Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No sé si estàs al cas d'això. Jo em vaig assabentar de casualitat i m'he apuntat (en waiting list) i he presentat una proposta de presentació/taller.

T'hi apuntes ?.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ho havia vist per correu. Endavant amb les atxes, em sembla molt bé. Sincerament, Wikidata em ve gran i no m'atrau. M'hi he dedicat a esbrinar l'estructura via Lua, però no més enllà per explorar tot el potencial que té, ni tant sols com a usuari. Amb això no et vull desanimar, sinó que no ho tinc en les prioritats. A més, cada vegada tinc menys ganes de viatjar. M'estressa.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val, però si em pregunten pel mòdul, te'ls facturaré a tu. Una altra cosa, hauries de pensar quines funcionalitats voldries tenir a l'abast del mòdul per a fer més senzill coses que ara t'han suposat un esforç. Se suposa que pot ser un bon foro per demanar coses als desenvolupadors.

Vriullop (discussiócontribucions)

El que falta és poder fer consultes complexes de forma més àgil: consultes encadenades, condicionades a valors d'altres, etc. Segurament el camí és el que ja vam comentar, via sparql integrat en Lua.

Resulta sorprenent que hi ha una multitud de versions del mòdul Wikidata, totes diferents. Un punt per exemplificar-ho, i per a que ho entenguin els guiris, és la necessitat específica dels "case": els labels en femení condicionat o les formes d'una llengua com el basc que declinen fins i tot els anys amb números i que segons el context usen no només el típic genitiu sinó d'altres casos gramaticals.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bé, lo de la declinació dels anys és per nota, però es el que té la multiculturalitat.

Vriullop (discussiócontribucions)

És una curiositat, vaig haver de fer eu:Modulu:Date i el principal esforç era entendre quin era el problema. M'ha vingut al cap perquè s'està parlant de fer plantilles i mòduls en repositori compartit. A priori sembla que el de Wikidata hauria de ser un d'aquells estructurals candidat a ser compartit, però no ho veig gens clar, la internacionalització no és només traduir.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La llengua és l'expressió de la cultura i d'una forma diferent d'estructurar les idees. Entendre molt bé una llengua, significa conèixer la forma de del poble que la parla.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

seguint amb el wikidatacon, he vist un altre que presenta infotaules de la enwiki. Força lluny del que tenim, però de tot s'ha d'aprendre. Coneixes el Module:WikidataIB ?. L'he mirat en diagonal i m'ha semblat que el getQualifierValue fa una mica més que el nostre mòdul. Em sembla útil per a property que són una mica calaix de sastre (ex: esdeveniment significatiu (p793)) i que cal actuar/no actuar segons quin valor et trobis a la sèrie. Bé, només és una informació.

Resposta a «wikidatacon»