Tema de Usuari Discussió:Manlleus

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Estic editant l'article "Greuge". Veig que enllaça amb el Portal d'Arquitectura. Possiblement caldria un article específic per a "greuge (arquitectura)". Puc intuir el seu contingut però un especialista podria escriure un article millor (independent o afegit a l'article "greuge" general). Com ho veus? Perseverancia!! ... i a disposar.

Manlleus (discussiócontribucions)

@Josep Esquer Bones! En temes de dret i terminologia tenim dos termes sobre "greuge" i "tort" que ambdós tenen article dedicat per exemple a enwiki, d'on vaig agafar part dels enllaços que hi ha al Portal d'Arquitectura. Desconec la part que correspon a l'article greuge i si compta amb prou informació referenciada trobo que hauria de constar article dedicat però el tema que enllaço té més a veure amb el Tort i aquest sí necessita article aquí. Salutacions

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Eli que dius és molt interessant Un terme legal en anglès coincideix amb un terme català (antic) de significat semblant. Ho haure d'investigar. I pensar una solució (si és que se m'acudeix). En qualsevol cas, t'avisaré de la meva opinió..

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Estic editant Tort (acció incorrecta). L'article inclourà el significat tradicional català i tindrà un apartat (important) del "tord" legal anglosaxó. El link serà al "tort" anglès i castellà. Probablement serà molt fàcil incloure el contingut referent a l'arquitectura/medi ambient/danys a tercers... que suposo que és el cal. Ho anirem comentant.

Manlleus (discussiócontribucions)

@Josep Esquer bon dia, trobo bastant assenyat el que comentes, endavant!

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Manlleus, ja he deixat per acabat l'article Tort (acció incorrecta). Al final he deixat la part anglesa/legal molt curta. Crec que el Tort del Portal d'arquitectura anglès fa referència a les possibles demandes per "danys i perjudicis" (torts en anglès). Hi ha diversos problemes. H ha documents moderns (de construcció civil) que parlen de greuges a tercers. Però la terminologia legal espanyola/catalana no la veig clara. Caldria l'opinió d'un viquipedista advocat. De moment no hi puc fer més. Mercès per tot.

Manlleus (discussiócontribucions)

@Josep Esquer Podries plantejar el tema a la taverna o altre mitjà com el grup d'Amical (i d'altres viquipedistes) de Wazap o Signal, perquè amb sort hi hagi algú que hi entén en profunditat. El que em dius té lògica i faria el mateix si fos tu. Bona feina