Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Problemes en citació de fonts, estructura de l'article, inclusió d'imatges pròpies

8
CarminaRF (discussiócontribucions)

Bon dia. Estic fent proves amb un article de la Conlloga Muixeranga de Castelló (vegeu a: CarminaRF) i tinc dos o tres problemes:

(1) Un dels missatges que em dóna el sistema és el següent "Aquest article o secció no cita les fonts o necessita més referències per verificabilitatMillorau-lo! Sé que hi ha dades que són certes perquè forme part de la Comissió de Documentació de la Conlloga, però no estan publicades enlloc, com és ara una relació de figures que han alçat en al seua història... cVm puc referenciar aquestes dades?

(2) L'altre missatge: "Aquest article necessita algunes millores quant a la seua estructuraCol·laboreu!). Pense que està estructurat en seccions; però hi dec haver fet això malament i n sé com resoldre-ho.

(3) La majoria d'imatges són meues, de la meua propietat (fotos i gràfics) i no sé si estan ben referenciades.

(4) Si només estic fent proves, però no vull que estiga visible públicament l'article, com ho he de fer?

Jordi Roqué (discussiócontribucions)

1) Les dades inèdites no són admissibles a la Viquipèdia, com tampoc no ho són -en general- les dades facilitades pel propi biografiat. L'excepció potser serien els estatuts, que és un document oficial, en la part que fan referència als propòsits de l'entitat (però no a la realitat de l'entitat: "L'entitat vol ser..." com a oposat a "L'entitat és...") La història de l'entitat, però, potser es podria trobar a la premsa de Castelló, cercant més a fons. Facebook i Verkami no són fonts apropiades, en tant que no tenen garantia de rigor científic.

2) L'estructura de l'article no em sembla gaire dolenta, però potser el neutralitzaria una mica més.

3) Les imatges em semblen ben documentades a l'article. Caldria millorar-ne les fitxes al Commons, però això és un problema apart, i es pot resoldre posteriorment.

4) Tot a la Viquipèdia és visible. El que hom pot fer és tenir el text en codi font guardat en un document .txt apart; anar-lo copiant en una pàgina de proves, i previsualitzar-lo sense salvar-lo, guardant les versions millorades sempre al .txt, fins que l'article estigui a punt de solfa per publicar-lo.

Vriullop (discussiócontribucions)

L'he reanomenat a Usuari:CarminaRF/proves netejant redireccions de múltiples intents. És l'enllaç "Proves" que tens en la línia personal de dalt de tot.

CarminaRF (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per les teues clares explicacions, els suggeriments i l'ajuda.

Paucabot (discussiócontribucions)

Carmina, pega una ullada a VP:CI.

CarminaRF (discussiócontribucions)

Gràcies, Paucabot. Aniré molt en compte. Pertanc a la Conlloga, però no busquem en absolut l'autopromoció. Sort que hi és la Taverna. Gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

El que recomana la política que t'he indicat no és anar molt amb compte sinó no editar articles on tengueu conflicte d'interessos.

CarminaRF (discussiócontribucions)

Sí. D'acord, Paucabot. Aleshores he de deixar d'implicar-me en l'article. Gràcies per tot!

Resposta a «Problemes en citació de fonts, estructura de l'article, inclusió d'imatges pròpies»