Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:Flow

Vriullop (discussiócontribucions)
QuimGil (discussiócontribucions)

Aquest tema ha estat llarg i debatut. Avui dia estem veient serveis d'èxit mundial amb converses planes. A ca.wiki poden arribar a passar de 10. La tria de 3 no és només una concessió intermitja, és també una manera d'ajudar a que les converses no esdevinguin inaccessibles, que mantinguin un ritme àgil i productiu. Deixeu que passin uns dies i diverses converses, i ja veureu.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

És veritat que, tot i fer servir el sagnat, la gran majoria de converses a cawiki són en realitat són molt planes, perquè totes les intervencions s'afegeixen al final (per exemple, de moment, aquesta conversa és fàcil de seguir essent plana), i és veritat també que amb Flow les intervencions queden clarament separades sense sagnar, mentre que amb text wiki si no se sagna es barreja cada intervenció amb la següent. Potser si ens acostumem a no fer servir el sagnat en general, i a fer-lo servir només com a resposta a un missatge que no sigui el darrer podem passar amb pocs nivells. Ara bé, potser caldria distingir millor entre què vol dir l'enllaç de "respon" a un missatge (amb sagnat) i "respon" al fil (sense sagnat).

D'altra banda, com a servei d'èxit mundial sense sagnat (si més no habitualment) recordo els comentaris del Youtube, que funcionen perfectament però no sembla que ningú es llegeixi els missatges dels altres, i quan algú respon a un missatge anterior en general és impossible de trobar de quin missatge es tracta.

Aleshores, a mi no em semblaria malament una crida a no fer servir el sagnat, ni em semblaria malament un sistema automàtic que no sagnés els missatges si no fos per distingir-los del missatge següent (o sigui, que el darrer missatge del fil tingui el mateix sagnat del missatge anterior, i un missatge intercalat tingui el mateix sagnat del missatge anterior a menys que coincideixi amb el sagnat del missatge següent. El que no veig clar és permetre fer servir lliurement els sagnats però limitats a tres nivells. Si es poden fer servir lliurement, aleshores crec que els nivells no s'haurien de limitar més enllà del que exigeixi l'espai disponible.

Vriullop (discussiócontribucions)

Suposo que s'haurà de veure en la pràctica com funciona millor. A mw:Flow/User to User Discussions#Thread Depth_Models hi ha un resum dels pros i cons de diferents models. Pel que diuen en francès a fr:Wikipédia:Flow/Bugs#Seulement 3 niveaux d’indentations ?, el sistema de sagnat limitat permet veure a cop d'ull el que són comentaris generals sobre el tema i les digressions com a resposta a punts concrets, tot evitant sagnat infinits poc pràctics. Aquest mateix missatge el publico en resposta al Pere per l'hàbit wiki adquirit, però no és una digressió i podria anar sense sagnar.

Resposta a «Nivell de sagnat»