Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Solde (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi ha més d'una solució possible, però no veig que aplicar una mateixa solució a tots aquests casos sigui fàcil ni potser convenient.

"Eleccions luxemburgueses" està bé per unes eleccions d'àmbit luxemburguès. No em sembla adient ni per les eleccions europees (d'àmbit europeu) ni per les municipals a Catalunya (d'àmbit estatal). Sí que podria una de les solucions adients per un article sobre "eleccions municipals espanyoles de 2007".

La tercera solució ("eleccions municipals a Catalunya de 2007") aplicada al segon cas no seria incorrecte però seria confús i lleig: "eleccións al Parlament Europeu a Luxemburg de 1979" i no seria una millora respecte a l'actual desambiguat. Si volguéssim unificar aquests, més aviat caldria fer una cosa com "eleccions al Parlament Europeu de 1979 a Luxemburg" i "eleccions municipals de 2007 a Catalunya".

O sigui, crec que si cal podem parlar d'harmonitzar els noms d'eleccions del mateix tipus, però a priori no veig factible unificar-los tots del tot.

Bestiasonica (discussiócontribucions)

A Viquipèdia:Anomenar pàgines s'esmenten unes directrius bàsiques sobre els títols que han de tenir els articles: Precís, concís, reconegut i fàcil de trobar. A partir d'aquí establir una forma unívoca de "titular" resulta difícil (i sovint controvertida!). A aquests quatre grans fonaments jo hi afegiria un "fàcil d'enllaçar" pel que usualment m'inclino particularment a evitar - en la mesura del que és possible- els signes de puntuació en els títols dels articles. Tanmateix en el cas dels resultats luxemburguesos a les eleccions al parlament europeu del 79 em sembla un títol prou adequat a aquests quatre supòsits. Però penso que qualsevol de les tipologies de construcció sintàctica són possibles. Podries concretar de quina sèrie d'articles s'està parlant per si hi ha alguna postura concreta en la conversa per part d'altres usuaris.

Solde (discussiócontribucions)

Bàsicament m'ho he trobat tot creant articles de les eleccions a Luxemburg, tant legislatives com europees, ja que a la vegada he anat creant algunes plantilles que m'han portat a veure com estaven fets en altres casos, i he acabat dubtant de com havia d'anar. En crear la plantilla Plantilla:Eleccions a Luxemburg he dubtat en com anomenar els articles (hi ha eleccions legislatives, comunals, europees i referèndums diversos).

Resposta a «Eleccions»