Viquipèdia Discussió:Imatge del dia/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Arxiu d'imatges publicades actualitzada per un bot

En un món ideal hi hauria una pàgina Viquipèdia:Imatge del dia/2015 amb les imatges publicades a la portada enguany, actualitzada diàriament per un bot.

No sé si el mateix bot hauria de deixar alguna informació a la pàgina del fitxer dient que "Aquesta imatge va ser publicada a la portada de ca.wikipedia.org el dd/mm/yyyy. Hi ha alguna pràctica d'aquesta mena a can Commons? Això pot estar molt bé per a imatges locals, però igual la menció no és tan benvinguda en imatges de gran popularitat.--QuimGil (disc.) 16:18, 22 març 2015 (CET)

En relació a afegir alguna informació a la pàgina del fitxer, hi ha fotos que utilitzen c:Template:Assessments amb el paràmetre "cawiki=1" per a mostrar que van ser seleccionades a portada en el passat (exemple). @Pere prlpz, Vriullop, Davidpar: idees, comentaris?--QuimGil (disc.) 13:01, 7 abr 2015 (CEST)
No sembla que a Commons els molesti que les imatges tinguin l'etiqueta de les distincions locals a més de les pròpies de Commons. Per exemple, commons:File:Nice-night-view-with-blurred-cars 1200x900.jpg té una distinció de Commons i una d'enwiki. Estaria bé posar l'etiqueta a totes les antigues imatges del mes que hem tingut, tot i que crec que mai ho hem fet sistemàticament. De les imatges triades amb el sistema actual no estic tan segur que aparèixer a la portada sigui una distinció addicional, i més tenint en compte que la llista es nodreix molt d'imatges que ja han estat distingides.--Pere prlpz (disc.) 13:10, 7 abr 2015 (CEST)
Bé, sigui com sigui he encetat Viquipèdia:Imatge del dia/2015. @Vriullop: què et sembla si anem treient de Mòdul:POTD/list les entrades arxivades? Així Viquipèdia:Imatge del dia/any només mostrarà imatges futures (i pesarà un xic menys, possiblement).--QuimGil (disc.) 23:50, 14 abr 2015 (CEST)
L'arxiu hauria de tenir el registre del dia que es va usar. L'organització m'és igual. Es poden mantenir per repetir-les si l'any que ve ningú s'hi dedica o sempre es poden recuperar. --V.Riullop (parlem-ne) 09:33, 15 abr 2015 (CEST)
D'acord a no treure imatges del mòdul si no és per substiuir-les per unes de noves, per que el sistema sigui a prova d'abandonament (que era el problema del sistema anterior).--Pere prlpz (disc.) 16:58, 15 abr 2015 (CEST)
Molt bé, doncs Fet Fet!.--QuimGil (disc.) 00:10, 16 abr 2015 (CEST)

No se apujar imatges, em marege amb tantes plantilles.

File:Muro-Maseros.jpg Filà Maseros, festes de Muro d'Alcoi (segona setmana de maig)

File:Cristians Alcoi 2014 - 69.jpeg Filà contrabandistes, Alcoi (21-24 abril).--Coentor (disc.) 23:25, 4 abr 2015 (CEST)
Coentor, les imatges s'afegeixen a Mòdul:POTD/list. Només has de copiar el parell de línies d'una entrada, enganxar-les al lloc del dia que vulguis que la teva imatge sigui publicada, i adaptar el nom dels fitxer i la descripció. Tingues en compte que hi ha uns criteris d'admissibilitat. Per exemple, les dues imatges que proposes no han estat publicades a cap article ni han passat per cap concurs o procés de selecció de la comunitat.--QuimGil (disc.) 15:55, 5 abr 2015 (CEST)
@Coentor: el 24 d'abril està lliure per a rebre una bona foto de Moros i Cristians. La que proposes, a més de no haver estat publicada a cap article, té un problema de definició. He vist que en tens moltes més, però les bones candidates que vaig veure també tenien problemes tècnics, de focus o de llum del sol. Hi ha alguna que trobis especialment representativa aquí? Algunes fan bona pinta.[1] [2] [3]--QuimGil (disc.) 11:47, 7 abr 2015 (CEST)
Les d'Ara Multimèdia crec recordar que estaven apujades. La de Muro és d'ells. esta o esta estan bé.--Coentor (disc.) 13:24, 7 abr 2015 (CEST)
Fet Fet! Viquipèdia:Imatge_del_dia/mes ([4]). Moltes gràcies!--QuimGil (disc.) 21:09, 7 abr 2015 (CEST)

