Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Imatge del dia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquipèdia Discussió:Imatge del dia/Arxiu 1 en data 30-06-2015.

Rauric (discussiócontribucions)

Bon dia.

En el text de la imatge del dia, caldria canviar "extenció" per "extinció".

~~

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies per l'avís Rauric. Si trobes cap altre error, pots canviar-lo tu mateix a Mòdul:POTD/2017. Salutacions.

Rauric (discussiócontribucions)

Bon dia, Xavier.

No me'n surto. No trobo la manera de canviar el peu de la foto del dia. En aquest cas, s'ha de substituir "complert" per "complet".

"Complert, -a" és el participi del verb "complir" ("Ha complert la promesa que havia fet"); "complet, -a" és un adjectiu ("En tinc la col·lecció completa"), que, a més, dóna el verb "completar" (no pas "complertar"). És un error molt freqüent del qual no aconseguim desempallegar-nos. De fet, és una ultracorrecció: per evitar un suposat error (una pretesa interferència del castellà) caiem en un error que sí que ho és.

Rauric (disc.) 06:54, 4 feb 2017 (CET)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola Rauric,

Has d'anar a Mòdul:POTD/2017 i modificar-hi el codi. Allà trobaràs totes les fileres image.file["dd/mm"] amb els noms dels fitxers i unes altres image.footer["02/01"] amb els peus de foto. Si cerques el peu corresponent del dia d'avui ho podràs modificar. Si no te'n surts, avisa'm!

Rauric (discussiócontribucions)

Gràcies, Xavier. Curiosament, a l'arxiu que em dius, hi apareixen tots els peus de foto menys el del dia. Demà ho arreglo.

Rauric (disc.) 22:27, 4 feb 2017 (CET)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Segons el que es diu a Mòdul:POTD: La llista d'imatges proposades és a Mòdul:POTD/2017. Si en un dia determinat no hi ha imatge proposada, el mòdul mostra la imatge del mateix dia a Mòdul:POTD/2016. Vegeu els criteris a Viquipèdia:Imatge del dia.

Veig que pels propers dies hi ha poques imatges escollides, per la qual cosa tens via lliure per afegir-ne diverses sobre temàtica variada amb peus de foto sense errors. Salut!

Rauric (discussiócontribucions)

Fet. Gràcies. M'ha costat, però me n'he sortit a partir de les teves indicacions. Ui, el tema de les imatges encara em costa més. Tot arribarà.


Rauric (disc.) 10:57, 5 feb 2017 (CET)

Rauric (discussiócontribucions)

D'acord. Així ho faré. Gràcies per la informació.

Per cert, s'ha decidit alguna cosa respecte als canvis ortogràfics introduïts per l'IEC? S'estan començant a aplicar ja?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Rauric (discussiócontribucions)

Hola un cop més, Xavier. Procuraré no fer-me pesat, però necessito algun tipus d'interacció, ara mateix. Acabo d'eliminar de la Viquipèdia l'artefacte toponímic "Quintana Rosego" (Quintana Roo). Em podria prendre la llibertat de fer una revisió de la teva pàgina de presentació com a usuari? Només perquè vegis de quin peu calço en aquest aspecte. Si no et convencen les meves modificacions, amb tota la llibertat les pots eliminar.

Rauric (disc.) 11:43, 5 feb 2017 (CET)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola Rauric. Endavant, això és un wiki! Segur que seran canvis positius.

Resposta a «Alerta: extinció»
Rauric (discussiócontribucions)

No trobo la manera de corregir el peu de la imatge del dia. On diu "Segell de la URSS" ha de dir "Segell de l'URSS".

Gràcies.

Rauric

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet, caldrà refrescar la pàgina si no apareix corregit. El procès està explicat en l'enllaç del títol Viquipèdia:Imatge del dia però en aquest cas s'arrossegava de l'any anterior ja que per avui no en teníem cap de nova.

Resposta a «Com corregir els peus?»

Proposa per al dia 7 de març o com més aviat millor

2
Coentor (discussiócontribucions)
Una foto

Tinc algunes fotos del cap de la figura central de la Falla de l'Ajuntament d'enguany, realitzades abans de la plantà. Esteu d'acord, ja que és un tema de màxima actualitat, en posar la foto esta setmana, quan encara no s'haurà acabat de plantar?

QuimGil (discussiócontribucions)

Estaria bé que la imatge fos publicada en algun article. Però vaja, tret d'aquesta imatge no hi ha candidata alternativa per a aquest dia, o sigui que per mi endavant i gràcies per fer un cop de mà.

