Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Infotaules geografia política

16
Resum per Paucabot

Problemes de Walde69 a Funda (Angola)

Walden69 (discussiócontribucions)

Estic fent els municipis i comunes d'Angola, i m'he trobat que molts d'ells no tenen dades a la wikidata (i alguns les tenen errònies). Jo he intentat posar les dades a la wikidata, però el resultat és que he esborrat (no sé com) algunes de les dades que ja hi havia. Ja me n'estic atipant, perquè trobo que no m'ajuda gaire.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Paciència. Totes les coses noves tenen una corba d'aprenentatge. Què creus que costa més: aprendre a caminar o a conduir un cotxe ?. El tema és que, quan ja sabem, només li veiem les avantatges i no ens en recordem del que ens va costar.

Diga'm on has tingut problemes i miro d'ajudar-te. He intentat veure les teves contribucions a WD per mirar que havies esborrat i no he trobat res. Amb quin usuari has entrat ?

Vinga, ànims !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Bé, amb l'ajuda d'en Pau he trobat que has fet a WD. No he vist aquest error que dius, però si queda clar que estàs fent modificacions de dades que habitualment ja ens trobem emplenades (interwikis, nom en català, nous elements per enllaçar allò que no tenia,..). És a dir, estàs fent una feina "absolutament bàsica" i, per tant, molt i molt important i un xic avorrida, em consta. No defalleixis i, reafirmo la meva oferta d'ajuda.

Paucabot (discussiócontribucions)

No és 96, és 69. S'assemblen, però es veu que no són exactament el mateix:

Walden69 (discussiócontribucions)

El que m'agradaria és que m'expliquessin com quins set sous posar el mapa i les coordenades a la nova infotaula si no estan al wikidata, ja que a la majoria de comunes (i a alguns municipis) d'Angola no hi són.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Tens la informació ?, doncs, posa-la a WD. Ja et vaig dir que temps nous, eines noves. Costa el mateix escriure a WD que a l'article i l'aprofitament és molt més gran. Les dades entrades manualment a l'article, ningú les actualitzarà des de la WP-anglesa o portuguesa o xinesa, però si ho poses a WD i el temps el fa canviar (com la població, p. exemple) algú ho canviarà en algun altre lloc i nosaltres ens beneficiarem, sempre i quan ho estiguem agafant des de WD.

Els paràmetres manuals es conserven, o bé per informar dades per les quals no està prevista la propietat a WD, o per compatibilitat de tot el que ja tenim informat (no esborrarem i perdrem el que altres editors han posat durant molts anys, si no està a WD).

Si estàs aportant contingut nou, NO TÉ SENTIT que ho posis manualment a la infotaula.

Per exemple, les coordenades per dibuixar el mapa són exclusivament les de WD. Les que s'aporten manualment només serveixen per a que apareguin visualment a l'article, però no s'utilitza en càlculs, perquè tècnicament és molt complex o fins i tot impossible, ja que la plantilla coord està pensada per posar un títol, però no per fer servir la Lat-Long en càlculs cartogràfics.

Diga'm quin problema en concret tens i en quin personatge en concret i miro d'ajudar-te. Si em dius "no me'n surto" o "no m'acaba de quedar bé" i no em dius ni de que parles ni en quin article tens el problema, l'únic que puc apreciar és que estàs enfadat, però no sé quina solució donar-te.

Vinga, va. Tingues paciència, concreta, prova i no et rebotis que s'ofusca la vista i el senderi.

Salut !

Walden69 (discussiócontribucions)

Ho he intentat i NO EM SURT. Si demano ajuda és perquè no ho sé fer. NO TINC NI PUNYETERA IDEA DE COM GRAVAR ELS PARÀMETRES A LA INFOTAULA. A més em fa perdre la paciència i el temps. On dimonis hi ha un manual d'instruccions intel·ligible ? Si, tornaré a usar les infotaules antigues, m'hi entenia força bé.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Veig que havia encertat en el diagnòstic. Enfadar-te (amb mí o amb WD) no et treurà del problema. Tranquil que no s'acaba el món. Si vols saber com va, igual que passa en totes les coses de la vida, cal dedicar un temps a llegir les instruccions i practicar. Si vas a la secció "Participeu-hi" de la home de WD trobaràs nocions bàsiques que, tot i que et puguin semblar massa elementals, sovint tenen la clau d'on t'estàs equivocant.

Dius "no tinc ni punyetera idea..." i en canvi has fet un grapat d'edicions a WD. O sigui, alguna cosa saps i en algun punt t'atasques. Doncs, diga'm "el problema específic que tens".UN, només UN. m'ho miro, et guio i quan ho entenguis anem pel següent.

