Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Suport en petició per crear la propietat "director musical"

5
Resum per Gerardduenas

Creat

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, He fet una petició per crear a wikidata la propietat director musical i per a que s'hi posin els creadors de propietats, li cal tenir algun suport, més enllà del meu propi. Us podeu passar i donar-me un cop de mà ?.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Amador, crec que seria bo ampliar-ne la "Descripció", i altres característiques, ja que també seria aplicable a determinades entitats (per exemple: The Royal Opera (Q4266459)Antonio Pappano (Q1125383)) o també a pel·lícula (Q11424) on hi ha la propietat compositor (P86), que representa a compositor (Q36834), mentre que aquesta en seria més apropiada: només cal veure la descripció anglesa de director musical (Q1198887) "director of music, for an orchestra, film, radio station, etc.", per cert més genèrica (i potser més encertada) que la catalana "persona que dirigeix un grup de músics".

Com ho veus? No voldria limitar-me a incloure aquest comentari en el meu "suport". Preferiria que ho incorporessis tu, si et sembla bé. Gràcies

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@FranSisPac A la descripció en anglès ja recollia lo de les orquestres. Ara també ho he posat al text en català.

Lo del cinema no ho veig com tu pel que fa a compositor (P86). Els anglesos -com nosaltres- diferencien entre "composed" i "conducted" que, a les pel·lícules sovint coincideix. Vull dir que em sembla bé fer servir aquesta nova propietat per a qui ha dirigit la BSO enregistrada, però ho mantindria separat del compositor que ara ja figura als films.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Yeza (discussiócontribucions)

Guais!!!