Vés al contingut

Societat d'Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSocietat d'Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera
Dades
Nom curtSERCLE Modifica el valor a Wikidata
Tipusassociació voluntària
organització sense ànim de lucre Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaorganització sense ànim de lucre Modifica el valor a Wikidata
País d'origenPaís Valencià
Història
Creaciójuliol 2018
Activitat
ÀmbitTot el món
Governança corporativa
Seu

Lloc websercle.cat Modifica el valor a Wikidata
Facebook: sercle.internacional X: SER_CLE Instagram: sercle.internacional Youtube: UCMhq58AR2PZlh-sI2MEIKWA Modifica els identificadors a Wikidata

La Societat d'Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera (SERCLE) és una entitat formada per professorat de català com a llengua estrangera, llengua segona i llengua addicional,[1] constituïda com a associació el juliol de 2018, amb l'objectiu de promoure la recerca i l'ensenyament de la llengua i la cultura catalanes en contextos que no siguin els de la didàctica del català en l'educació secundària o universitària com a primera llengua.

La societat va néixer el juliol de 2019 amb l'objectiu de promoure l'ensenyament i la recerca del català com a llengua segona, addicional, complementària o estrangera, i crear una xarxa de professorat i personal investigador que dedicat l'ensenyament i a la recerca del català fora del domini lingüístic (per exemple, professorat d'universitats estrangeres);[2] a alumnat internacional dins del domini lingüístic (com ara alumnat nouvingut a primària o secundària, estudiants Erasmus a les universitats de la Xarxa Vives o adults que han arribat als Països Catalans per altres motius),[3] o bé a adults que, tot i tenir el català com a llengua primera, no han estat escolaritzats en aquesta llengua (per exemple, alumnat de centres de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística, cursos en escoles d'adults, etc.).

L'associació organitza activitats de formació i[4] divulgació científica,[5] així com un portal l'intercanvi d'experiències i materials.[6][7]

Referències

[modifica]
  1. Eguzkiza, María José «L'ensenyament de la llengua addicional». Articles: Revista de didàctica de la llengua i de la literatura, 23, 2001, pàg. 41–50. ISSN: 1133-9845.
  2. «INTERCAT». [Consulta: 24 novembre 2019].
  3. «Acolliment lingüístic». [Consulta: 24 novembre 2019].
  4. «Servei de Formació del Professorat». [Consulta: 24 novembre 2019].[Enllaç no actiu]
  5. udivulga. «El GRELL a les primeres Jornades Internacionals de Didàctica del Valencià com a L2», 30-09-2019. [Consulta: 24 novembre 2019].
  6. «Com ensenyem (la) llengua?». [Consulta: 22 novembre 2019].
  7. dolorsruiz. «Participació del GRELL a les Primeres Jornades Internacionals de Didàctica del Valencià com a L2», 26-09-2019. [Consulta: 24 novembre 2019].

Enllaços externs

[modifica]