Tema de Viquipèdia:Taulell de consultes

Desinformació que m'afecta personalment .

8
79.151.146.216 (discussiócontribucions)

A la Viquipèdia hi ha publicada una pàgina sobre l'activitat d'un grup musical , ja desaparegut , del qual jo vaig ser membre fundador i vaig participar-hi fins a la seva dissolució fa 20 anys . Pràcticament tota la informació que s'hi dona és errònia inclosa la que s'ofereix en les referències que s'hi apunten . Com podria jo aconseguir que aquesta pàgina s'eliminés ? Em pregunto si estic indefens davant d'aquest fet ja que òbviament m'afecta personalment . Quines obcions tinc per corregir aquesta situació sense haver-me d'implicar en una meva participació dins de Viquipèdia , cosa que no m'interessa ? Com puc aconseguir fer desapareixer una pàgina vostra que dona informació equivocada sobre una part de la meva activitat en anys passats ? És clar que no és qüestió de vida o mort , però Viquipèdia és molt utilitzada per consultar informació i quan algú posa el meu nom al cercador d'Internet sempre apareix en els primers resultats aquesta pàgina . Si us plau , quina solució em podeu oferir ?

Jep.

181.177.218.29 ha amagat aquest apunt (historial)
Paucabot (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola, si ens indiques la informació errònia i ens aportes referències de pes que contradiguin les que es fan servir ara, ho podem provar d'arreglar. La Viquipèdia és una font terciària que es nodreix d'altres fonts existents, que si tenen errors és difícil de gestionar.

Si ens dones més detalls podem provar de fer-hi correccions o precisar la informació.

88.1.88.61 (discussiócontribucions)

Molt bones !

Sí , és Sui Generis . Puc aportar un munt de referències perquè disposo d'un arxiu de premsa abundant (els originals i en PDF) . Però , com us dèia abans , no estic interessat a iniciar un procés de correccions que que em comportaria un determinat grau de dedicació ... o control . L'any passat davant d'aquest problema que he explicat (però sense comprendre bé ,encara, què és la Viquipèdia) vaig intentar fer una nova pàgina sobre el grup treballant-me una narració i exposició del tema basada en 32 articles de premsa , utilitzant expressions pràcticament literals extretes dels articles , però ajuntant la informació de manera narrativa , buscant la màxima fidelitat a la premsa . Des de Viquipèdia se'm va fer veure que no era adeqüat que fes el treball jo essent persona involucrada en el grup per motiu de manca d'objectivitat . És perfectament comprensible . De fet vaig pensar que era d'agrair aquest detall de seriositat . Però també vaig anar comprenent millor com funciona Viquipèdia i que no minteressava publicar una pàgina sobre el grup que , en definitiva , quedava a l'abast de qualsevol que volgués modificar-la . Perquè després passa això que d'entrada us he exposat , que s'hi pot infiltrar informació errònia . I com , ja he dit , no tinc interés a haver d'estar atent i a punt per corregir o debatre noves desinformacions que hi puguin anar sorgint . Tal com he vist que diu en Xavier Dengra , això és difícil de gestionar . Valoro molt positivament la utilitat de Viquipèdia , però no m'interessa aquest camí per publicar informació sobre Sui Generis .

Aquesta reflexió és la que em portava , al començament , a demanar-vos quines possibilitats tinc per evitar que aquesta desinformació es mantingui publicada a la vostra enciclopèdia . Perquè havent-t'hi el que hi ha , per mi és clar que preferiria que no hi fos .

Salutacions .

Jep.

Paucabot (discussiócontribucions)

Pots informar-nos quins errors hi ha i mirarem de corregir-los. Mira d'aportar referències del que vulguis que corregim.

En tot cas, no està en les teves mans si l'article es modifica posteriorment o no (ni tampoc si s'esborra o no). Hauràs d'aprendre a conviure amb això. Si vols publicar la teva versió dels fets, millor que ho facis en un altre lloc (blog, llibre, web, etc.). L'aspecte col·laboratiu és a l'ADN d'aquesta enciclopèdia.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Seguint el que diu en Paucabot, el problema que hi ha és que, de la mateixa manera que es pot trobar a la xarxa informació esbiaixada o errònia sobre el grup que no és possible eliminar dels cercadors, totes aquelles entrades que s'escriuen a la Viquipèdia són feina que no es pot esborrar per peticions personals. Sempre serà millorable i editable per tothom (i per tant, seguint aquesta lògica, la informació sempre tendirà a ser més precisa), però com a enciclopèdia seriosa -agraïm aquest adjectiu- tampoc podem suprimir entrades. No seria lògic que esborréssim tampoc, posem per cas i disculpa'm per si la comparació és desmesurada, l'entrada d'un polític esquitxat per un cas de corrupció perquè aquesta persona queda perjudicada i ens ho demana.

Per tant, penso que el més favorable en tots els casos és poder nodrir-nos d'aquestes referències que tens i provar de fer un article acurat, rigorós i de referència sobre el grup. I un cop més, agrair-te que hagis evitat el conflicte d'interessos que comporta editar l'entrada sobre un tema que t'afecta directament. És molt lloable perquè és un problema recurrent que tenim i afecta molt greument la qualitat de l'enciclopèdia. Salut.

83.54.238.145 (discussiócontribucions)

... doncs moltes gràcies per atendre'm . Reflexionaré sobre el que m'heu exposat . La veritat és que no dedico gaire temps a les qüestions d'Internet i s'em fa feixuc involucrar-m'hi gaire , malgrat que aquest tema - com ja us he explicat - me'l trobo al davant sovint . Sense preocupar-me desmesuradament és un detall que sempre està allà i que desafina . Com us dèia abans , prefereixo l'absència de divulgació que una divulgació desinformada i errònia . Bé , ja veure'm ... en tot cas gràcies per la vostra atenció .

Salutacions .

Jep Pradas

Resposta a «Desinformació que m'afecta personalment .»