Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Xavier Dengra

Plantilla:Infotaula transport terrestre de Catalunya

22
Resum per Xavier Dengra

Confecció resolta d'una plantilla unificada per a autobusos, ferrocarrils i transports terrestres en general.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Està feta al 80%. Només falta la última part de la Plantilla:Infotaula xarxa ferroviària de Catalunya per a que sigui totalment compatible amb aquesta i la puguem eliminar. Pels teus propòsits, ja et funciona.

Et demanaria que acabessis de polir la documentació i fessis alguna prova.Convé explicar que si als paràmetres de línies li poses un "si", es mostraran totes les existents (excepte en bus que no existeix el "si"). Si, per contra, només es volen algun d'ells (p.ex.: les que tenen connexió), es poden indicar els codis separats per comes.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Només faltaria. Ho intento fer en breus. Moltes gràcies Amadalvarez, quan ho tingui et dic com va!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Amadalvarez quina bona feina has fet! Enhorabona! L'he provat la meva pàgina de proves de sempre. Fes-hi una ullada, he trobat els següents errors mentre la utilitzava:

  • El nowrap que impedeix els recorreguts.
  • El color carn el canviaria per algun gris... Que sigui més compatible amb el color de qualsevol línia.
  • El paràmetre "logotip xarxa" no funciona.
  • Lletra massa petita.

Per altra banda, no he trobat la manera que {{BUS}} expressi les línies urbanes com a cercles.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Arreglat el "nowrap"; el color gris, lletra petita.

Lo del logotip no funciona com ho has fet anar. Està tractat com a dades no com a imatge. Hauries de decidir quin tractament vols.

La plantilla BUS només compta que hi ha línies rodones a tmb.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Amadalvarez En prinicipi ja està. L'únic problema que queda ara és intentar que els logotips quedin alineats. Potser es podria fer que la plantilla tingués un paràmetre pel logo de la xarxa (tractat com a imatge) i un altre pel logo de la línia (tractat com a codi, especificant a la documentació que si es vol afegir imatge es faci amb el [[Fitxer:]]. Com ho veus? Es podria fer que amb dos paràmetres quedessin ben alineats i que estiguin un o ambdós logos quedin sempre centrats?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Penso que els paràmetres quan més fàcils, millor. Cal tenir una pauta de funcionament homogènia per a que ningú es perdi. De fet, ara m'estava mirant la plantilla BUS per a que no calgui dir-li quants paràmetres has escrit (una mica nyap) i així fer que tots funcionin igual.

El que proposes és massa complicat i no sé quan ni qui ho farà servir.

De fet, ben bé no sé per a que vols el logo. Les línies ja existents (metro i trens) no ho tenen. El número de línia ja està a la capçalera i tot plegat serà molt atapeït.

Vols dir que cal tenir el número de línia quan això no és el logo ? i si ho és, que significa la "B", perquè jo no l'he vista acompanyant el número de línia. Per mi la "B" és l'equivalent a la "M" dins un rombe del metro, és a dir, el logo de l'entitat, però el que és propi de la línia és el número, com a Rodalies és la R1, R4,...

També es podria pensar en ubicar en un altre lloc (al costat de la línia de la capçalera, al costat del recorregut,...)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Jo li veia la sortida en el fet que, també en les línies de metro, es pogués ubicar el logo de la línia al costat de la M de metro dins la infotaula. No com ara que apareix a la primera línia de l'article, cosa que també es un nyap ja que cap altre sèrie d'articles té el requadre de la línia just abans del text (i en la versió mòbil canta força). En línies de ferrocarril, el logo de FGC i el de la línia, en busos el de l'operador i la línia, i en renfe la R de rodalies. Jo li veig molt sentit i detallant-ho a la documentació m'encarregaria que quedi clar. Ja que ens posem, intentem fer-la el més inclusiva i seriosa possible.