Va intenta-ho.

Walden69 (discussiócontribucions)

1. No sé ni on ni com posar les coordenades. Tot està en anglès i no em diu com afegir-les. 2. Si vull afegir una foto que no està a wikidata, no tinc ni idea de com editar-la. No veig els paràmetres. No pot aparèixer escrit en un idioma cristià i no en anglès, per variar ?? 3. Estic llegint l'introducció a wikidata però tampoc m'ajuda gaire, em diu com n'és de meravellós però no em diu com editar el que vull editar. Estic a un dit de tornar a les antigues plantilles. Miraré el tutorial i li donaré una última oportunitat. Si no me'n surto, tornaré a les plantilles antigues, perquè sembla que si no està ja editat a wikidata no es pot fer res. jo almenys no sé com.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Disculpa que no hagi contestat. He estat tot el dia fora. Les coordenades te les ha arreglat el Pau.

  • L'anglès, mira la primera línia de menú, al costat del nom d'usuari està l'idioma de l'usuari. Potser no està en català. Si ho canvies, ja se'n recordarà per la propera vegada que entris.
  • Infotaules antigues: Ho sento, ja no existeixen. Si vols pots tornar a "la forma de treballar antiga". És a dir, entrant els paràmetres a mà. Ja saps que no ho recomano, però m'estimo més que segueixi el camí llarg i antic que et fa sentir segur, que no que deixis de posar infotaules. A Plantilla:Infotaula geografia política trobaràs una plantilla buida amb el nom de tots els paràmetres disponibles. Per a que les coordenades et funcionin en el mapa (si és que no estan ja a WD), les ha d'informar en notació decimal amb els paràmetres lat_dec_lloc i lon_dec_lloc.
  • Com editar a WD: Has provat a tenir obert en una pestanya un exemple complert amb t tots els paràmetres (o els més habituals) i mirar com ha de quedar per a que et funcioni ?. Omplir una fitxa sencera d'un element geogràfic és llarg i és fàcil equivocar-se. Jo encara cometo errors i això que ho modificat milers d'articles a WD. Per exemple, pots fer servir Barcelona (Q1492) que té de tot una mica.

Gràcies,

Walden69 (discussiócontribucions)

De res home, jo també he estat bona part del dia fora. El problema el tinc fonamentalment amb aquells municipis o entitats administratives que no han estat fetes en la wikipèdia anglesa, i per tant no hi ha paràmetres al wikidata. He posat a mà les coordenades, però tampoc surten, però no sé com dimonis posar el mapa. Sembla que es fa posant unes paràmetres de geonames, però no tinc ni idea de com funcionen. De debò, he perdut moltíssim temps amb tot això i em queda ja poca paciència. Per si fos poc, ara he vist que en Paucabot ha proposat fusionar amb el municipi origen algunes de les comunes angoleses que havia fet. Ja sé que hi ha poca informació, i per si fos poc la poca que hi ha en alguns casos, que és la de l'oficina d'estadística oficial angolesa, no és accessible perquè la seva pàgina web està en manteniment. Així que no sé si continuar fent uns articles que no sols m'estan donant molts mals de cap, sinó que a sobre igual me'ls esborreu. PD. I no se m'ha oblidat l'esborrament dels topònims berbers en els municipis i comunes marroquins.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si només has de dir que Funda és una comuna del municipi de Cacuaco, a la província de Luanda, potser no fa falta un article. És per això que n'he proposat la seva fusió a l'article del municipi. En tot cas, recorda que la fusió no és el mateix que un esborrat: la informació es conserva només que en un altre lloc.

Walden69 (discussiócontribucions)

Aquest problema el tindrem amb totes les unitats administratives inferiors al municipi a estats africans com Angola, on la informació online és escassa i sovint poc fiable. Només ho deixa per aprofitar el temps. Així el puc dedicar a articles de més "pes".

Walden69 (discussiócontribucions)

Acabo de posar les coordenades a la comuna de Funda (Angola) però no he aconseguit que es vegin a la infotaula. he tornat a entrar al wikidata un altre cop i !oh! ha desaparegut tot, tot i que ho he gravat. Sabeu qué us dic ? Que ja n'estic tip. Torno a les infotaules tradicionals. Això és una presa de pèl.

Walden69 (discussiócontribucions)

Ara sembla que tot i posant la infotaula antiga, em surt la nova i no em surt el mapa amb les coordenades. Ho sento, em rendeixo. Posaré la nyapa "infotaula de geografia" i que algú altre ho faci. Renuncio !!

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla que posaves les coordenades com a qualificador de l'estat (). Les has de posar com un paràmetre independent: fixa't com estan ara.