Tema de Usuari Discussió:Kette~cawiki

Pobretusuari (discussiócontribucions)

Bona tarda. En relació als canvis revertits en l'article "Joc del truc", un parell de dubtes sense cap acritud:

  1. S'han revertit canvis que no tenen res a veure amb temes controvertits. En la meva edició vaig adaptar la redacció del text a l'estàndar normatiu oficial valencià (AVL), en el lèxic i en la flexió verbal, per tractar de cultura valenciana (exemple: la normativa valenciana prefereix "depositar" front a "dipositar"; com es pot observar en el diccionari normatiu http://www.avl.gva.es/lexicval/?paraula=dipositar està redirigint a http://www.avl.gva.es/lexicval/?paraula=depositar). Si us plau, doneu-me el vist i plau per a tornar a introduir els canvis o els motius per a no fer-ho.
  2. S'està considerant "vandalisme" modificar la denominació "País Valencià" > "Comunitat Valenciana", quan el "consens *implícit* assolit pels administradors" és que "es prefereix (no s'obliga) el terme País Valencià per al territori, història o cultura"? No seguir una preferència d'un acord implícit és vandalisme? M'agradaria tenir clares les normes del joc.
  3. Com s'aconsegueix aquest consens implícit? Prefixant uns criteris (preferències), bloquejant per vandalisme als que no segueixen aquestes preferències, i després utilitzant l'homogeneïtat resultant com un consens implícit? És la Vikipèdia una enciclopèdia lliure, sempre que la llibertat coincideixi amb una línia editorial controlada per 21 persones? Encara a risc que em bloquegeu per exposar el meu dubte, ho havia de preguntar.
  4. Una darrera pregunta. Segons el consens implícit aconseguit pels administradors de Vikipèdia, entenc que és necessari modificar els articles "País Valencià" i "Comunitat Valenciana" (CV redirigeix a PV), perquè sigui "Comunitat Valenciana l'article principal i que en ell es canviïn totes la mencions a "País Valencià" que hagin de ser "Comunitat Valenciana". Si us plau, validadme que aquest canvi no es va a interpretar com vandalisme, i m'ofereixo a fer-lo.
Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bona tarda, Com he fet a la meva plana de discussió, et responc aquí també.

  1. Malauradament no conec l'estàndard normatiu valencià, així que en aquest punt no et puc ajudar. Jo no t'he revertit pas com canvi lingüístic i no m'atreveixo a entrar en aquest debat. Altra vegada, em sap greu no poder-te ajudar en això.
  2. El consens no l'han assolit els administradors, sinó els editors. Així s'explica a Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià, que es va consensuar després d'un debat entre tota la comunitat. És cert que es prefereix (no pas s'obliga) però fixa't una cosa: si dos usuaris prefereixen termes diferents, no farem més que entrar en una guerra d'edicions. Un fent canvis en un sentit i un cap a l'altre. Per tant, s'adopta la forma preferida per evitar centenars d'edicions, una rera l'altra, canviant la terminologia. No considero (a títol personal) que les teves edicions siguin vandàliques, sinó fruit d'un desconeixement de la normativa i el consens vigents.
  3. Els consensos s'assoleixen seguint un procés de presa de decisió, on opina tota la comunitat amb total llibertat i d'on en resulten textos que serveixen de guia posterior.
  4. Abans que res, altra vegada puntualitzar que els consensos provenen dels editors, no pas dels administradors. Pel que fa aquest canvi, t'aconsello que ho proposis a Discussió:País Valencià. Jo sóc un simple editor i no tinc cap autoritat per "validar-te" aquest tipus de canvis.

Resto a la teva disposició pel que necessitis.

83.52.230.29 (discussiócontribucions)

Pobretusuari, em pareix que has topat amb un intransigent dels últims de la corda. Un altre canvi amb "criteri". Encara estem apelant a l'autoritat i zero arguments senyor Kette-cawiki? Si encara no ha entrat en raó i continua fent de les seues és que no tinc cap influència, tristament. Li aconsellaria que es traslladara al nostre país a votar, perquè em sembla que cap partit amb representació renega d'Espanya o vol canviar-li el nom a la comunitat autonòma i menys posar-li eixe nom, o fer cap canvi substancial que propície el regionalisme propi. Fixe's que encara estan tractant amb la barrera provincial, com si estiguérem atrassats vint anys respecte a vostès. No sé, si té alguna queixa el senyor omnipotent administrador, tal volta que passe per la finestreta de la lògia més propera.

83.52.230.29 (discussiócontribucions)

Tampoc tinc cap fe que es responga cap de les preguntes que has formulat. Sol passar que el moderador, administrador de torn impose els seus criteris personals o un suposat consens fet en les ombres del qual mai tindràs cap notícia per davant de cap raonament o fet provat. També es fa al contrari, però aquestos casos solen ser més sagnants.