Stormtrooper

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Stormtroopers)
Infotaula personatgeStormtrooper

Modifica el valor a Wikidata
Tipusclasse d'entitats fictícies
organització militar fictícia Modifica el valor a Wikidata
Creat perGeorge Lucas Modifica el valor a Wikidata
OrigenImperi Galàctic Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraStar Wars episodi IV: Una nova esperança, Star Wars episodi V: L'Imperi contraataca, Star Wars episodi VI: El retorn del Jedi i Star Wars: Masters of Teräs Käsi Modifica el valor a Wikidata
Universunivers de La guerra de les galàxies Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Star Wars Databankstormtroopers Modifica el valor a Wikidata

En l'univers fictici de Star Wars, els Stormtroopers, soldats imperials o Tropes d'Assalt són les tropes d'assalt de l'Imperi Galàctic.[1] El seu nom és usat en l'expressió "efecte stormtrooper".

L'ordre de batalla dels Stormtrooper Corps no s'especifica a l'univers de Star Wars. Acompanyant la Marina Imperial, els soldats d'assalt poden desplegar-se ràpidament i respondre a estats de disturbis civils o insurrecció, actuar com a guarnició planetària i àrees policials dins de l'Imperi Galàctic. Es mostren en grups col·lectius de diferents mides organitzatives que van des d' esquadrons fins a legions i, per a alguns, la seva armadura i entrenament es modifiquen per a operacions i entorns especials.

Aparicions[modifica]

A la pel·lícula animada de 2018 Ralph Breaks the Internet, de Walt Disney Animation Studios, apareixen a la pel·lícula com un cameo.

Descripció i ramificacions[modifica]

Els stormtroopers són presentats dins de l'univers Star Wars, proveïts d'una armadura metàl·lica de color blanc que els cobreix per complet. Estan encarregats de mantenir l'orde en la galàxia.

Hi ha diverses variacions d'aquesta infanteria que depèn del lloc, clima i altres factors. Les més importants són:

  • Scout troopers o Soldats exploradors: especialitzats en tots els terrenys i que el seu objectiu és la vigilància i L'exploració.
  • Sandtroopers o Soldats d'arena: la seua especialitat són els terrenys àrids, normalment deserts.
  • Snowtroopers o Soldats de neu: la seua especialitat són els terrenys freds, normalment nevats o congelats.

Les tropes imperials són el llegat més visible de l'Antiga República, que va tenir una vegada un exèrcit de soldats clons creats en el planeta Kamino. Aquests clons amb el temps es van anar barrejant amb nous soldats no clons i van acabar sent les tropes imperials.

També pertany a aquest cos militar de stormtroopers, la divisió d'elit anomenada Guàrdia Real de l'Emperador, la missió de la qual és exclusivament la protecció personal de l'Emperador Palpatine.

Referències[modifica]

  1. Star Wars Battlefront II, LucasArts

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Stormtrooper