Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Problemes amb pywikibot

4
Resum per Paucabot

Problemes amb aquest programari que sembla que se solucionaren

Joutbis (discussiócontribucions)

Aquest matí m'ha caducat la cookie del bot, i ja no puc fer logon. Feia temps que funcionava, per error, amb una versió molt antiga de pywikibot. Me'n vaig adonar per un problema amb wikidata, vaig actualitzar, i va funcionar mentre no havia de fer logon, però ara estic bloquejat. A algú més li passa?

L'única pista és un warning que em dóna:

WARNING: API warning (login): Main-account login via action=login is deprecated and may stop working without warning. To continue login with action=login, see Special:BotPasswords. To safely continue using main-account login, see action=clientlogin.

La petada final és en un GetCookie.

Agrairé qualsevol pista ... @Toniher@Arnaugir@Leptictidium

Leptictidium (discussiócontribucions)

Aquest cap de setmana m'ho miro.

Joutbis (discussiócontribucions)

He obert una petició de suport. Amb alguna modificació, sembla que torna a funcionar, però no tinc clar que no trenqui res.

Joutbis (discussiócontribucions)

Resumint, era un problema crític que feia que els bots que utilitzen pywikibot no poguessin fer logon a cap site de Wikimedia quan els caducava l'autorització. Venia provocat per uns canvis a l'API que van entrar aquesta setmana i que s'havien anunciat feia set mesos sense que la gent de pywikibot hagués fet res.

Donada la criticitat, s'han retrocedit els canvis a l'API, però hi ha pressa per tornar-los a fer. Per la part de pywikibot, encara no està clara la resposta. Sembla que els volen forçar a utilitzar un altre mètode d'autenticació més segur, però les implementacions són una mica farragoses, i no estan suportades en totes les branques de pywikibot (jo ja em perdo, pensava que hi havia compat i core, però ara parlen de master i no sé si és el mateix o una altra branca).

Total, que la cosa està complicada, a mesura que vagin sortint coses avisem-nos, perquè com a mínim caldrà estar a l'aguait i actualitzar la versió de pywikibot, però probablement també caldrà fer canvis al codi dels bots.