Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Penjar article a la Viquipèdia? Molt agraït.

16
Dapuear (discussiócontribucions)

Hola a tothom: Mireu, he fet un article sobre un productor de cinema. El tinc fet a la meva pàgina de proves. Com puc fer ara per penjar-lo  a la Viquipèdia?  Molt agraït.

Prismetz (discussiócontribucions)
Dapuear (discussiócontribucions)

Si, però ha estat eliminat. Ara tinc fet un altre més rigorós.

Usuari:Dapuear/proves

Es aquest el que vull penjar.

Merci

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Com que ja existeix (no ha estat eliminat, només proposat per esborrar) el que has de fer és:

  • Editar el contingut de la pàgina de proves i copiar tot el text
  • Eliminar tot el contingut de la pàgina Michael Shamberg, fins i tot el missatge que demana la destrucció,
  • Pegar el contingut copiat de la pàgina de prova.

Seria bo que li polissis alguns errors importants que té, per a evitar que t'ho tornin a "etiquetar" amb avisos. Per exemple:

  • Les referències no tenen format i hi ha una que es repeteix i s'hauria d'ajuntar. Mira Viquipèdia:Guia per referenciar que t'ajudarà a fer-ho correctament.
  • La referència 6 és una imatge. Revisa-la
  • La bibliografia cal concretar-la. "Material docent" és com dir "alguns llibres"; no ajuda al lector a saber on ha d'anar per verificar i/o ampliar coneixements. Els 3 noms de la segona bibliografia, què són ? Les autores de l'article, les autores de la "documentació docent" ?.
  • Cal posar-li un categoria a l'article. Què tal "Productors de cinema" ?
  • Les seccions no van en majúscules. Abuses de les negretes, els subratllats el nom del personatge. Ja sabem que estem en una biografia de Shamberg, no cal posar-ho a cada paràgraf.
  • L'entradeta és la part més visible d'un article; és allò que tothom que obri l'article llegirà. SI no li agrada, saltarà a un altre article. Pregunto: L'inventari matrimonial, creus que és el més significatiu i important dels sr. Shamberg ?

Ànim que començar -com a tot arreu- sempre és dur. I, ja saps, quan dubtis, pregunta, tal com has fet.

Dapuear (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per l´aclariment. He imprès la teva proposició i m´hi fico amb la correcció.

No dubtaré en posar-me en contacte amb vosaltres per tal de fer les correccions que calgui i penjar una bona feina.

Salut.

Daniel

Kippelboy (discussiócontribucions)

Bones Dapuear! n'Amadalvarez t'ha donat diversos conselles. Molta sort amb els primers dies, que sempre costa una mica :-)

Dapuear (discussiócontribucions)

Hola Amadalvarez: He fet alguns canvis seguint les tevés indicacions. Pel que fa a les referències haig de posar-me a fer-les. El tema de la bibliografia crec que ja està solucionat.

Si em pots ajudar on s´ha de posar la categoria t´ho agraïria.

gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Benvolgut. No seguir les instruccions quan un és novell, té un preu: cal arreglar els errors. M'explico. Et vaig dir "copiar el contingut de la pàgina de proves" i "pegar-ho sobre la pàgina JA EXISTENT de Michael Shamberg". NO et vaig dir que fessis un "reanomenament". Ara has creat una pàgina d'un "usuari fictici" anomenat usuari:Michael Shamberg. Ja he vist que després ho has traspassat a on tocava. L'article creat accidentalment no té sentit i s'ha d'eliminar. Ja ho he demanat jo per no atabalar-te.

Anem a l'article:

  • T'he posat una etiqueta "en construcció" que farà que no t'emprenyem els altres Viquipedistes mentre acabes de polir-lo. L'hauries de treure en qüestió de dies.
  • Afegir categoria: sense editar, ves avall de l'article i, on habitualment es mostren les categories, veuràs que hi ha un signe +. Cliques sobre i a la finestra que s'obrirà escrius la categoria que vulguis posar. Veuràs que és un text predictiu per ajudar-te a encertar.
  • Has fet una cosa amb les referències que no havia vist mai. Has creat un enllaç cap a la teva pàgina de proves (que ja no existeix perquè l'has reanomenat). La primera de totes està ben feta. Doncs, com aquesta, totes.
  • Ha millorat moltíssim el contingut. Felicitacions. Vaig pensar, després de l'altra missatge, que potser t'ajudaria fer una llegida a aquesta guia d'estil. No totes les parts d'un article que descriu la guia són necessàries en tots els articles, però si les has de posar, ajuda a saber on van.
  • Diria que li falten enllaços a la primera part on esmentes institucions o conceptes que -algun dia- estaran a la VP (contracultura, Raindance Corporation, premi DuPont-Columbia,...) No t'importi que es quedin en vermell perquè encara no existeixen. Això animarà a un futur lector a crea l'article.
  • Crec que li falten referències. Jo soc una mica obsessiu en això, ja em perdonaràs. Per exemple: quan fas servir una cita textual (En paraules de Shamberg,...) has de dir sempre, on es pot trobar. No cal posar una ref. a cada frase, però tens paràgrafs molt densos d'informació que no en tenen cap, com el que comença per "Per Shamberg el concepte de..."
  • La llista de pel·lícules, estaria bé que poses l'any i que miressis si tenim article per a enllaçar-la (em sé 3 que les tenim !). Si la peli ha tingut versió en català, cal posar-li el nom que va tenir, si no, es fa servir l'original.

