Tajiri (Osaka)

Plantilla:Infotaula geografia políticaTajiri
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 34° 23′ 38″ N, 135° 17′ 28″ E / 34.39378°N,135.29117°E / 34.39378; 135.29117
EstatJapó
Prefecturaprefectura d'Ōsaka
Districtedistricte de Sennan Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població8.273 (2021) Modifica el valor a Wikidata (1.472,06 hab./km²)
Geografia
Superfície5,62 km² Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Creació3 maig 1953 Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari
Altres
Agermanament amb
Ōsaki (1991–) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webtown.tajiri.osaka.jp Modifica el valor a Wikidata
Facebook: town.tajiri.osaka Modifica el valor a Wikidata

Tajiri (田尻町, Tajiri-chō) és una vila i municipi de la prefectura d'Osaka, a la regió de Kansai, Japó.[1] Tajiri forma part del districte de Sennan i és el segon municipi més xicotet de la prefectura d'Osaka. La vila és coneguda per tindre dins del seu terme municipal una secció de l'Aeroport Internacional de Kansai.[2]

Geografia[modifica]

El municipi de Tajiri es troba al sud-oest de la prefectura d'Osaka i forma part, juntament amb les viles de Kumatori i Misaki al districte de Sennan i, per aquesta raó, el govern prefectural té adscrita la vila a la regió de Sennan, en record a l'antiga província i al districte del qual Tajiri encara forma part.[3] El terme municipal de Tajiri està format per dues parts geogràfiques ben diferenciades, la part que es troba a terra ferma i la que està a l'illa artificial on es troba l'Aeroport Internacional de Kansai. Tajiri limita amb els termes municipals de Sennan al sud-oest i Izumisano al nord-est, mentres que al nord limita amb la mar de Seto i la badia d'Osaka.

Història[modifica]

Fins a l'era Meiji, l'àrea on actualment es troba la vila de Tajiri va formar part de l'antiga província d'Izumi, i en concret, a la regió sud, que encara dona nom a la zona.

Transport[modifica]

Part de l'Aeroport Internacional de Kansai que dona servei a la regió del mateix nom, es troba al terme municipal de Tajiri i en concret a una illa artificial a la badia d'Osaka situada front a la costa de Tajiri. En ser aquesta illa artificial un territori compartit per altres municipis, la resta de l'aeroport també es troba dins dels termes municipals d'Izumisano i Sennan. A més de l'aeroport, com a localitat costanera Tajiri també disposa de port recreatiu.

Ferrocarril[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tajiri