Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Oranies (discussiócontribucions)

Segons la GEC (Gran Enciclopèdia Catalana) i les fonts secundàries que he trobat, la numeració dels comtes Ramon del Pallars comença amb (1) Ramon I de Tolosa i segueix amb (2) Ramon II de Pallars i Ribagorça, (3) Ramon III de Pallars, (4) Ramon IV de Pallars Jussà, (5) Ramon V de Pallars Jussà i (6) Ramon VI de Pallars Jussà. El canvi de Ramon 5 a 6 ja el fiu el 19:07, 17 oct 2016‎, però per poder fer el canvi de Ramon 4 a 5 (amb la seva història) cal primer esborrar l'antiga pàgina de Ramon V de Pallars Jussà (que ara només conté un redireccionament i no hi ha cap pàgina que hi enllaci). Quan estigui esborrada (si no hi ha objeccions) faria el canvi de Ramon IV a Ramon V (en aquest moment impossible). Respectivament: (1) «Ramon I de Tolosa». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (2) «Ramon II de Pallars-Ribagorça». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (3) «Ramon III de Pallars». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.,(4) «Ramon IV de Pallars Jussà». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (5) «Ramon V de Pallars Jussà». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana. i (6) «Ramon VI de Pallars Jussà». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.. Si no és problema Seguidament esborro la pàgina i quan estigui disponible faig el canvi de nom. Treballant per posar ordre als Ramons del Pallars.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

d'acord

Paputx (discussiócontribucions)

Em sembla bé.

Oranies (discussiócontribucions)

Feina feta i acabada (em penso). Ja he acabat de revisar que tots els Ramon tinguessin el número que els hi pertoca. Ramon III de Pallars Jussà ha quedat amb el redireccionament a Ramon IV de Pallars Jussà però ho deixaria així perquè en castellà no reconeixen que Ramon II de Pallars-Ribagorça sigui el primer comte del Pallars però en canvi accepten que el seu sigui el primer comte del Pallars Jussà (Lower Pallars en anglès) i per tant també en les altres llengües:aragonès, anglès, basc, croata, francès, portuguès, rus, etc. que han seguit la versió castellana.

El problema de fons suposo que deu ser que fa anys no acceptaven Ramon II com el primer perquè implicaria reconèixer Ramon I de Tolosa com originari del comtat i per tant que la Ribagorça era tant Carolíngia com l'Empordà. Deslliurem-nos de la censura als historiadors i seguim criteris honestos (científics)!

Resposta a «Ramon V de Pallars Jussà»