Salut i ànims

Dapuear (discussiócontribucions)

Hola estimat::

Sobre els apunts que em fas et diré:

"En paraules de Shamberg,..." i "Per Shamberg el concepte de..." provenen de la bibliografia a la cual faig referencia al final de l´article sobre el material docen de la UOC

Sobre la llista de pel.licules el nostre consultor de la UOC ens ha aclarit que:

A viquipèdia els enllaços són escassos..

No és necessari citar, donc, totes les fonts consultades. A l´apartat bibliografia, només cal referir aquelles que hom considera generals i indispensables.

Tot i això agrain-te la col.laboració teva amb la qual no podría haver endegat aquest article d´una manera rigorossa, continuem en contacte per tal d´enllestir-lo i de ben segur que faré més col.laboracions amb més autors.

Salut.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No sé si t'he entès bé.

  • 1) Vols dir que posaràs les referències de les cites literals quan hagis indicat la biblio que faltava concretar, oi?
  • 2) El teu consultor, què vol dir: que els enllaços són escassos perquè els alumnes col·laboradors son assessorats per consultors com ell ? o ha volgut dir que "millor que siguin escassos" ?
  • 3) Desconec la fiabilitat docent de qui diu que "No cal citar totes les fonts". A mi em sembla una falta de respecte cap els autors que han fet un treball previ de recerca, creació o mera compilació per a que nosaltres ho trobem. Recentment vaig sentir un debat a la ràdio sobre els mitjans que retransmeten exclusives d'un altre sense citar-lo, la qual cosa fa pensar al lector / oient que la informació és pròpia. Les facilitats d'accés i difusió de la informació des de l'aparició d'Internet anima als mediocres i vividors a empobrir professionalment els mitjans. Espero que no sigui aquest l'esperit que el vostre consultor us vol transmetre.
  • 4) Gràcies per voler deixar l'article amb la màxima dignitat. És més, confio i t'animo a que no sigui l'últim que escriguis.

A disposar,

Dapuear (discussiócontribucions)

Hola Amadalvarez:

Literalment diu així: No és necessari citar, doncs, totes les fonts consultades. A l´apartat bibliografía, només cal referir aquelles que hom considera generals i indispensables. Però crec que ho diu per les fonts de bibliografía. Si bé, ens comenta que "a viquipèdia les referències son sempre obligades."

Ara m´hi posso a seguir polint l´article.

A disposar. Salut

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ningú et criticarà mai per excel·lir més del requerit. Si algú ho fa, potser és algun mediocre que t'enveja.

Gràcies per voler fer-ho bé.

Salut !

Dapuear (discussiócontribucions)

Em sento molt bé fent i contribuint amb aquest article i de pas t´agraeixo a tu i a la comunitat els apunts que em feu. Jo sempre dic que tots som un.

Si vas seguint l´article d´en Shamberg veuràs la seva evolució. Tot i que de mica a mica...

M´agradaria dedicar-hi més temps però la meva filosofía em diu que cal fer esgraons cada dia i al final s´arriba allà on un vulgui.

Som hi.

Salut!

Dapuear (discussiócontribucions)

Hola companys:

Un cop fetes les referències i polir l´article m´agradaria si algú em pot donar un cop de mà per penjar-lo com a article enllestit. Tot i que de ben segur que més coses li afegiré.

salut i espero les vostres respostes.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja estava penjat a l'espai d'articles definitius, només tenia un avís de "en construcció" per a advertir els lectors. Es treu i ja està (ja t'ho he fet jo). Li he pegat uns retocs, però trobaràs més propostes gramaticals en aquesta pàgina. Quan la vulguis fer servir a qualsevol article, la pots trobar al desplegable que hi ha dalt-dreta, al costat de la caixa de cerca. On diu WikiCheck.

Felicitacions i bona Diada de Sant Jordi !

Dapuear (discussiócontribucions)

M´ho miro amb carinyo. Estic molt agraït per les teves aportacions Amadalvarez i dels companys de Viquipèdia pel recolçament que m´heu donat. No només continuaré polint l´article sino que miraré de fer més col.laboracions.

Salut per a tots.

Resposta a «Penjar article a la Viquipèdia? Molt agraït.»