Et demano l'intent i jo mateix adaptaré tots els articles de les línies existents (sobretot xarxa ortogonal, en què sí combinen ambdós logos) per a que també aquesta serveixin de pauta.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

bé. Jo no puc fer res especial. Una camp de dades és una cosa i una imatge una altra. Dins un camp de dades pots posar una imatge, dues o una taula, si és munta prèviament (tal com tu havies fet amb /subprova). Per tant, la infotaula en si, no pot fer res per arreglar el desalineament observat. A partir de la teva idea, he fet un canvi que ho millora. Mira-ho ara, no sé si això et servirà.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Mira aquesta altra solució. Si t'agrada la forma d'invocar-la, només ens quedarà per arreglar el tema de la mida.
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Molt millor! Aviam si es pot

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho sento, però personalment no m'agrada. Sóc de la línia minimalista.

Però és la teva infotaula i tu manes. Jo només he aportat els temes tècnics.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Vaja, em sap greu que ho vegis així... Jo t'agraeixo molt l'ajuda; penso que podria quedar millor però que la manca de les imatges (a diferència del metro, tren i ferrocarril) ens limiten molt. Amb el temps suposo que ja se li podran anar fent esmenes per a que estigui a gust de tots i totes.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No et preocupis. Sobre gust estètic millor que hi hagi poques regles. Podries posar un exemple de metro o tren on no estiguem limitats per la manca d'imatges com passa al bus ? Potser així em convences / et convenço.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Per descomptat! Ara hi vaig.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Amadalvarez Mira com queda a Línia 11 del metro de Barcelona. Pot ser que hi hagi un defecte a l'hora de mostrar les rodalies (ho fa dins la secció del metro)? Si t'agrada, estaria bé que les correspondències quedessin centrades.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Visualment millora respecte als dos cercles sobreposats, però em continua semblant un espai massa gran per a dir coses que ja se saben des del títol. De que serveix dir dos cops "L11", un en text i altre en logo ?

A part. Arreglat el header que faltava de Rodalies.

No entenc el que dius de centrar les correspondències. No estan centrats, el que passa és que el metro ocupa tota la línia perquè no té etiqueta de línia, ja que té secció. Per contra, les rodalies poden aparèixer de BCN, GIR i TRG i per tenir excessives seccions, vaig optar per posar una secció per totes i una etiqueta de línia per cada demarcació. Com que en aquest exemple només hi ha un rodalies fa una mica estrany.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Home per aquesta regla de 3 llavors es podria ometre el logo de tot l'article... No ho sé, serà bo comentar-ho a la taverna i cercar més opinions per, com a mínim, pensar si fer el canvi o no a nivell generalitzat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Fes un cop d'ull a la solució que tenen del tema a la resta de llengües. A banda de l'estètica, que són menys elaborades que la nostra, la qüestió de la repetició només es dóna a l'ES. La situen els dos logos a la capçalera i no tenen text. La majoria no fa servir logos a la infotaula, només text amb el nom. I algunes, com l' que no té infotaula, posen les icones a començament del text. En tots els casos, quan hi ha logos, estan un al costat de l'altre, optimitzant l'espai, també en altres metros i quan no hi ha infotaula com a l'.

Veig que has penjat la proposta a la taverna. A veure si aconsegueixes debat !!:

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola company. Poca festa a la Taverna.

Jo segueixo fent experiments. Mira aquesta nova proposta. No facis cas de les dades que són un popurri, sinó la intenció. Caldria acabar de polir, en tot cas.

IMPORTANT: Recorda que has d'ampliar la documentació de la plantilla !!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

La idea és bona! M'agrada com queda el de la xarxa, però el solapament de colors del logo de la línia amb l'encapçalament és lletjot. Potser el títol de la caixa blanc o amb un color més suau i els logos un al costat de l'altre en comptes d'un a cada costat de la taula...? Tot i que per gustos, m'agrada més com queda ara.

La documentació la passaré en uns dies... Que m'han cardat un treball de la uni per posar-se a tremolar. Salutacions!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ok. No molesto que primer són els estudis. Parlem.