Més d'un mes de marge

Per primer cop tenim els proper 30 dies (i més) amb imatge assignada. Molt bé! Us convido a procurar mantenir aquest marge, assegurant que a Viquipèdia:Imatge del dia/mes no hi hagi cap conjunt buit. Penso que això també ens permet tenir la mà més lleugera (encara) a l'hora d'afegir noves imatges, donat que hi ha temps de sobres per a revisar-les i esmenar qualsevol problema.--QuimGil (disc.) 22:13, 7 abr 2015 (CEST)

Panoràmiques

Veig que tenim unes quantes imatges apaïsades o panoràmiques. No quedaran massa petites en portada? És igual? No tenim uns llindars mides de referència, no? -- Dvdgmz(Escriu-me) 12:44, 25 abr 2015 (CEST)

Malgrat que a portada les panoràmiques no llueixin tot el que podrien lluir, penso que val la pena publicar-les, per a deixar bocabadats els usuaris que les cliquin.--QuimGil (disc.) 00:22, 26 abr 2015 (CEST)

Tríptic publicitari

Pel 20 de juny hi ha un tríptic publicitari del Consell Comarcal del Baix Empordà (File:Publicacions_del_Consell_Comarcal_del_Baix_Empordà_num_655-_Gastronomia_del_Baix_Empordà.pdf). La funció d'aquesta secció és posar-hi imatges i fitxers multimedia, no una obra elaborada de text no notable per si mateixa. De fet, fins i tot és dubtós si entra dins de commons:commons:Scope.

Proposo treure el tríptic i no posar-hi altres fulletons contemporanis encara que siguin alliberats pels seus autors.--Pere prlpz (disc.) 16:37, 8 maig 2015 (CEST)

Cap problema en treure'l, no sabia que podia ser problemàtic. La meva intenció era fomentar la diversitat de continguts, però entenc el teu raonament.--QuimGil (disc.) 03:42, 9 maig 2015 (CEST)
De fet, el problema el veig amb productes tancats que fan la mateixa funció que un article (o una pàgina equivalent d'un projecte germà) amb la diferència que l'article seria elaborat col·laborativament per la comunitat seguint les polítiques i el producte acabat ha estat elaborat pel seu autor seguint els seus propis interessos. Fa uns mesos hi havia un cas semblant en que al capdamunt d'un article sobre un tema de política valenciana s'hi havia posat un vídeo amb un membre d'una organització política explicant aquell tema: podem fer un article, podríem fer vídeos o podríem fins i tot il·lustrar un article amb vídeos d'opinions rellevants, però no podem posar al mateix nivell del text una explicació d'algú altre, i menys amb interessos; això com a molt podria ser un enllaç extern. Igualment, per explicar la gastronomia del Baix Empordà podem fer un article o una categoria sencera xuclant explicacions i imatges del fulletó, però veig fora de lloc posar el fulletó, i menys a la portada.--Pere prlpz (disc.) 11:07, 9 maig 2015 (CEST)
Fet Fet!, canviat per File:Oli de l'Empordà.jpg.--QuimGil (disc.) 09:41, 11 maig 2015 (CEST)

Guanyadors WLE 2015

El proper 8 de juliol està previst l'anunci dels guanyadors WLE 2015 en un acte de lliurament de premis. En total són 9 primers premis, 23 comptant els 2ns i 3rs premis. Alguna idea per mostrar-los en portada? D'entrada he pensat consecutivament del dia 9 al 17 de juliol pels primers premis, traslladant els seleccionats actualment a forats posteriors. --V.Riullop (parlem-ne) 15:42, 17 juny 2015 (CEST)

Dia del domini públic

L'1 de gener és, informalment, el dia del domini públic (caldria traduir en:Public Domain Day). Estaria bé poder avançar quins autors van morir el 1945, o el 1935 per espanyols, amb obres que passaran a domini públic el proper 1 de gener, i escollir el més significatiu. Si ja té alguna foto lliure es pot afegir l'1 de gener. Si és algun autor d'obres plàstiques, es pot esperar la primera setmana per escollir alguna imatge carregada nova, a Commons solen estar al cas per carregar-les de seguida que poden. --V.Riullop (parlem-ne) 15:50, 17 juny 2015 (CEST)