Resposta a «Proposa per al dia 7 de març o com més aviat millor»

Primer aniversari i les seves implicacions

8
QuimGil (discussiócontribucions)

El 20 de març complirem el primer aniversari amb actualitzacions de la Imatge del dia gairebé diàries. Trobo que ens hem sortit prou bé, i espero que aquest esforç hagi servit per a portar més color i diversitat tant a la portada de la Viquipèdia com a alguns dels seus articles. Ara... com enfoquem el següent any?

El primer que penso és que no cal que tornem a començar de nou. Si una imatge surt publicada un dia d'un any mes tard, penso que no hi ha cap problema. Seran ben pocs els lectors que hagin vist la mateixa imatge dos cops. Sense aquesta pressió de trobar imatges per a cada dia, ens podem enfocar a altre ritme i altres tasques per a anar renovant "el fons".

La primera cosa que vull fer (certament abans de tocar imatges velles a Mòdul:POTD/list) és actualitzar l'arxiu per a que quedi constància de les imatges utilitzades un cop.

Llavors, pensava en aquesta solució:

  1. Millorar Mòdul:POTD per a que miri primer a Mòdul:POTD/list, i si no troba una imatge del dia busqui a /2015 (i si allà tampoc no troba res, mantenir la imatge del dia anterior com ja fa ara, però aquest cas és fàcil d'eliminar ara que queden pocs dies buits).
  2. Moure les dades del 2015 a Mòdul:POTD/list/2015

D'aquesta manera seria molt més senzill afegir noves imatges. Fer aquest canvi al mòdul no hauria de ser massa complicat.

Opinions?

Vriullop (discussiócontribucions)

Hem arribat a la mateixa conclusió, el mateix plantejament de futur que havia pensat. Pensant un any més enllà, l'actual ja es pot dir /2016 i així no caldrà traslladar res. Si no hi ha cap imatge, doncs un bucle per anys anteriors fins el 2015.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Sou la pera. Ben pensat.

Vriullop (discussiócontribucions)
QuimGil (discussiócontribucions)

Tinc la intenció de posar-m'hi amb això demà dimarts, i ho poso aquí per escrit perquè al vespre no em vinguin temptacions de fer altres coses o anar a clapar aviat.  :)

QuimGil (discussiócontribucions)

Bé, això sembla que funciona:

La implementació no és gens elegant: els anys estan "codificats durament" i cada any s'hauria de retocar el codi. Però bé, tenim fins a final d'any per o bé arreglar-ho elegantment o bé afegir el 2017 i les seves conseqüències manualment.  :)

El que no he tingut temps de fer avui és una funció per a generar la pàgina d'un any determinat. Pensava en introduir un segon paràmetre per a l'any ({{FotoDelDia|all|YYYY}} on YYYY correspondria a Mòdul:POTD/YYYY. D'altra banda em pregunto si cal fer això per a un ús tan concret com és generar una pàgina d'arxiu, però és mitjanit i la mandra influeix els meus pensaments.  :)

PS: me n'acabo d'adonar que aquest sistema del YYYY no funcionaria com el tenia pensat.

Vriullop (discussiócontribucions)

He reanomenat a Mòdul:POTD/test, millor tenir-ho endreçat en subpàgines, però els mòduls no accepten redireccions. He canviat 2016 i 2015 per any actual i any anterior. El bucle que fa és:

  • Dia actual
  • Mateix dia de l'any anterior
  • Dia anterior de l'any actual
  • Dia anterior de l'any anterior, etc.

Espero que el 2017 no haguem de recórrer al 2015. He afegit una funció per generar l'arxiu anual. He generat Viquipèdia:Imatge del dia/2015 simplement amb {{subst:#invoke:POTD/test|archive|2015}}. Penso que té dues utilitats:

  • Els fitxers en el mòdul no apareixen enllaçats en la pàgina de descripció. Tenint-ho en un arxiu pot servir per exemple per comprovar que ja s'ha usat alguna vegada.
  • Es pot generar l'any actual per tenir una visió sense barrejar amb l'any anterior com fa FotoDelDia.

Per mi ja està operatiu.

QuimGil (discussiócontribucions)

@Vriullop, perfecte! Estic d'acord, sembla que aquesta feina és complerta.

Resposta a «Primer aniversari i les seves implicacions»
Cap més tema anterior