Sennan

Plantilla:Infotaula geografia políticaSennan
泉南市 (ja) Modifica el valor a Wikidata
Vista aèria
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 34° 21′ 57″ N, 135° 16′ 24″ E / 34.36589°N,135.27344°E / 34.36589; 135.27344
EstatJapó
Prefecturaprefectura d'Ōsaka Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població59.634 (2021) Modifica el valor a Wikidata (1.230,07 hab./km²)
Geografia
Superfície48,48 km² Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Dades històriques
Anterior
Tarui (en) Tradueix, Shindachi (en) Tradueix, Narutaki (en) Tradueix, Shinge (en) Tradueix, Nishishindachi (en) Tradueix i Onoshindachi (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Creació1r juliol 1970 Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Lloc webcity.sennan.lg.jp Modifica el valor a Wikidata
Facebook: city.sennan Modifica el valor a Wikidata

Sennan (泉南市, Sennan-shi) és una ciutat i municipi de la prefectura d'Osaka, a la regió de Kansai, Japó. Sennan és conegut per tindre al seu terme la part sud de l'Aeroport Internacional de Kansai.[1] El nom del municipi es pot traduir al català com "el sud d'Izumi", fent referència a la seua situació geogràfica.

Geografia[modifica]

El municipi de Sennan es troba al sud-oest de la prefectura d'Osaka i està assignat a la regió de Sennan o Izumi sud, en record de l'antiga província a la qual pertanyia la zona.[2] El territori total del municipi es compon de dues parts ben diferenciades, la gran, que es troba a terra ferma i l'illa artificial on es troba l'Aeroport Internacional de Kansai. El terme municipal de Sennan limita amb els de Tajiri i Izumisano al nord, Hannan al sud, la prefectura de Wakayama a l'est i la badia d'Osaka a la mar de Seto a l'oest.

Història[modifica]

Des del període Heian fins a l'era Meiji, l'àrea on actualment es troba la ciutat de Sennan formava part de l'antiga província d'Izumi. A la segona meitat del segle xx la ciutat es va convertir en un important centre de l'indústria de l'amiant al Japó.[3] L'actual ciutat de Sennan es va fundar l'1 de juliol de 1970.

Transport[modifica]

Al terme municipal de Sennan es troba part de l'Aeroport Internacional de Kansai.

Referències[modifica]

  1. "OSAKA KANSAI (Kansai International Airport)." JAL Cargo. Retrieved on July 23, 2011. "Departure JAL Export Cargo Bldg. 1 Senshu Airport Minami, Sennan, Osaka Arrival JALKAS Import Cargo Bldg. 1 Senshu Airport Minami, Sennan, Osaka"
  2. [enllaç sense format] http://www.pref.osaka.lg.jp/koho/links/city.html
  3. Mark Schilling, Kazuo Hara returns to form as a documentary filmmaker with ‘Sennan Asbestos Disaster’, The Japan Times (1er mars 2018). Voir aussi M. Hale, The Hard Road of the Japanese Documentary Maker Arxivat 2018-07-22 a Wayback Machine., The Asahi Shimbun (19 juillet 2018).
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sennan