia Sedimentària, Paleomagnetisme i Petrologia, Geoquímica i Geocronologia de Roques Ígnies i Metamòrfiques.

Publicacions[modifica]

La Societat publica periòdicament les revistes científiques Revista de la Sociedad Geológica de España (ISSN 0214-2708), principal publicació de la Societat, amb treballs extensos relacionats amb les ciències de la Terra, i Geogaceta (ISSN 0213-683X), amb articles curts de temes presentats en alguna de les reunions de la Societat.

Amb caràcter no periòdic publica les sèries Geo-Temas, amb treballs de recerca presentats a congressos geològics, i Geo-Guías, guies de camp amb itineraris geològics espanyols.

Així mateix ha publicat volums monogràfics, com la sèrie de geo-guies amb diversos itineraris geològics, i llibres com Towards the balanced management and conservation of the geological heritage in the new millennium (1999)[2] i Geología de España (2004),[3] en col·laboració amb l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, Patrimonio geológico en la Comunidad Autónoma de Madrid (1998)[4] o una edició facsímil de l'edició d'Ezquerra del Bayo de 1847 dels Elementos de geología de Charles Lyell (1988).

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Estatuts de la Sociedad Geológica de España Arxivat 2016-03-06 a Wayback Machine.».
  2. Barettino, D.; Vallejo, M. y Gallego, E. (eds.). Towards the balanced management and conservation of the geological heritage in the new millennium. Sociedad Geológica de España, 1999, p. 459. ISBN 84-930160-1-2. 
  3. Vera Torres, J. A. (ed.). Geología de España. Sociedad Geológica de España e Instituto Geológico y Minero de España, 2004, p. 884. ISBN 84-7840-546-1. 
  4. Durán Valsero, J. J. (ed.). Patrimonio geológico en la Comunidad Autónoma de Madrid. Sociedad Geológica de España, 1998, p. 280. ISBN 84-605-7863-1. 

Enllaços externs[modifica]