Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Bestiasonica (discussiócontribucions)

Hola: Seria possible que el bot crees la sintaxi de la plantilla en l'ordre | long_dec = | lat_dec =

en comptes de l'ordre actual | lat_dec = | long_dec =

usualment les coordenades s'expressen en l'ordre longitud - latitud. Així si algú vol comprovar les dades brutes a partir de la sintaxi present a l'article a d'altres cercadors es facilitarà la seva cerca. Especialment en aquells casos en que s'hi afegeix l'avís de coordenades afegides automàticament a partir de patmapa.

Vriullop (discussiócontribucions)

El format usat internacionalment segons la ISO 6709 és latitud-longitud, i així ho mostrem en les coordenades. El format longitud-latitud és habitual en el sistema UTM, per allò de l'ordre cartesià x-y-z, i és el que segueix usant l'ICC per les coordenades geogràfiques. Altres serveis solen usar l'ordre ISO. En tot cas no seria un problema d'aquesta plantilla sinó més general, de la {{coord}}.

Bestiasonica (discussiócontribucions)

Em sembla que no he comunicat allò que volia. No es tracta de com mostra les dades a l'hora de visualitzar-les per a llegir l'article. Ja m'està bé i no hi tinc cap objecció en aquest aspecte. La qüestió és l'ordre en que el bot creador d'articles de patrimoni insereix la informació en el text wiki. En molts casos costa trobar on es localitza el topònim, bé per divergències entre el topònim emprat pel patmapa i el registrat per l'ICGC o perquè l'ICGC no té registrat el topònim a l'hora de fer les cerques a través de l'opció topònim.

Aparentment sembla ser que el bot està utilitzant les coordenades UTM a l'hora de crear els articles de patrimoni a l'hora d'introduir-hi els valors, o com a mínim, a mi em funcionen les cerques. Tanmateix si es volen fer servir els valors que ha posat el bot a l'article cal invertir l'ordre (lat-long, a long-lat) i es tracta de copiar valors numèrics de més de cinc valors amb punts i comes una tasca força tediosa si es fa picant números. Només volia saber si el bot podia facilitar la feina de verificar/validar aquests aspectes fent que l'ordre en que el bot els escriu a cada pàgina sigui el que es fa servir habitualment en les coordenades UTM. Així només cal copipastar els valors que apareixen a l'article en el cercador de l'ICGC.

Vriullop (discussiócontribucions)

No t'acabo d'entendre. No usem coordenades UTM sinó coordenades geogràfiques WGS84, molt semblants a les ETRS89 usades per l'ICGC. Usem el format decimal amb punts, no hi ha punts i comes, perquè són més fàcils de tractar. El bot el que fa és copiar els paràmetres de "Filera IPA" de les llistes de monuments en la plantilla "Infotaula patrimoni cultural". No fa cap altre tractament de coordenades. L'ordre en una i altra plantilla és el mateix, i és el mateix que totes les plantilles que tenen coordenades. Canviar-lo en alguna plantilla sí i en altres no, en un ordre diferent al de visualització, crearia confusió. A més, altres serveis de mapes, com OSM, Google Maps o Bing Maps, utilitzen l'ordre estàndard. No cap copipastar els valors de l'article al cercador de l'ICGC o altres cercadors. Simplement punxa sobre les coordenades i en la pàgina GeoHack tens els enllaços directes a l'ICC i un munt de servidors.