Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:Imatge del dia

Primer aniversari i les seves implicacions

8
QuimGil (discussiócontribucions)

El 20 de març complirem el primer aniversari amb actualitzacions de la Imatge del dia gairebé diàries. Trobo que ens hem sortit prou bé, i espero que aquest esforç hagi servit per a portar més color i diversitat tant a la portada de la Viquipèdia com a alguns dels seus articles. Ara... com enfoquem el següent any?

El primer que penso és que no cal que tornem a començar de nou. Si una imatge surt publicada un dia d'un any mes tard, penso que no hi ha cap problema. Seran ben pocs els lectors que hagin vist la mateixa imatge dos cops. Sense aquesta pressió de trobar imatges per a cada dia, ens podem enfocar a altre ritme i altres tasques per a anar renovant "el fons".

La primera cosa que vull fer (certament abans de tocar imatges velles a Mòdul:POTD/list) és actualitzar l'arxiu per a que quedi constància de les imatges utilitzades un cop.

Llavors, pensava en aquesta solució:

  1. Millorar Mòdul:POTD per a que miri primer a Mòdul:POTD/list, i si no troba una imatge del dia busqui a /2015 (i si allà tampoc no troba res, mantenir la imatge del dia anterior com ja fa ara, però aquest cas és fàcil d'eliminar ara que queden pocs dies buits).
  2. Moure les dades del 2015 a Mòdul:POTD/list/2015

D'aquesta manera seria molt més senzill afegir noves imatges. Fer aquest canvi al mòdul no hauria de ser massa complicat.

Opinions?

Vriullop (discussiócontribucions)

Hem arribat a la mateixa conclusió, el mateix plantejament de futur que havia pensat. Pensant un any més enllà, l'actual ja es pot dir /2016 i així no caldrà traslladar res. Si no hi ha cap imatge, doncs un bucle per anys anteriors fins el 2015.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Sou la pera. Ben pensat.

Vriullop (discussiócontribucions)
QuimGil (discussiócontribucions)

Tinc la intenció de posar-m'hi amb això demà dimarts, i ho poso aquí per escrit perquè al vespre no em vinguin temptacions de fer altres coses o anar a clapar aviat.  :)

QuimGil (discussiócontribucions)

Bé, això sembla que funciona:

La implementació no és gens elegant: els anys estan "codificats durament" i cada any s'hauria de retocar el codi. Però bé, tenim fins a final d'any per o bé arreglar-ho elegantment o bé afegir el 2017 i les seves conseqüències manualment.  :)

El que no he tingut temps de fer avui és una funció per a generar la pàgina d'un any determinat. Pensava en introduir un segon paràmetre per a l'any ({{FotoDelDia|all|YYYY}} on YYYY correspondria a Mòdul:POTD/YYYY. D'altra banda em pregunto si cal fer això per a un ús tan concret com és generar una pàgina d'arxiu, però és mitjanit i la mandra influeix els meus pensaments.  :)

PS: me n'acabo d'adonar que aquest sistema del YYYY no funcionaria com el tenia pensat.

Vriullop (discussiócontribucions)

He reanomenat a Mòdul:POTD/test, millor tenir-ho endreçat en subpàgines, però els mòduls no accepten redireccions. He canviat 2016 i 2015 per any actual i any anterior. El bucle que fa és:

  • Dia actual
  • Mateix dia de l'any anterior
  • Dia anterior de l'any actual
  • Dia anterior de l'any anterior, etc.

Espero que el 2017 no haguem de recórrer al 2015. He afegit una funció per generar l'arxiu anual. He generat Viquipèdia:Imatge del dia/2015 simplement amb {{subst:#invoke:POTD/test|archive|2015}}. Penso que té dues utilitats:

  • Els fitxers en el mòdul no apareixen enllaçats en la pàgina de descripció. Tenint-ho en un arxiu pot servir per exemple per comprovar que ja s'ha usat alguna vegada.
  • Es pot generar l'any actual per tenir una visió sense barrejar amb l'any anterior com fa FotoDelDia.

Per mi ja està operatiu.

QuimGil (discussiócontribucions)

@Vriullop, perfecte! Estic d'acord, sembla que aquesta feina és complerta.

Resposta a «Primer aniversari i les seves implicacions»