Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Com afegir relació de coordenades OSM

7
Resum per Pacopac

Aclarits els dubtes

Pacopac (discussiócontribucions)

Bon dia per la vesprada!

vull saber com vincular les coordenades OSM d'una línia de metro al propi article.

A Línia 1 del metro de Barcelona està perfectament connectat amb la Línia a OSM http://www.openstreetmap.org/relation/195711

i jo volguera fer-ho a Línia 1 del TRAM Metropolità d'Alacant amb http://www.openstreetmap.org/relation/190196

A la L1 de Barcelona veient el codi de la vinculació no entenc què fa cada cosa

  • {{Relació OSM}}

{{Línia 1 del Metro de Barcelona}}

{{coord|41|23|13,3|N|2|10|12,25|E|region:ES-CT_type:landmark|display=title}}

Gràcies i bon any!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La plantilla relació OSM es pot considerar obsoleta perquè la seva funció està incorporada a {{Autoritat}}. La manera més pràctica de posar la relació OSM (o sigui, enllaçar a OSM per veure la relació) és posar la propietat "identificador d'OpenStreetMap" a Wikidata (exemple) i posar {{Autoritat}} al final de l'article.

La plantilla {{Línia 1 del Metro de Barcelona}} és una plantilla de navegació, d'un model força obsolet que no recomano com a mostra per fer-ne una altra per Alacant.

La plantilla {{coord}} posa les coordenades a l'article i fa que apareguin els enllaços als mapes de dalt a la dreta. Pots fer-la servir així a l'article o bé pots posar les coordenades a Wikidata i a l'article posar-hi {{cal coor val}}.

Si el que volguessis fos que al mapa desplegable OSM de sobre l'article sortís la línia dibuixada en vermell, això s'ha d'editar a OSM i té un funcionament força irregular.

Pacopac (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Les plantilles cal coor afegeixen les coordenades que hi ha a Wikidata, i pots veure que a l'article apareixen les coordenades i desapareix la categoria (oculta) tan aviat com es posen coordenades a Wikidada (i si no surten, refresca la pàgina i apareixeran). La pàgina de la categoria va una mica més lenta a actualitzar-se i pot trigar entre uns minuts i uns dies. Pots accelerar-ho editant l'article, o fins i tot clicant "modifica el codi" i desant sense canviar res. Ara mateix, a la categoria no hi veig les línies 1, 2 i 3 del TRAM d'Alacant.

Pacopac (discussiócontribucions)

@Pere prlpz, llavors per a articles on hi manquen les coordenades (no se relació, si no "normals), millor posar-les a Wikidata i a l'article indicar {Autoritat}, i no posar-les directament a l'article?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Pacopac: Perdona que aquesta pregunta m'havia passat per alt.

Per mostrar les coordenades de Wikidata, la plantilla és {{cal coor}} (o {{cal coor val}}), no {{autoritat}}. {{cal coor}} i {{cal coor val}} són les mateixes que si no hi ha coordenades a Wikidata posen l'etiqueta demanant-les i categoritzen l'article com a mancat de coordenades. Aleshores, si l'article ja està marcat com a mancat de coordenades amb posar-les a Wikidata ja has acabat, i com a molt pots refrescar l'article si vols que es mostrin al moment.

Sobre si és millor posar les coordenades a l'article amb {{coord}} o posar-les a Wikidata, no tinc una opinió gens clara. Per comoditat, jo habitualment les poso a Wikidata excepte si s'ha de crear l'item expressament, que aleshores les poso a l'article. Si es posen a l'article les anem copiant amb bot a Wikidata i acabaran als dos llocs, de manera que no s'hi perd res.

Pacopac (discussiócontribucions)

Gràcies de nou @Pere prlpz.

Sí, tot el procés d'aparició de les coordenades a dalt l'article i canvi de categoria a Article amb coordenades de Wikidata l'havia vist, però a Categoria:Articles mancats de coordenades del País Valencià han desaparegut una mica tots de sobte, com si algú hagués arreglat quelcom ;-)

O igual era cosa de temps. Agraït!