Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Trabucs i trabuquets

5
Resum per Papapep

Ja he fet tot el procés esmentat.

Papapep (discussiócontribucions)

Veig que un editor ha editat Trabuquet per posar-hi que també se'n pot dir Trabuc, però, realment, són dues eines de guerra prou diferents, com podeu veure. Aleshores, per documentar suficientment la polisèmia de Trabuc i, alhora, diferenciar els articles com cal, assumeixo que tocaria crear una pàgina de desambiguació de Trabuc i crear una redirecció «Trabuc (màquina de guerra)» a Trabuquet, per poder diferenciar els dos trabucs un de l'altre com cal, oi? Caldria també posar a la pàgina de desambiguació un «Trabuc (arma de foc)», per exemple, i canviar el nom de l'article Trabuc original? Hi hauria alguna solució millor?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb el DIEC, la segona accepció de trabuc és el trabuquet, i a més trabuquet remet a trabuc. El DCVB ho confirma. Aleshores, l'editor anònim té raó i cal esmentar trabuc com a sinònim de trabuquet i posar una nota de desambiguació a trabuc.

Papapep (discussiócontribucions)

Efectivament, és el que deia, que les dues armes es poden anomenar igual. Gràcies, @Pere prlpz, faré el que comentava al principi, doncs.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No tinc gens clar que s'hagués de reanomenar ni redirigir l'article, però el que és segur és que no s'havia de fer sense arreglar els enllaços que van a trabuc, que la majoria (tampoc tots) hi van encara pel significat de l'arma de foc.

Papapep (discussiócontribucions)

Ja estan tots arreglats. N'hi havia un bon grapat que apuntaven de forma errònia a l'arma de foc, quan realment feien referència a la màquina de guerra.