Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Articles amb propietat GEC a Wikidata i sense article en català

8
Pere prlpz (discussiócontribucions)

En aquesta consulta d'Autolist hi ha els items de Wikidata que tenen enllaç a la GEC però no tenen article a la Viquipèdia. Ara mateix són 902 i suposo que el nombre creixerà.

Si voleu fer-ne algun, recordeu de no copiar de l'Enciclopèdia i de comprovar que siguin conflictes d'interviquis (o sigui, que sí que tinguem l'article però mal enllaçat), que algun n'hi deu haver. La gran majoria tenen article en alguna altra Viquipèdia, cosa que pot facilitar la tasca.

Jey (discussiócontribucions)

Genial! En 4 dies ens els polim :)

Jey (discussiócontribucions)

He trobat alguns falsos positius com https://www.wikidata.org/wiki/Q11904874 pots explicar com està feta la consulta? M'agradaria organitzar per categories (per exemple començar pels catalans). Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre com està fet, l'Autolist és bastant autoexplicatiu excepte el camp WDQ (Wikidata query), que té un enllaç a l'ajuda al costat.

El que jo li he fet fer és buscar els articles de la categoria principal a la Viquipèdia (o sigui, la intenció és que els busqui tots) i després que busqui els items de Wikidata que tinguin la propietat P1296, que és l'enllaç a l'Enciclopèdia (això és el que vol dir "claim[1296] " al camp WDQ). Més avall, amb els punts per triar opcions, se li diu com combinar les dues coses, i la combinació és que mostri els items que han sortit al WDQ i no a la categoria (vegeu els "or" i "not").

Organitzar per categories és complicat perquè precisament són articles que no tenim i per tant no tenen categoria aquí. El que sí que es pot fer és buscar els que tinguin altres propietats. Per exemple:

*Ciutadania espanyola (ara 52, no hi veig gaires catalans).

*Topònims de Catalunya (o coses situades a Catalunya) (només me'n surten 3; pot ser degut a que tenim molt ben coberts els topònims catalans, o a que els que no tenim els falten propietats a Wikidata per saber que són a Catalunya).

*Animals (només un, una sangonera).

*Humans en general (ara 804)

Alella de Mar no és un fals positiu, perquè aquí només és una redirecció i a l'Enciclopèdia té article propi. Evidentment, per dir només el poc que en diu l'Enciclopèdia ja està bé fusionat amb el Masnou, però això ho veiem nosaltres, no l'Autolist.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Mirant el que hi ha a l'Enciclopèdia, la consulta dels elements amb item a Wikidata enllaçats a l'Enciclopèdia sense article a cawiki és una mostra molt esbiaixada del que no tenim. És esbiaixada perquè s'ha fet una certa feina d'enllaçar l'Enciclopèdia amb els items que ja existeixen a Wikidata perquè tenen article en alguna viquipèdia, però no s'ha fet la mateixa feina amb els articles de l'Enciclopèdia que no són encara en cap viquipèdia. Els primers, que surten a la consulta, són temes d'interès més o menys universal (pocs temes del nostre àmbit), mentre que els temes del nostre àmbit que no tenim ni nosaltres normalment no els té cap altra viquipèdia.

Si tenim interès en anar fent aquests articles, probablement valdria la pena crear elements de Wikidata (amb quatre dades bàsiques) només per enllaçar-los i tenir-los localitzats.

Mafoso (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Probablement la manera més senzilla serà mirar el que no està enllaçat quan estigui enllaçat tot el que es pugui enllaçar, que no sé quan serà.

Barcelona (discussiócontribucions)

És millor usar l'eina que fer llistes que puguin portar problemes